Налогодження та перевірка перифірийного обладнання

Про матеріал
Під периферійними пристроями часто розуміють сукупність периферійної апаратури (пристрої введення і виведення інформації – клавіатура, монітор, принтер) та їх блоків керування, оскільки в деяких випадках вони є одним цілим з логічної і конструктивної точки зору. Блок керування периферійним апаратом виконує функцію перетворення інформації і керування конкретними його механізмами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Державний навчальний заклад«Київський центр професійно-технічної освіти»ПРЕЗЕНТАЦІЯ НА ТЕМУ: «Налагоджування та перевірка периферійного обладнення»

Номер слайду 2

Засоби діагностування периферійних пристроїв ПКПід периферійними пристроями часто розуміють сукупність периферійної апаратури (пристрої введення і виведення інформації – клавіатура, монітор, принтер) та їх блоків керування, оскільки в деяких випадках вони є одним цілим з логічної і конструктивної точки зору. Блок керування периферійним апаратом виконує функцію перетворення інформації і керування конкретними його механізмами. Сукупність уніфікованих технічних і програмних засо-бів та правил спрягання процесорного блока з периферійною апаратурою називають інтерфейсом введення – виведення.

Номер слайду 3

 У сучасних комп’ютерах як засоби комунікації використовують послідов-ні і паралельні порти. Це – інтерфейси введення-виведення. Послідовні порти. До них підключають двонапрамлені пристрої, що пе-редають інформацію в комп’ютер і приймають її з нього. Серед них – модеми, миша, сканери та інше. Паралельні порти. Їх використовують для підключення принтерів, які працюють в однонапрамленому режимі, мережних адаптерів, дисководів для жорстких та гнучких дисків та CD-ROM. Послідовні та паралельні порти тестують програмним і апаратно-програмним способом: Програмне тестування проводять за допомогою спеціальних програм Апаратно-програмне – за допомогою роз’ємів-заглушок, що підключа-ють до портів. Засоби діагностування інтерфейсів і периферійного обладнання

Номер слайду 4

Периферійні пристроїВнутрішні. Не мають власного блоку живлення, а тому використовують блок живлення комп’ютера і є вбудованими в його системний блок. Зв’язок між комп’ютером і такими пристроями реалізується за допомогою спеціальних сигнальних кабелів (шлейфів) через відповідні пристрої вводу-виводу або безпосередньо за системною магістраллю. Зовнішні. Виготовляються як окремі прилади, які обладнані власним блоком живлення і вимагають для підключення окремої розетки в електричній мережі. Зв’язок між комп’ютером та зовнішніми пристроями здійснюється за допомогою спеціальних сигнальних кабелів через відповідні пристрої вводу-виводу.

Номер слайду 5

Пристрої введення інформаціїСканер. Мікрофон. Миша. Трекбол. Вебкамера. Клавіатура

Номер слайду 6

Пристрої виведення інформаціїПристрої виведення служать для перетворення інформації із форми, що зрозуміла комп'ютеру, у форму, зрозумілу людині. Основними пристроями виведення результатів обробки інформації є монітор і принтер.

Номер слайду 7

Пристрої введення інформаціїПристрої введення перетворюють різні види інформації в електричні сигнали, які мають два значення, тобто перекладання на мову комп’ютера. Різноманітні пристрої введення визначаються видами інформації, яку необхідно ввести.

Номер слайду 8

Пристрої виведення інформаціїПроектор. Навушники. Плотер

Номер слайду 9

Програми для перевірки перефірійного обладненняЄ безліч програм для перевірки перефірійного обладнення наприклад: Microsoft diagnostic. Hard disk sentienel. Crystal. Disk Info. Crystal. Disk Mark. Msi afterburner ... Програм безліч для кожного перефірійного пристроя ( і просто коплектуючих пк) дуже багато програм для перевірки и налагоджування

Номер слайду 10

Перевірки перефірійного обладнення Щоб перевірити периферійне обладнання часто не потрібні програми так як в перефійних пристроях нерідко вбудованні датчики як повідопляють про справність, або несправність .

Номер слайду 11

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!!

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
19 вересня
Переглядів
22
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку