Модель освіти в Китаї.

Про матеріал
Модель освіти в Китаї. Освіта в Китаї. Порівняльна педагогіка. Педагогіка . Презентація на тему: Освіта в Китаї
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Модель освіти в КитаїПідготувала презентацію:студентка групи ПО-32 Кондратюк Анастасія

Номер слайду 2

Система навчання в Китаї доволі відмінна від української. І сьогодні йтиметься про про те, що дізналася, насамперед, я про китайську освіту.“Учіться так, ніби ви постійно відчуваєте нестачу своїх знань, і так, ніби ви постійно боїтеся розгубити свої знання” – цей вислів Конфуція влучно характеризує найбільшу освітню систему у світі (Китай – найбільша за чисельністю населення країна, тому тут найбільша кількість учнів, програм, класів, шкіл тощо). Конфуцій.(перший вчитель Китаю)

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Діти в Китаї навчаються у школі протягом 12 років. Як і в більшості країн, навчання поділяється на три сходинки. Цікавим є те, що з 2008 року в країні є обов’язковим проходження 9-річної освіти в школі, що є безкоштовним. Далі вже батьки та дитина можуть самостійно вирішувати, чи продовжувати навчання у трьох останніх класах. 

Номер слайду 5

День знань. День знань у Китаї відзначають відповідно до світової традиції - 1 вересня: саме в цей час всі школярі і студенти країни починають свій новий етап у опануванні життєвих істин і освоєнні наук. При цьому вони мають тривалі зимові канікули - з кінця грудня і майже до початку лютого. Для іноземців же цілий рік проводяться мовні курси, розраховані на різні терміни - від 1 місяця до 1 року. Отже, якщо ви вирішили здобути освіту в Китаї, за умови особистої посидючості і здібностей, можна оволодіти знаннями на мові країни.

Номер слайду 6

Вчитель-професія елітна. Воістину прекрасною китайською традицією, яка заслуговує на наслідування з боку інших держав, є пошана до вчителя. Не дарма великих людей китайського світу називали словом "дзи" - вчитель, яке викликає зворушення і захоплення. Діючи згідно з цим давнім звичаєм, китайський уряд приділяє також серйозну увагу підвищенню соціального статусу вчителя, а в 1995 році в КНР було запроваджено свято вчителя, яке відзначається 10 вересня. Ця дата стала в Китаї першою, присвяченою людям певної професії. Для китайців є цілком природним, що така першість належить саме людям сфери освіти.

Номер слайду 7

Вимоги до вчителя. Але й до викладачів Китайської Народної Республіки висуваються чималі вимоги. Однією з помітних особливостей - вимогою до вчителів Китаю - є... вік: віковий ценз дозволяє підтримувати професіоналізм вчителя, а також дає можливість молодим викладачам проявити себе, тим самим підтримуючи прогрес суспільства. І, звичайно ж, держава стежить за рівнем підготовки викладача, який цілком може бути різним - рівень знань та підготовки вихователя у дитячому садку справедливо може відрізнятися від рівня викладача середнього професійного училища або керівника практики. Отже, за турботу держави про матеріальні, моральні і соціальні блага вчителі відчувають велику відповідальність і намагаються виконати покладену на них значну місію.

Номер слайду 8

Порівняно з іншими країнами, китайські учні мають велике навантаження, адже китайська мова дуже складна. 80% навчального часу учні витрачають на вивчення рідної мови та математики. Діти навчаються 5 днів на тиждень та навчаються з 8 до 16 години. 

Номер слайду 9

Режим дня

Номер слайду 10

До речі, займатися фізкультурою в школі діти мають не менше, ніж 70 хвилин на тиждень. Класи в Китаї досить великі – зазвичай від 30 учнів, але зазвичай їх кількість досягає 70 осіб. 

Номер слайду 11

Цікаві факти про школи в КитаїЩодня в школах проводяться зарядки та збори. Ранок у школі починається з зарядки, а потім проходить лінійка, на якій учням повідомляють новини та підіймають прапор. 2. В багатьох школах Китаю немає опалення, тож взимку учні можуть навчатися навіть у верхньому одязі. 3. За перші півроку навчання китайські діти вивчають 400 ієрогліфів. 4. У китайських учнів немає щоденників – лише зошит, куди записуються завдання. За досягненнями дитини батьки можуть слідкувати лише за перевіреними контрольними роботами, які вчителі роздають учням. 

Номер слайду 12

Ось так турбуються в Китаї за осанку та зір дітей

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
25 листопада 2021
Переглядів
2004
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку