Монограма - літери, що говорять про тебе

Про матеріал
Ви дізнаєтессь, що таке монограма, що таке вензель, лігатура, що таке акслібрис. Весільна монограма.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Монограма (що з грецького можна перекласти, як «одна буква») - це графічний знак, який представляє одну або кілька (рідко більше трьох) букв, з'єднаних, переплетених або таких, що стоять поруч одна з одною. У переважній більшості літери для складання монограм представляють собою початкові літери імені та прізвища - тобто ініціали власника. Рідше це можуть бути скорочені назви міст або назви компаній.

Номер слайду 3

Це будь-яке зображення, намальоване однією лінією. Пізніше слово «монограма» набуло іншого значення — знак, складений з переплетених між собою початкових літер імені та прізвища власника або скорочення від його повного імені. Монограми з журналу 1875 р.

Номер слайду 4

Вензель походить від польського слова «węzeł», що означає вузол. Вензель - це ускладнений вид монограми. Найчастіше це все теж же переплетення, з'єднання ініціалів власника, але в більш вигадливій формі і з додатковими елементами: коронами, вінками, декоративними розчерками.

Номер слайду 5

У минулому монограма заміняла особистий підпис володарів. Королі и інші знатні персони використовували монограми на особистих печатках для скріплення документів.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Лігатура - це перш за все домішки неблагородних металів в сплавах благородних для додання останнім твердості. Але це стаття, звичайно, не про це значення цього слова)) А їх у нього ще багато ... Лігатура - це знак, що утворюється при з'єднанні двох або більше графем (зазвичай букв). Таким чином, монограма може бути лігатурою і навпаки, але це зовсім не обов'язково. Наприклад, всім добре відомий знак «амперсанд» (&) є лігатурою, утвореної з букв «e» і «t», що змінили свою форму в ході еволюції, але не є монограмою. А з двох монограм нижче лише перша є лігатурою, так як у другій букви хоч і переплітаються, але не з'єднуються.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Екслібрис (термін, що прийшов в нашу мову з латині: ex libris - «з книг») - це знак, що засвідчує власника книги. Він може бути представлений у вигляді ярлика, наклейки або проставлятися печаткою на форзаці. Найчастіше, але знову ж таки не завжди, екслібрис є монограмою власника книги.

Номер слайду 10

Монограми можуть бути як прості, що складаються з окремих літер, так і такі, що складаються з букв, переплетених між собою. Якщо в монограмі є кілька літер, то ця монограма призначена для офіційного використання. Якщо одна буква — для неофіційного.

Номер слайду 11

Монограми часто вписують в яку небудь геометричну форму: коло, овал, ромб тощо. Можливе також використання вінків із квітів, щитів, корон різних видів.

Номер слайду 12

Створювати монограму на весілля - дуже модна і стильна тенденція. Майстерно зображені ініціали стають одним з ключових інструментів, що дозволяє зробити весільний декор індивідуальним і унікальним. Крім того, красиво оформлені ініціали можуть лягти в основу сімейного герба, який пізніше прикрасить весільну фотокнигу, сімейні альбоми і т.п.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

pptx
Додано
3 квітня 2020
Переглядів
5784
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку