Наказ про перевірку журналів

Про матеріал
Наказ містить посилання на діючі нормативні документи стосовно ведення класних журналів 1-11 класів у 2023/2024 навчальному році. Стане у нагоді заступникам директора з навчальної роботи
Перегляд файлу

                                      

 

Бланк закладу

НАКАЗ

 

27.12.2023

 

НАСЕЛЕНИЙ ПУНКТ

      №  52-о

Про результати перевірки ведення

класних журналів 1-11 класів

 

Відповідно до річного плану роботи освітнього закладу на 2023/2024 навчальний рік, програми внутрішнього моніторингу закладу, з метою контролю за веденням документації закладу освіти протягом грудня 2023 року в опорному закладі здійснено перевірку стану ведення класних журналів 1-11 класів класними керівниками та вчителями-предметниками. Перевірку здійснювали заступники директора з навчальної роботи ПІБ, ПІБ., з навчально-виховної роботи ПІБ.

Під час перевірки було проаналізовано:

-  дотримання вчителями-предметниками інструктивно-методичних рекомендацій щодо вивчення в освітніх закладах предметів інваріантної складової начального плану у 2023-2024 н. р;

-  виконання навчальних програм;

-  виконання обов'язкового мінімуму контрольних, лабораторних, практичних робіт;

-  дотримання вимог критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів;

-  відповідність вимогам до ведення класних журналів (Інструкції з ведення ділової документації у закладах загальної середньої освіти в електронній формі, затвердженої наказом  МОН України від 08 серпня 2022 року № 707; Інструкції з ведення класного журналу учнів 5-11(12)-х класів загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженої наказом МОН України від 03.06.2008 р. № 496, Методичних рекомендацій щодо заповнення Класного журналу учнів початкових класів Нової української школи, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 02.09.2020 року № 1096; Методичних рекомендацій щодо оцінювання навчальних досягнень учнів 5-6 класів, які здобувають освіту відповідно до нового Державного стандарту базової середньої освіти, затверджених наказом МОН України №289 від 01.04.2022);

-  своєчасність та об'єктивність оцінювання навчальних досягнень учнів.

У зв’язку з особливостями функціонування опорного закладу у зв’язку з окупацією та військовими діями у виключно дистанційному онлайн-режимі, відповідно до рішення педагогічної ради №1 від 30.08.2023, відповідно до Інструкції з ведення ділової документації у закладах загальної середньої освіти в електронній формі, затвердженої наказом  МОН України від 08 серпня 2022 року № 707; Інструкції з ведення класного журналу учнів 5-11(12)-х класів загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженої наказом МОН України від 03.06.2008 р. № 496 (зі змінами), фактичне виконання навчальної програми фіксується у електронному журналі системи «Єдина школа» із дотриманням Методичних рекомендацій щодо заповнення Класного журналу учнів початкових класів Нової української школи, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 02.09.2020 року № 1096; Методичних рекомендацій щодо оцінювання навчальних досягнень учнів 5-6 класів, які здобувають освіту відповідно до нового Державного стандарту базової середньої освіти, затверджених наказом МОН України №289 від 01.04.2022 та Інструкції з ведення класного журналу учнів 5-11(12)-х класів загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженої наказом МОН України від 03.06.2008 р. № 496 (зі змінами).

У ході перевірки  проаналізовано засвоєння програм з усіх предметів, частота опитування учнів, об'єктивність у виставленні тематичних оцінок.

Результати проведеного аналізу дають підстави стверджувати наступне:

  • оцінки виставляються відповідно до 12-бальної шкали оцінювання (7-11 класи);
  • відведено окремі сторінки у журналах 1-11-х класів за навчальними предметами відповідно до робочого навчального плану закладу на 2023/2024 н.р. та з урахуванням поділу класів на групи при вивченні окремих предметів;
  • у зв’язку з особливостями освітнього процесу в умовах війни (через відсутність електроенергії, Інтернету, ввімкнення повітряної тривоги значна частина учасників освітнього процесу не може бути присутньою на уроках у синхронному режимі), відсутність дітей на безпосередньо на уроці не позначається;
  • дати проведення уроків занять записані відповідно до календарних планів учителів-предметників;
  • здійснено відповідні записи у розділі «Облік проведення бесід, інструктажів, заходів з безпеки життєдіяльності»;
  • вчителями-предметниками оцінювання здобувачів освіти здійснюється  із врахуванням Інструктивно-методичних рекомендацій щодо організації освітнього процесу та викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2023/2024 навчальному році (лист МОН України від 12.09.2023 № 1/13749-23).

Станом 27.12.2023 р вчителями 1-4 та 5-11 класів заповнено всі розділи класного журналу згідно Інструкцій та методичних рекомендацій, усі  записи в журналах ведуться державною мовою, чітко, згідно календарно-тематичного планування. Домашні завдання, де передбачено нормативними документами, обліковуються.

 Поточне оцінювання результатів навчання учнів 1-х – 4-х та 5-х класів до класних журналів з 01.09.2023 по 22.10.2023 не заносилося (рішення педагогічної ради від 30 серпня 2023 року протокол №1. Результат оцінювання навчальних досягнень учнів вищевказаних класів виражається вербальною оцінкою (оцінювальним судженням). Оцінювання результатів освітньої діяльності учнів 6-11 класів здійснюється відповідно до методичних рекомендацій.

Обсяг домашніх завдань не перевищує вікові норми.  У 1 класі домашнє завдання не задається та відповідно не фіксується у журналі. У 2-х класах класах на непарній сторінці розвороту журналу в графі «Завдання додому» вчителі фіксують завдання творчого та пошуково-дослідницького характеру. У 3-х -11-х класах домашні завдання зафіксовані у журналі та стисло записано зміст, спосіб виконання завдання.

Станом на час проведення перевірки на предметних сторінках виділені об'єкти перевірок, тематичні бали; є оцінки за ведення зошитів (українська, англійська мови, українська та зарубіжна літератури, математика). Бали за ведення зошитів у 5-11 класах виставлено, як правило, наприкінці кожного місяця.

Слід зазначити, що облік проведення бесід, інструктажів щодо попередження дитячого травматизму, додаткові бесіди перед канікулами вчасно фіксуються. Інструктажі з охорони праці з учнями проводять вчителі предметів підвищеної небезпеки (фізика, хімія, фізична культура, трудове навчання, інформатика).

На підставі вищезазначеного та з метою неухильного дотримання педагогічними працівниками чинних вимог щодо порядку ведення класного журналу,

 

НАКАЗУЮ:

1. Роботу педагогічних працівників із ведення класних журналів 1-11-х класів вважати задовільною.

2. Усім учителям закладу освіти:

2.1. Неухильно дотримуватися трудової і фінансової дисципліни.

2.2. Робити записи, здійснювати оцінювання в електронних класних журналах вчасно, відповідно до затвердженого календарно-тематичного планування.

2.3. Дотримуватись інструкцій, методичних рекомендацій, що регламентують ведення класних журналів.

2.4. При веденні класних журналів чітко дотримуватись чинних інструкцій з ведення класних журналів, Методичних рекомендацій щодо викладання навчальних предметів.

2.5. Нести персональну відповідальність за своєчасність та якість оформлення  класних журналів.

Постійно

3. Заступникам директора з навчальної роботи ПІБ, ПІБ здійснити повторний контроль за веденням класних журналів 1-11 класів у березні 2024 р.

4. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

 

Директор                                                                Ім’я ПРІЗВИЩЕ

З наказом ознайомлені:

 

                  Ім’я ПРІЗВИЩЕ

 

                  Ім’я ПРІЗВИЩЕ


 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Люта Аліна Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
23 січня
Переглядів
7047
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку