Мультимедійний супровід до уроку позакласного читання за творами Френсіс Елізи Бернетт "Маленький лорд Фаунтлерой" та "Маленька принцеса"

Про матеріал
Цей мультимедійний супровід до уроку позакласного читання за творами Френсіс Елізи Бернетт допоможе візуалізувати вивчення матеріалу та організувати роботу над біографією письменниці, сюжетом творів, характеристиками головних героїв, їх порівнянням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФРЕНСІС ЕЛІЗА БЕРНЕТТ ПОЗАКЛАСНЕ ЧИТАННЯ«Маленька принцеса»«Маленький лорд Фаунтлерой»(1849 – 1924)

Номер слайду 2

Frances Eliza Hodgson Burnettнародилася 24 листопада 1849 року в Манчестері, Англія.

Номер слайду 3

Burnett as a young woman. Дитинство та юність письменниці були важкими. Коли Френсіс виповнилося чотири роки, помер батько. Мати разом з дітьми переїхала до США. Френсіс тоді було 16 років. Але й мама згодом померла. І дівчині довелося багато працювати.

Номер слайду 4

У Френсіс Елізи Бернетт було двоє синів – Лайонел і Вівіан. Синів із матір'ю поєднувало цілковите розуміння. Тому страшним ударом для Френсіс стала несподівана смерть старшого, Лайонела в 15 років. Burnett with her sons. Вівіан, 12 років. Лайонел, 14 років

Номер слайду 5

Френсіс Еліза Годґсон Бернетт померла 29 жовтня 1924 року у Нью-Йорку. Письменниця була похована на кладовищі Рослін поруч з могилою її сина Вівіана. Коло могили стоїть пам'ятник її сину Лайонелу у натуральну величину.

Номер слайду 6

«Маленький лорд Фаунтлерой» (1886)Історія маленького хлопчика Сендріка, який жив із мамою на околиці Нью-Йорка, але звістка про багатих родичів змінила їхнє спокійне життя.

Номер слайду 7

«Маленька принцеса» (1905)Історія маленької дівчинки Сари Кру, яка придумала для себе гру в принцесу. За її умовами принцеса повинна гідно триматися, не сердитися на злих та нерозумних людей, допомагати іншим.

Номер слайду 8

Словникова робота. РОМАН ВЕЛИКИЙ ОБСЯГПРОЗОВИЙ ТВІРБАГАТО ПОДІЙ БАГАТО ГЕРОЇВТРИВАЛИЙ ЧАС ПОДІЙ

Номер слайду 9

«Маленький лорд Фаунтлерой»

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

План. Портрет Сендріка Еррола. Віддана любов до матері. Подорож до Англії. Стосунки діда й онука. Переможна сила щирості й благородство Сендріка. Ставлення автора до «маленького лорда».

Номер слайду 15

План. Портрет Сари Кру.Історія дитинства. Ніжна любов до батька. Навчання в пансіоні. Ставлення до Сари однокласниць, учителів, молодших учениць.4. Подруги Сари – Ерменгарда і Беккі.5. Внутрішня гра Сари «у принцесу».6. Душевна стійкість, самоповага, благородство дівчинки.7. Ставлення автора до Сари.

Номер слайду 16

Порівняльна характеристика героїв. ПЛОЩИНИ ПОРІВНЯННЯ Ставлення до рідних, однолітків, дорослих.2. Вчинки героїв. 3. Яким способом долає труднощі.4. Риси вдачі (характеру).

Номер слайду 17

Порівняльна характеристика героїв

Номер слайду 18

Порівняльна характеристика героїв

Номер слайду 19

Уявна зустріч «маленьких» героїв. Саро, пограймо…Або. Саро, якщо тобі важко…Полліанно,А в мене теж є гра…Томе, хочу розповісти…о. А ти знаєш, Сендріку…

Номер слайду 20

Узагальнювальна бесіда1. ЧИ МОЖНА ЦИХ «МАЛЕНЬКИХ» ГЕРОЇВ НАЗВАТИ ВЕЛИКИМИ? ЧОМУ?2. ЧИМ ВАС ПРИВАБЛЮЮТЬ ТОМ, СЕНДРІК, ПОЛЛІАННА, САРА? 3. НА КОГО З ЦИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ГЕРОЇВ ХОТІЛИ Б БУТИ СХОЖИМИ?

Номер слайду 21

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Для всіх: Підготуватися до контрольної роботи: повторити вивчений матеріал з теми «Світ дитинства» за підсумковими запитаннями й завданнями – с. 196 підручника. Написати невеличкий твір про свого улюбленого літературного героя, з яким познайомилися в цій темі. За бажанням: Намалювати свого улюбленого літературного героя.

pptx
Додано
10 листопада 2019
Переглядів
1327
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку