Нанесення фінішної шпаклівки

Про матеріал
Виробниче навчання Нанесення фінішної шпаклівки Нанесення фінішної шпаклівки
Перегляд файлу

Нанесення фінішної шпаклівки

 

Нанесення універсальної та фінішної шпаклівок, виконується однаково, відмінність полягає лише в товщині шару, що наноситься.

1.Попередньо необхідно приготувати суміш згідно інструкції виробника: наливаємо чисту воду та додаємо суху шпаклівку, дотримуючись зазначених пропорцій. Розмішуємо за допомогою міксера (на низьких оборотах) розчин до отримання однорідної консистенції. Робота обладнання на високих оборотах може призвести до виникнення бульбашок, що ускладнить подальше нанесення суміші . Приготована за інструкцією суміш вийде густою та буде трохи прилипати до робочого інструменту.

2.Наносимо шпаклівку на заґрунтовану поверхню невеликими порціями, рівномірно розподіляючи по поверхні. Для уникнення появи горбів шари слід наносити внапусток. Шпатель необхідно тримати під кутом 30°, суміш наносити та розподіляти одним рухом.

3.Підготовлену суміш треба використовувати за призначенням не пізніше, ніж через 60 хвилин після замішування.

4.Кожен наступний шар наносіть тільки після повного висихання попереднього. У середньому потрібно близько 24 годин, щоб суміш затверділа.

5.Дотримуйтесь максимальної товщини шару - до 2 мм 

 

По можливості, після накладення кожного шару слід обробляти його ґрунтовкою та очищати від сміття перед нанесенням наступного. Не забуваємо контролювати наявність нерівностей та усувати їх.

 

docx
Додано
18 травня 2021
Переглядів
270
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку