Наукова стаття про ігрові методи навчання

Про матеріал
Цей матеріал має на меті ознайомитм педагогів із сучасними вимогами освітнього процесу в середній школі.Поглибити їх знання щодо актуалізації ігрової методики.
Перегляд файлу

        ІГРОВІ МЕТОДИ НАВЧАННЯ

 

 

 

Важливість використання ігрових методів навчання в шкільному навчанні та вихованні набуває все більшої актуальності в системі сучасної освіти.

 Сучасний процес становлення особистості дитини не може бути відокремленим від її всебічного розвитку,вдосконалення її когнітивних, пізнавальних,емоційних властивостей.

     Для ефективного забезпечення вдосконалення гармонійного становлення дитини як повноцінного члена суспільства надзвичайно актуальним, на мою думку, залишається питання про самостійність реакцій дітей,їх вільне право на вираження власних бачень,прояви своїх переконань шляхом надання їм можливості отримувати якісне навчально-виховне спрямовування їх особистісних проявів за рахунок розвитку різноманітних поведінкових реакцій.

Застосування ігрових методів і прийомів у системі закладів шкільної освіти надає змогу школярам  у повній мірі виявити свої приховані здібності, активно залучити їх до пізнавальної діяльності.

    Вважаю, що залучення дітей до ігрового формату засвоєння знань, умінь і навичок значно покращить якість їх адаптивного механізму в подальшому, навчить правильному вираженню власної особистості в сучасному світі,допоможе краще розширити світогляд,надасть можливість краще зрозуміти себе і своє місце в суспільстві,яке надзвичайно швидко змінюється.

     Наразі чимало сучасних педагогів  розуміють актуальність ігрових методів навчання і виховання дітей,все активніше використовують їх у своїй практичній діяльності.


  Тож саме зараз існує велика необхідність у подальшому розширення саме ігрових методів взаємодії дітей і вчителів,керівників  та всіх,хто бере участь у становлення особистості дитини,відповідає за її гармонійний розвиток.

                Таким чином необхідно створити систему ігрових методів навчання і виховання дітей,яка б відповідала сучасних потребам пізнавальних властивостей підростаючого покоління,забезпечила його особистісне зростання та індивідуальні риси діток належним чином. 

 

 

docx
Додано
20 січня 2021
Переглядів
231
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку