« Моє серце назавжди залишиться прив’язаним до священних місць Батьківщини…».Микола Васильович Гоголь (1809–1852). Петербурзький етап життя і творчості письменника.

Про матеріал
В ході уроку учні розкриють особливості світогляду М.Гоголя та зможуть розповісти про його зв’язки з Україною. мають уявлення про його основні твори ; розуміють місце творчості письменника на порубіжжі культур двох народів — українського і російського та особливості світогляду письменника, специфічну манеру його оповіді; учні визначають особливості, теми та проблеми творів із циклу петербурзьких повістей М.Гоголя; пояснюють, як на долі самого М.Гоголя позначився романтичний конфлікт між мріями і реальністю; особливості використання автором прийому поєднання буденного і фантастичного;
Перегляд файлу

Урок вивчення  петербурзького  етапу  творчості М.В.Гоголя, тип уроку формування знань,умінь і навичок. Цілей які я ставила перед собою на уроці вважаю,що  досягла. Формою уроку був щоденник душі письменника, за допомогою  візуалізації  образу самого письменника,  учні краще  розкрили особливості світогляду письменника на порубіжні двох культур Російської та Української. учні визначали  самостійно особливості, теми та проблеми творів із циклу петербурзьких повістей М.Гоголя. На уроці я намагалася розкрити творчий потенціал учнів, шляхом інсценізації уривків творів з петербурзького циклу, формувала прагнення  до літературної освіти,розширювати кругозір.

docx
Додано
6 жовтня 2019
Переглядів
861
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку