Мультимедійна презинтація на тему: "Відмінні ознаки Однодольних та Дводольних рослин"

Про матеріал
Мультимедійна презинтація на тему: "Відмінні ознаки Однодольних та Дводольних рослин"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відмінні ознаки однодольних і дводольних рослин

Номер слайду 2

План Однодольні рослини це. Будова однодольних. Дводольні рослини це. Будова дводольних. Основні відмінні ознаки

Номер слайду 3

Однодольні рослини. Однодольні, Монодикоти або Ліліопсиди, Односім'ячастко́ві або одночастко́ві росли́ни — клас квіткових рослин, що характеризується наявністю у зародка одної насінної долі. За біомасою, що виробляється, Однодольні складають значну більшість рослин у сільському господарстві. Клас нараховує 50-60 тис. видів.

Номер слайду 4

Будова однодольних. У однодольних єдина сім'ядоля — щиток — тоненька пластиночка, розміщена між зародком і ендоспермом насінини і щільно притиснена до ендосперму (жито). При проростанні насінини клітини щитка поглинають поживні речовини з ендосперму і передають їх до зародка. Друга сім'ядоля редукована або відсутня.

Номер слайду 5

Дводольні рослини. Дводо́льні, Двочастко́ві, Двопрозябце́ві — досить гетерогенна група квіткових рослин, які характеризуються наявністю у зародка двох бічних супротивних насінних долей. Група не створює клади, тому не є таксоном, а розглядається як єдина група тільки з історичної точки зору.

Номер слайду 6

Будова дводольниху дводольних провідні пучки відкритого типу, одного розміру і розташовані у вигляді кілець, а між деревиною й лубом розвивається твірна тканина (камбій), яка забезпечує вторинне потовщення. Листя у цих рослин може бути просте й складне, має сітчасте жилкування.

Номер слайду 7

Основна ознака. Основною характерною ознакою всіх однодольних рослин є наявність однієї сім'ядолі в зародку рослини. Ця сім'ядоля – сильно модифікований листок. Головною ознакою всіх дводольних рослин є наявність двох сім'ядоль у насіннєвого зародка.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Дякую за увагу

pptx
Додано
6 листопада 2022
Переглядів
2013
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку