Мовленнєвий розвиток та навчання рідної мови дошкільників (презентація)

Про матеріал
Презентація до тексту https://naurok.com.ua/movlenneviy-rozvitok-ta-navchannya-ridno-movi-doshkilnikiv-157971.html
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мета мовленнєвого розвитку та навчання рідної мови дошкільників. Підготувала: завідувач ДНЗ №8 Леус І. М.

Номер слайду 2

Головна мета з розвитку мовлення: виконання різних вправ, складених на найкращому літературно-художньому матеріалі, та формуванням у дітей здатності зв’язно, логічно, граматично правильно висловлювати власну думку.

Номер слайду 3

Перша половина ХХ століття. Мовлення – засіб спілкування і пізнання довкіл­ля. Розвиток мовлення – структурний компонент загаль­ної роботи та ознайомлення з навколишнім, явищами природи.

Номер слайду 4

Із середини 70-х років. У програмах визначено спеціальний розділ розвитку мовлення та елементарного навчання дітей. Пріоритети розвит­ку окремих мовленнєвих умінь і навичок співвідносилися з основ­ними розділами мови — фонетикою, лексикою, граматикою.

Номер слайду 5

Виховання звукової культури мовлення. Розвиток словника. Формування граматичної будови мовлення. Розвиток зв'язного мовлення. Ознайомлення з художньою літературою. Навчання грамоти

Номер слайду 6

Мета сучасної лінгводидактики на етапі дошкільного дитинства – виховання мовної особистості, тобто формування особистості, яка адекватно, доречно, вільно і творчо використовує мову в різних ситуаціях буття для реалізації власних мовленнєвих завдань.

Номер слайду 7

Мовленнєва компетенція дошкільникаготовність і спроможність особистості адекватно й доречно використовувати мову в конкретних ситуаціях буття (висловлювати власні думки, бажання, наміри, прохання тощо), застосовуючи при цьому як мовні, так і позамовні (міміка, жести, рухи) та інтонаційні засоби виразності. Навчання мови. Мовленнєве виховання. Розвиток мовленняцілеспрямоване формування у дітей певних мовленнєвих навичок і вмінь, які забезпечують функціонування процесу мовлення відповідно до мовних нормзасвоєння й усвідомлення дітьми норм, що склалися історично, та адекватне застосування знань про мовні норми у мовленнєвій діяльностівиховання у дошкільнят любові, поважного ставлення до рідної мови; прагнення висловлюватися правильно, дотримуватися культури рідної мови

Номер слайду 8

Напрями роботи з розвитку мовлення

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

pptx
Додав(-ла)
Леус Ірина
Додано
22 березня 2020
Переглядів
4343
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку