Виховна година.Міжнародний День Миру

Про матеріал

Виховна година присв'ячена дню Миру.В усьому світі оголосити щорічний Всесвітній день припинення вогню і відмови від насилля. Починаючи з 2002 року, Міжнародний день миру щорічно відзначається 21 вересня.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: Міжнародний день миру21 вересня

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Прислів'я про мир. Від Карпат і до Паміру наші люди прагнуть миру. З миру по нитці - голому сорочка. Квітам потрібне сонце, а народам - мир. Ледачого монаха і мир не нагодує. Лукавий не спить, а все миром колотить. Мир будує, війна руйнує. Мир у світі буде - його хочуть всі трудящі люди. Миром дорожити - людям довго жити. На миру і смерть красна«Хочеш миру – готуйся до війни», «Поганий мир кращий за добрий конфлікт»,

Номер слайду 4

Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат. Цей день присвячений ідеалам миру як у відносинах усередині держав, так і у відносинах між усіма державами, народами та покликаний змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити щось заради спокою на Землі

Номер слайду 5

Міжнародний день миру відзначають у всьому світі з 1981 року за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства та вогню. До 2001 року цей день відзначали кожен третій вівторок вересня, у день відкриття чергової сесії ООН. Проте, у резолюції від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» має проходити кожен рік в одну і ту ж дату – 21 вересня.

Номер слайду 6

Емблемою Міжнародного дня миру. Емблемою Міжнародного дня миру, є білий голуб з оливковою гілкою. Уперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році.

Номер слайду 7

День був заснований у 1981 році, а перший Міжнародний день миру був проведений у вересні 1982 року. 7 вересня 2001 року ГА ООН запропонувала розширити його значення, закликавши ворогуючі сторони в усьому світі оголосити щорічний Всесвітній день припинення вогню і відмови від насилля. Починаючи з 2002 року, Міжнародний день миру  щорічно відзначається 21 вересня.

Номер слайду 8

Символ миру давніх часівІз давніх-давен символом миру вважався голуб. У країнах Сходу цей птах — священний, добрий вісник богів. Існує легенда про те, як голубки богині кохання Венери звили гніздо в шоломі бога війни Марса. У свою чергу, Марс, щоб не руйнувати пташину оселю, відмовився від військових дій, які могли б принести великі людські втрати. Давні слов'яни вірили, що в голуба перетворюється душа людини, яка померла. Християни вважали, що цей птах є символом Святого Духа, що голуб приносить у дім щастя, лад і спокій. У кожній хаті обов'язковим був тотем — оберіг, вирізаний із деревини. Його вішали над обіднім столом, який стояв у передньому, червоному кутку горниці. Увечері, коли родина збиралася за столом біля самовара, птах починав крутитися навколо себе, зазираючи, таким чином, у всі кутки хати, перевіряючи чи всюди лад. Найбільшу популярність вислів «голуб миру» отримав після закінчення Друго світової війни. У квітні 1949 року в Парижі та Празі одночасно проходив перший Всесвітній конгрес прихильників миру під гаслом: «Захист миру — справа всіх народів миру». Засіданню необхідною стала емблема, завдяки якій слово «мир» стане зрозумілим кожній людині на планеті. За допомогою звернулися до геніального іспанця, великого Пабло Пікассо. Емблема була намальована: це був білий голуб, який ніс у дзьобі оливкову гілку. Голуб — прагнення до польоту, свободи, миру. Білий колір — символ чистоти, чесноти, радості. Оливкова гілка — символ перемоги, миру та примирення.

Номер слайду 9

Веселковий прапор. Символом міжнародного руху за мир є прапор світу, що складається з палітри веселки. Весе́лко́вий[ або ра́йдужний пра́пор (англ. Rainbow flag) — різнокольоровий прапор, що складається з палітри веселки. Зустрічаються різні варіанти прапора, але всі вони засновані на класичній зміні кольорів: червоний, помаранчевий, жовтий, зелений, блакитний, синій і фіолетовий; хоча таке поєднання не відповідає традиційним канонам геральдики.

Номер слайду 10

Вифлеємський вогонь миру. Сучасне життя змінює погляди людей, сприйняття оточуючого світу, уподобання. Саме тому поряд із традиційними з'явилися нові символи миру. Вифлеємський вогонь миру, який долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, який мандрує із заходу на схід, долаючи кордони та єднаючи християн у переддень Різдва Христового

Номер слайду 11

Символ далекого дитинства. Зворушливий плюшевий ведмедик Тедді — це символ далекого дитинства, теплого та безтурботного. Ця іграшка асоціюється з тими почуттями, які завжди живуть у серцях людей планети: тепло материнської турботи, душевна рівновага та спокій, і найголовніше — віддаленість від усіх проблем.

Номер слайду 12

Дзвін Миру Дзвін Миру — це символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства й солідарності народів. І водночас — це заклик до дії в ім'я збереження миру та життя на Землі, збереження Людини й Культури. Символом міжнародної солідарностівсіх людей світу став Дзвін Миру. Його було відлито з тих монет, що пожертвували діти всіх континентів, і передано в подарунок Японією як натяк на те, якою може бути ціна війни для людей. На дзвоні зроблено напис: «Хай буде загальний мир в усьому світі». Перший Дзвін Миру був встановлений у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку 1954 рокув Кропивницькому

Номер слайду 13

Перший Дзвін Миру був встановлений у Нью-Йорку в 1954 році, в 1996 році такий же – в штаб-квартирі ООН у Відні. Потім його встановили в багатьох містах Японії, Німеччини, Польщі, Туреччини, Мексики, Австралії, Монголії, Філіппін, Канади, Бразилії, Аргентини, Еквадору, Узбекистану та інших країн. Тепер є всі шанси, що він з’явиться в Україні. Більш того – в Кропивницькому.

Номер слайду 14

Історія дзвону. Автором ідеї був японець Тійодзі Накагава, який пережив атомне бомбардування Хіросіми в 1945 році. Для створення дзвонів-символів він з друзями придумав особливий сплав з монет, зібраних у більш ніж ста країнах світу, представлених на той період часу в ООН. Зразком став дзвін буддійських храмів Японії, в який стукають товстим дерев’яним стволом. Вперше Дзвін Миру з’явився в Нью-Йорку в 1954 році перед будівлею ООН. Через десять років, після смерті Тійодзі Накагави в 1982 році, була заснована Всесвітня асоціація World Peace Bell Association, яка поширює дзвони-символи по багатьох містах на різних континентах. Дзвін Миру в ООН

Номер слайду 15

Напис на дзвоніДзвін відлитий з монет, пожертвуваних дітьми всіх континентів. У нього вплавлені ордени і медалі, інші почесні знаки людей багатьох країн. Він є символом глобальної солідарності людей Землі. Напис на дзвоні говорить: «Хай живе загальний мир у всьому світі». У нього синхронно дзвонять двічі на рік: 1 вересня, нагадуючи про початок Другої світової війни, і 21 вересня – у Міжнародний день миру. Його дзвін – заклик до миру на Землі

Номер слайду 16

На маріупольській відремонтованій площі Свободи встановили "Дзвін Миру". Це - п'ята архітектурна скульптура, яка буде прикрашати оновлену локацію. Скульптура символізує спокій, мирне життя і дружбу, вічне братерство і солідарність народів. Водночас - це заклик до дії збереження миру і життя на Землі.

Номер слайду 17

Дзвін Миру» в Парку Академика Сахарова«Дзвін Миру» — памятник, присвячений жертвам атомних бомбардировок японскихміст Хіросіми и Нагасакі. Санкт-Петербург. Також відомий, як «Дзвін Нагасакі».

Номер слайду 18

Ангел миру у Донецьку (Україна)

Номер слайду 19

Плутос на руках у Ейрени. Статуя символізує — мир приносить процвітання

Номер слайду 20

Активісти ГО «Зелена Смуга» презентували у Києві проект «Дзвін миру та єдності». Основна ідея – виготовлення меморіального дзвону з уламків військової техніки та зібраних в зоні АТО куль.

Номер слайду 21

8 травня 2021 у День пам’яті та примирення у селищі Мілове Луганської області відкрили Дзвін пам’яті. 

Номер слайду 22

Нема на всій Землі бажанішого слова, ніж “мир”, ненависнішого, ніж “війна”. Мир!  Це  слово  звучить по-різному на континентах Землі. Але скрізь воно означає прості й одвічні істини. Мир – це життя, щастя, радість, чисте небо над головою. Мир – це упевненість у завтрашньому дні, у своєму майбутньому. Мир – це можливість спокійно учитися, працювати, любити і поважати одне одного. Мир – це свято усіх людей, свято всіх дітей. Без миру немає дитинства, немає майбутнього.

Номер слайду 23

Однак, війни на планеті не вщухають майже ніколи. То в одному кінці землі, то в іншому спалахує страшне полум’я, тоді знову гинуть люди, ллється кров, плачуть матері й діти. На жаль, наше бажання вирішувати соціальні, політичні, національні суперечки лише з позиції сили лежить в основі багатьох проблем сучасного світу. Не менше 43 мільйонів дітей у всьому світі не мають можливості відвідувати заняття у початковій школі через збройні конфлікти. І, пам’ятаючи про загиблих і нещасних, ми маємо вчитися жити в мирі. 

Номер слайду 24

Мир на землі — це затишок і тиша,Це сміх дитячий і душі політ,Коли поет чарівні вірші пише. Про незвичайний, дивовижний світ. Мир на землі — це росяні світанки,Краса і творчість, пісня у гаях. Мир на землі — це вечори і ранкиІз радістю і щастям у серцях Мир на землі — це дім і мама, й тато,Й любові стільки — просто через край!Це та земля, де щастя є багатоІ в кожній хаті — хліба коровай. Це та земля, де сміх і пісня лине,А діти йдуть до школи знов і знов. Й ніколи у боях ніхто не гине,Бо там господар — щастя і любов.

Номер слайду 25

Хто з мечем прийде, той від меча і загине — хто прийде до нас з війною, той програє ту війну. Голову покласти — героїчно померти, захищаючи Батьківщину. В цій боротьбі, за майбутнє українського народу, ми переможемо, бо з нами правда і з нами Бог.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сєдова Ольга Павлівна
    Щиро дякую! Гарна презентація!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 вересня 2021
Переглядів
8536
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку