Наркоманія та її вплив на підлітка

Про матеріал

Дана презентація може бути використана як елемент уроку, присвяченого боротьбі з шкідливими звичками, а отже і з вживанням наркотичних речовин. Матеріали містять загальну характеристику наркоманії з різних точок зору і сфер діяльності суспільства, де наркотики завдають шкоди. Матеріал може бути використаних також і в роботі з педагогічним колективом, з учнівським колективом і також як просвітницький елемент батьківських зборів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наркоманія та її вплив на підлітків

Номер слайду 2

«Подібно до того як буває хвороба тіла, буває хвороба способу життя» Демокріт«Момент коли ти приймаєш наркотики не для того, щоб було добре, а для того щоб не було погано, наступає дуже швидко…» «Послання до живих»

Номер слайду 3

Що це?Наркоманія – це гостра залежність людини від наркотичних речовин;Наркоманія – це захворювання, що призводить до деградації особистості;Наркоманія – це соціальне явище, яке сприяє зростанню злочинності;Наркоманія – це глобальна проблема, яка на сьогодні вимагає рішучих дій по боротьбі з цим явищем.

Номер слайду 4

Наркоманія в УкраїніЗ кожним роком в Україні не лише збільшується кількість наркоманів, а що найголовніше знижується їх вік. Так за даними досліджень, середній вік прийому наркотиків по нашій державі становить 13-15 років, а подекуди і 9-11.

Номер слайду 5

Підліток і наркотик. В силу своїх психологічних та фізіологічних особливостей підліток має виражену схильність до швидкої токсикації організму, що призводить зо швидкого виникнення фізіологічної та психічної залежностей. Непереборне бажання нових вражень та відчуттів спонукає їх до будь-яких експериментів. Але деякі експерименти (зокрема з наркотичними речовинами) можуть закінчитися фатально і для психологічного стану особистості підлітка, а особливо для стану його здоров‘я.

Номер слайду 6

Зовнішній вигляд наркомана. Коли в життя підлітка вриваються наркотики – вони заповнюють все його життя: інтереси особистості, стають сенсом життя, ціллю та метою. А абстинентна криза (тобто ломка) стає найбільшим стражданням.

Номер слайду 7

Що повинно насторожити в поведінці?- байдужість до уподобань, хобі, професії, друзів;- погіршення стану здоров‘я, зовнішнього вигляду, емоційного стану;- можливі безпідставні прояви агресій, а також насильства;- учень перестає цікавитися оточуючим світом.

Номер слайду 8

Який ти хочеш мати вигляд в майбутньому?

Номер слайду 9

Профілактика наркоманії в навчальному закладіЯк відомо, профілактика краще та ефективніше будь-якого лікування, тому основна увага адміністрації та спеціалістів психологічної служби ДНЗ «Смілянський ЦППРК» направлена на превентивне виховання, просвіту та профілактику негативних проявів поведінки учнів, а зокрема і профілактика вживання наркотичних речовин.

Номер слайду 10

Тематичні години спілкування. Протягом року в навчальному закладі проводяться виховні години та години спілкування, які присвячені саме темі профілактики наркоманії, шкідливих звичок та пропаганді здорового способу життя. Окрім працівників закладу, просвітницьку діяльність для учнів проводять фахівці, лікарі та представники правоохоронних органів міста.

Номер слайду 11

Учнівська діяльність. Учнівський актив навчального закладу не залишається осторонь глобальних та актуальних проблем сьогодення. Вони мотивують інших учасників навчального процесу приєднуватися до них. Так були організовані акції щодо Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ, СНІД, туберкульозу та ін.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
28 березня 2018
Переглядів
1394
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку