Наказ "Про підсумки акції "Живи книго"

Про матеріал
Наказ по закладу "Про підсумки акції "Живи книго" 2022 - 2023 навчального року"
Перегляд файлу

 

Про підсумки акції

«Живи, книго!»

  Відповідно до річного плану роботи закладу протягом навчального року проводилась робота з учнями по вихованню в них свідомого бережливого ставлення до книги, науково-популярної та іншої літератури, поваги до праці людей, які її створюють, відповідальності за правильне і бережливе використання книжкового фонду бібліотеки.

 Протягом огляду-конкурсу «Живи, книго!» у закладі проходили виховні заходи, спрямовані на виховання в учнів дбайливого ставлення до навчальної книги: свято «Зустріч у бібліотеці»; літературний ранок «Світ ловив мене, та не спіймав»; бібліотечні уроки: «Звідки прийшла книга», «Газету читаю, тому все знаю», «Довідкова література», «Подорож казковим містом», «Ілюстрація в книзі»; конкурс на кращу закладинку; конкурс на кращий малюнок до улюбленої книги.

З метою популяризації найкращих надбань української і світової літератури, поліпшення виховання підростаючого покоління засобами книги, підвищення культурної компетентності української молоді, заохочення дітей до систематичного читання, виховання в учнівської молоді бережливого ставлення до навчальної книги з 13 по 17 березня 2023 року у закладі проведено Тиждень дитячої та юнацької книги. Кожен день Тижня був тематичним. Інформаційний день запам’ятався презентацією виставки «Дивосвіт нової книги», відео презентацією про книгу «Восьме диво світу», учні подорожували в «Книгограй» та мали змогу поділитись з однолітками враженнями від періодичних видань. Наступного дня учні школи проявили свої здібності та таланти у конкурсі малюнків «В малюнках казка знову оживає» (1-4 класи), літературному марафоні «Мандрівка книжковим містом» для учнів 6 класу. Конкурс «Як живеш, підручник?» вказав на актуальність збереження книг. Цікаво і захоплююче пройшов День гри в шкільній бібліотеці. Учнів зацікавила гра «Бібліотека – книжкове царство»(1-3 класи), інтелектуальна гра «Пригоди слова» (для учнів 10-11 класів). Калейдоскоп «Казкове містечко» дозволив маленьким читачам помандрувати сторінками українських казок. Інтелектуальний день змусив учнів використати набуті знання у книжковій вікторині «Ці книги варті читання» ( учні 2 -3 класу). Школярі дізналися багато цікавого із заочної екскурсії «Незвичайні бібліотеки світу». В останній день тижня учні здійснили віртуальну подорож «Найкращі бібліотеки світу», взяли участь у вікторині «Книга – міст у світ знань» (6 класи). Актив бібліотеки підготував годину цікавих повідомлень «Цікаві факти про книги». Протягом Тижня учні та вчителі школи не залишали без уваги бібліотечну виставку «Українська книга – оберіг нації, її гордість, її краса», писали свої бажання на пелюстках «Квітки бажань» в шкільній бібліотеці. В рамках тижня проходила акція «Подаруй  книгу шкільній бібліотеці». Завдяки їй книжковий фонд поповнився новою літературою.

 Велика робота по збереженню навчальної книги проводилась в класних колективах наступних класів: 1 клас (…..), 2 клас (…...),          3 клас (…..), 4 клас (…..)

 Необхідно покращити роботу по збереженню підручників: 6 клас (…..),  9 клас (…...)

 Виходячи з вищесказаного,

НАКАЗУЮ:

  1.                   За дбайливе ставлення до підручників оголосити подяку класним керівникам: …………………...
  2.                   Вказати на недостатню роботу по збереженню підручників класним керівникам: …………….,                          
  3.                   Класним керівникам слідкувати за правильним заповненням паспорта книги.

Постійно

  1.                   Класним керівникам забезпечити організацію повернення підручників

До 06.06.2023 р.

  1.                   Контроль  за виконанням даного наказу покласти на заступника директора з виховної роботи  ……………

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
19 червня 2023
Переглядів
272
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку