Наказ про перевірку журналів

Про матеріал
Наказ містить посилання на діючі нормативні документи стосовно ведення класних журналів 1-11 класів у 2023/2024 навчальному році. Стане у нагоді заступникам директора з навчальної роботи
Перегляд файлу

                                      

 

Бланк закладу

НАКАЗ

 

27.12.2023

 

НАСЕЛЕНИЙ ПУНКТ

      №  52-о

Про результати перевірки ведення

класних журналів 1-11 класів

 

Відповідно до річного плану роботи освітнього закладу на 2023/2024 навчальний рік, програми внутрішнього моніторингу закладу, з метою контролю за веденням документації закладу освіти протягом грудня 2023 року в опорному закладі здійснено перевірку стану ведення класних журналів 1-11 класів класними керівниками та вчителями-предметниками. Перевірку здійснювали заступники директора з навчальної роботи ПІБ, ПІБ., з навчально-виховної роботи ПІБ.

Під час перевірки було проаналізовано:

-  дотримання вчителями-предметниками інструктивно-методичних рекомендацій щодо вивчення в освітніх закладах предметів інваріантної складової начального плану у 2023-2024 н. р;

-  виконання навчальних програм;

-  виконання обов'язкового мінімуму контрольних, лабораторних, практичних робіт;

-  дотримання вимог критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів;

-  відповідність вимогам до ведення класних журналів (Інструкції з ведення ділової документації у закладах загальної середньої освіти в електронній формі, затвердженої наказом  МОН України від 08 серпня 2022 року № 707; Інструкції з ведення класного журналу учнів 5-11(12)-х класів загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженої наказом МОН України від 03.06.2008 р. № 496, Методичних рекомендацій щодо заповнення Класного журналу учнів початкових класів Нової української школи, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 02.09.2020 року № 1096; Методичних рекомендацій щодо оцінювання навчальних досягнень учнів 5-6 класів, які здобувають освіту відповідно до нового Державного стандарту базової середньої освіти, затверджених наказом МОН України №289 від 01.04.2022);

-  своєчасність та об'єктивність оцінювання навчальних досягнень учнів.

У зв’язку з особливостями функціонування опорного закладу у зв’язку з окупацією та військовими діями у виключно дистанційному онлайн-режимі, відповідно до рішення педагогічної ради №1 від 30.08.2023, відповідно до Інструкції з ведення ділової документації у закладах загальної середньої освіти в електронній формі, затвердженої наказом  МОН України від 08 серпня 2022 року № 707; Інструкції з ведення класного журналу учнів 5-11(12)-х класів загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженої наказом МОН України від 03.06.2008 р. № 496 (зі змінами), фактичне виконання навчальної програми фіксується у електронному журналі системи «Єдина школа» із дотриманням Методичних рекомендацій щодо заповнення Класного журналу учнів початкових класів Нової української школи, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 02.09.2020 року № 1096; Методичних рекомендацій щодо оцінювання навчальних досягнень учнів 5-6 класів, які здобувають освіту відповідно до нового Державного стандарту базової середньої освіти, затверджених наказом МОН України №289 від 01.04.2022 та Інструкції з ведення класного журналу учнів 5-11(12)-х класів загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженої наказом МОН України від 03.06.2008 р. № 496 (зі змінами).

У ході перевірки  проаналізовано засвоєння програм з усіх предметів, частота опитування учнів, об'єктивність у виставленні тематичних оцінок.

Результати проведеного аналізу дають підстави стверджувати наступне:

  • оцінки виставляються відповідно до 12-бальної шкали оцінювання (7-11 класи);
  • відведено окремі сторінки у журналах 1-11-х класів за навчальними предметами відповідно до робочого навчального плану закладу на 2023/2024 н.р. та з урахуванням поділу класів на групи при вивченні окремих предметів;
  • у зв’язку з особливостями освітнього процесу в умовах війни (через відсутність електроенергії, Інтернету, ввімкнення повітряної тривоги значна частина учасників освітнього процесу не може бути присутньою на уроках у синхронному режимі), відсутність дітей на безпосередньо на уроці не позначається;
  • дати проведення уроків занять записані відповідно до календарних планів учителів-предметників;
  • здійснено відповідні записи у розділі «Облік проведення бесід, інструктажів, заходів з безпеки життєдіяльності»;
  • вчителями-предметниками оцінювання здобувачів освіти здійснюється  із врахуванням Інструктивно-методичних рекомендацій щодо організації освітнього процесу та викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2023/2024 навчальному році (лист МОН України від 12.09.2023 № 1/13749-23).

Станом 27.12.2023 р вчителями 1-4 та 5-11 класів заповнено всі розділи класного журналу згідно Інструкцій та методичних рекомендацій, усі  записи в журналах ведуться державною мовою, чітко, згідно календарно-тематичного планування. Домашні завдання, де передбачено нормативними документами, обліковуються.

 Поточне оцінювання результатів навчання учнів 1-х – 4-х та 5-х класів до класних журналів з 01.09.2023 по 22.10.2023 не заносилося (рішення педагогічної ради від 30 серпня 2023 року протокол №1. Результат оцінювання навчальних досягнень учнів вищевказаних класів виражається вербальною оцінкою (оцінювальним судженням). Оцінювання результатів освітньої діяльності учнів 6-11 класів здійснюється відповідно до методичних рекомендацій.

Обсяг домашніх завдань не перевищує вікові норми.  У 1 класі домашнє завдання не задається та відповідно не фіксується у журналі. У 2-х класах класах на непарній сторінці розвороту журналу в графі «Завдання додому» вчителі фіксують завдання творчого та пошуково-дослідницького характеру. У 3-х -11-х класах домашні завдання зафіксовані у журналі та стисло записано зміст, спосіб виконання завдання.

Станом на час проведення перевірки на предметних сторінках виділені об'єкти перевірок, тематичні бали; є оцінки за ведення зошитів (українська, англійська мови, українська та зарубіжна літератури, математика). Бали за ведення зошитів у 5-11 класах виставлено, як правило, наприкінці кожного місяця.

Слід зазначити, що облік проведення бесід, інструктажів щодо попередження дитячого травматизму, додаткові бесіди перед канікулами вчасно фіксуються. Інструктажі з охорони праці з учнями проводять вчителі предметів підвищеної небезпеки (фізика, хімія, фізична культура, трудове навчання, інформатика).

На підставі вищезазначеного та з метою неухильного дотримання педагогічними працівниками чинних вимог щодо порядку ведення класного журналу,

 

НАКАЗУЮ:

1. Роботу педагогічних працівників із ведення класних журналів 1-11-х класів вважати задовільною.

2. Усім учителям закладу освіти:

2.1. Неухильно дотримуватися трудової і фінансової дисципліни.

2.2. Робити записи, здійснювати оцінювання в електронних класних журналах вчасно, відповідно до затвердженого календарно-тематичного планування.

2.3. Дотримуватись інструкцій, методичних рекомендацій, що регламентують ведення класних журналів.

2.4. При веденні класних журналів чітко дотримуватись чинних інструкцій з ведення класних журналів, Методичних рекомендацій щодо викладання навчальних предметів.

2.5. Нести персональну відповідальність за своєчасність та якість оформлення  класних журналів.

Постійно

3. Заступникам директора з навчальної роботи ПІБ, ПІБ здійснити повторний контроль за веденням класних журналів 1-11 класів у березні 2024 р.

4. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

 

Директор                                                                Ім’я ПРІЗВИЩЕ

З наказом ознайомлені:

 

                  Ім’я ПРІЗВИЩЕ

 

                  Ім’я ПРІЗВИЩЕ


 

doc
Додано
23 січня
Переглядів
2435
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку