Мультимедійний супровід до педагогічної ради « Як позбутися осінньої депресії» . Поради для колег.

Про матеріал
Кажуть, що у природи поганої погоди не буває. Можливо, це і так, але восени, коли минають теплі дні та приходять дощі та холодний вітер, відчувається певний дискомфорт. Саме збільшення темного часу доби здатне зіпсувати настрій навіть найжиттєрадіснішим людям. Треба пам’ятати, що в період вересня-листопада інтенсивність сонячного випромінювання в наших широтах падає. Це дуже вдалий період для того, щоб якомога більше часу проводити на свіжому повітрі. Це буде корисно і цілком безпечно
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як позбутися осінньої депресіїМарченкова О. Ю. КЗО НВО № 113 ДМРм. Дніпро. Поради для колег

Номер слайду 2

Як позбутися осінньої депресіїКажуть, що у природи поганої погоди не буває. Можливо, це і так, але восени, коли минають теплі дні та приходять дощі та холодний вітер, відчувається певний дискомфорт. Саме збільшення темного часу доби здатне зіпсувати настрій навіть найжиттєрадіснішим людям.

Номер слайду 3

Як позбутися осінньої депресії«Осінній синдром» може проявлятися по-різному: з легкого відчуття зневіри він може розростися до повної безпросвітності та небажання робити будь-що. Але як відрізнити звичайний поганий настрій від серйозної депресії? І чи взагалі існує у медицині таке поняття, як «осіння депресія»? І головне — як запобігти цим негативним проявам зміни пори року?

Номер слайду 4

Як позбутися осінньої депресіїЯк би ми його не називали, але так — цей так званий осінній синдром існує! Як наслідок люди починають все більше часу проводити в приміщеннях, а через похолодання пересідають в авто і таким чином зменшують свою активність. З приходом осені люди несвідомо обмежують себе від позитивного впливу світла. Тому у комплексі ми часто виявляємо у наших гостей знижений рівень вітаміну D.

Номер слайду 5

Як позбутися осінньої депресіїВітамін D покращує стан печінки, знижує рівень інсуліну, глюкози і холестерину в крові, покращує настрій та навіть сприяє зменшенню ваги. Разом з тим в осінній період ми потрапляємо в умовну зону зі збільшеною кількістю світла низької інтенсивності — вечірнього та нічного. А при значному часі перебування під впливом такого світла починається негативний вплив на здоров’я. Цілком логічно, що поєднання цих факторів і викликає депресію.

Номер слайду 6

Як позбутися осінньої депресіїТреба пам’ятати, що в період вересня-листопада інтенсивність сонячного випромінювання в наших широтах падає. Це дуже вдалий період для того, щоб якомога більше часу проводити на свіжому повітрі. Це буде корисно і цілком безпечно

Номер слайду 7

Як позбутися осінньої депресіїУ харчуванні основним трендом є сезонність. Щоб забезпечити організм потрібними речовинами, потрібно частіше їсти рибу, яйця, пісне м'ясо, м'ясо свійської птиці, боби, горіхи, а також овочі, фрукти, насіння, що містять жирні кислоти, 

Номер слайду 8

Як позбутися осінньої депресіїКупуй теплі смішні речi. Коли навколо Вас сірі хмари та сумні обличчя – зробіть своє життя яскравішим! Чим похмуріша погода, тим веселішим має стати гардероб!

Номер слайду 9

Як позбутися осінньої депресіїДозвольте собі впасти в сплячку. Коли сили залишили, нічого не хочеться і відсутнє натхнення – час дозволити собі байдикувати! Багато психологів запевняють, що в періоди емоційного виснаження сон – найдієвіший лікар.

Номер слайду 10

Як позбутися осінньої депресіїЛовіть дзен. Насолоджуватися ароматом дощу, спостерігати танець крапель або у сонячні дні дивитись, як падає різнобарвне листячко з дерев, відчувати холодний вітерець на обличчі… Єднання з природою завжди позитивно впливає на стан душі людини. Не даремно мудрі японці здавна сповідують мистецтво спостереження за природою. Це допомагає очистити думки та повернути у серце рівновагу.

Номер слайду 11

Як позбутися осінньої депресіїВлаштуйте день пригод. Якщо ж більш за все Вас пригнічує сіра буденність, то прийшов час дня пригод! Варіантів безліч: взяти квиток у сусіднє, але незнайоме місто, і весь день його досліджувати; піти у розважальний центр та цілий день кататися на роликах/ковзанках/займатися скелелазінням тощо; відвідати незвичний для вас майстер-клас; відвідати аквапарк; просто заблукати у незнайомій частині власного міста… Головна умова – кардинально змініти навколишнє оточення.

Номер слайду 12

Подаруйте собі сонце!Як позбутися осінньої депресіїЯкщо одна з основних причин осінньої депресії – зменшення світлового дня, то просто треба його подовжити! Для цього просто прокидайтесь трошечки раніше, в ідеалі – з першими проміннями сонця. До того ж восени сонце встає доволі пізно.

Номер слайду 13

Як позбутися осінньої депресіїВмикайте активність. Під час фізичної активності організм людини починає інтенсивно виробляти "гормони щастя" – дофамін, серотонін, окситоцин і ендорфін. Тож замість того щоб впадати депресію, краще регулярно займайтеся спортом!

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кропельницька Марина Антанасівна
    Дуже корисний,цікавий , необхідний для вчителів матеріал.Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
10 жовтня 2020
Переглядів
414
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку