Науково-практична конференція "100-річчя Акту Злуки УНР та ЗУНР"

Про матеріал

Презентацію розроблено для використання під час підготовки та проведення уроків, виховних заходів, позакласних годин, роботи гуртків та заходів військово-патріотичного виховання учнів. В матеріалі висвітлено історині події створення цілісної держави України, історичних постатей, зв'язок поколінь борців за соборність України.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

07 листопада 1917 р. – прийняття ІІІ Універсалу УЦР, яким проголошувалося створення Української Народної Республіки

Номер слайду 3

13 листопада 1918 р. Українською Національною Радою був затверджений тимчасовий Основний Закон, відповідно до якого за створеною Українською державою закріплювалася назва Західноукраїнська Народна Республіка, визначалися її кордони, герб і прапор

Номер слайду 4

Грушевський Михайло Сергійович Голова Центральної Ради Української Народної Республіки (1917–1918) Петрушевич Євген Омелянович Президент Західноукраїнської Народної Республіки (01 листопада 1918 – 22 січня 1919)

Номер слайду 5

Проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР, 22 січня 1919 року

Номер слайду 6

Універсал Директорії УНР про Злуку УНР та ЗУНР від 22 січня 1919 року

Номер слайду 7

Універсал Злуки був підписаний у броньованому петлюрівському вагоні у Фастові на Київщині

Номер слайду 8

"Віднині зливаються в одно віками відділені одна від одної частини України – Галичина, Буковина, Закарпаття і Придніпрянська Україна – в одну Велику Україну. Сповнилися відвічні мрії, для яких жили й за які вмирали найкращі сини України" – ці історичні слова пролунали 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві

Номер слайду 9

Номер слайду 10

У 1990 році відбулося перше масове святкування Соборності України. Патріотичні сили 21 січня 1990 року організували «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом як символ духовної єдності людей східних і західних земель України, як запорука існування єдиної, соборної України. Від 1 до 3 мільйонів людей, узявшись за руки, створили на дорогах і шосе безперервний ланцюг від Києва до Львова.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ppt
Додано
19 січня 2019
Переглядів
1366
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку