Наочний матеріал на тему: "Тварини Антарктиди"

Про матеріал
Матеріал на тему: "Тваринний світ Антарктиди" можна використовувати під час вивчення материка Антарктида, а саме як наочний матеріал. Тут є назви та світлини найпоширеніших тварин, які заселяють Антарктиду. З даним матеріалом під час уроку географії можна проводити різні прийоми подачі , а також можна його використати під час конкурсів, розгадування загадок, предметних тижнів, ігор тощо..... Бажаю успіхів!
Перегляд файлу

ТВАРИНИ АНТАРКТИДИ

 Антарктида – найбільш холодний материк нашої планети. Був відкритий у 20-х роках XIX століття сміливими дослідниками М. Лазаревим і Ф. Беллінсгаузеном. Велика частина материка вкрита кригою. Незважаючи на суворий клімат, тваринний світ досить різноманітний.

Світ антарктичних тварин – унікальний. Це світ морських ссавців, великих птахів, ластоногих. Пінгвіни найбільш поширений, із наземних мешканців, вид теплокровних тварин на континенті. Материк багатий морськими і напів-сухопутними видами тваринного світу: ракоподібні, ластоногі (тюлені), китоподібні (кити), дельфіни. У прісних озерах мешкають рачки, круглі черв’яки, дафнії.

Світ пернатих представлений різними видами пінгвінів. Найпоширеніший – імператорські. Їхній зріст може досягати 2 метрів, а вага – більше 60 кілограм. На континенті зустрічаються буревісники, поморники, альбатроси, полярний крячок, капський голуб.

Тюлені також відмінно пристосовані для життя у холодних морях. Для них Антарктида – рідний дім. Різноманітність видів тюленів дивує: звичайні тюлені, крабоїди, морські слони, морські леопарди, тюлені Росса та інші.

З ряду китоподібних, в антарктичних водах можна зустріти найбільшу тварину планети – синього кита. Кашалоти, косатки, горбаті кити часто зустрічаються поблизу цього материка. Місцеві води багаті на криль, основу харчування багатьох китів і риб.

Велика частина членистоногих перенесена на материк птахами. Це кліщі, воші, комарі, пухоїди, блохи. Антарктична фауна членистоногих становить близько 130 видів.

І хоча тваринний світ Антарктиди, у порівнянні із іншими материками, не такий різноманітний, він все-таки може здивувати і зацікавити, можливістю тварин пристосовуватись до таких екстремальних умов.

 

 

 

 

 

 

 

Картинки по запросу тварини антарктиди

                                                         БІЛІ ВЕДМЕДІ

Картинки по запросу тварини антарктиди

                                                      ПІНГВІНИ

Картинки по запросу тварини антарктидиТЮЛЕНІ

Картинки по запросу тварини антарктидиМОРСЬКИЙ СЛОН

Похожее изображение

МОРСЬКИЙ ЛЕОПАРД

 

 

Картинки по запросу тварини антарктиди

  

АЛЬБАТРОС                         БУРЕВІСНИК ЧАЙКА ПОМОРНИК

Похожее изображение

                                  АНТАРКТИЧНА КРЯЧКА

Картинки по запросу СИНІЙ КИТ антарктиди

                                                 СИНІЙ КИТ

Картинки по запросу КРИЛЬ антарктиди

 

 

 

 

docx
Додано
26 лютого
Переглядів
56
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку