Навчальний проєкт "Що можна зробити для збереженя природи в моєму краї?"

Про матеріал
Навчальний проек з природознавства включає основні аспекти збереження природи .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчальний проект«Що можна зробити для збереження природи в моєму краї»Підготував учень 4 класу. Гавронський Тимофій

Номер слайду 2

Відмовитися від поліетиленових пакетів – екологічно та економічно. За даними ООН, приблизно 5 трильйонів поліетиленових пакетів споживаються у світі щороку, або близько 10 мільйонів - щохвилини. Наразі, близько 60 країн світу почали боротьбу із пластиком на законодавчому рівні. І основним об’єктом цієї боротьби стали поліетиленові пакети, і, в певній мірі, пінопласт. Але боротьбу із поліетиленовими пакетами можна розпочати самостійно, просто зменшивши їх споживання. Наприклад, в магазині замість них можна використовувати багаторазові торбинки. Це не тільки зменшить кількість споживаного вами поліетилену, а й допоможе заощадити.

Номер слайду 3

Відмовитися від одноразових пляшок та посуду. Лише 9 відсотків усіх пластикових відходів, які були коли-небудь вироблені, були перероблені. Пластикові пляшки, одноразовий посуд – ми зустрічаємося з цими одноразовими виробами кожного дня. І їх використання можна легко обмежити. Замість того, щоб купувати воду у пластикових пляшках, можна придбати пляшку багаторазового використання і носити воду з собою. Замість одноразового посуду – звичайний.

Номер слайду 4

Бути енергоефективним у побутіІснує безліч простих методів, які ще й дуже допоможуть заощадити. Наприклад, оптимальне освітлення. Вдень по-максимуму використовуйте ресурси природного світла. Коли вже вмикаєте світло ввечері, робіть це тільки там, де це необхідно (навіщо платити за освітлення цілої квартири, якщо ви знаходитесь тільки в одній кімнаті?). Використовуйте енергозберігаючі лампи – вони служать довше і споживають менше енергії, ніж звичайні. Не грійте в чайнику більше води, ніж потрібно. Замість того, щоб сильніше увімкнуті опалення, можна просто вдягти улюблений светр, у якому буде тепло й затишно.

Номер слайду 5

Обирати найбільш екологічній транспорт. Типовий легковий автомобіль викидає приблизно 404 грами вуглекислого газу на милю (1,6 км). Протягом року середньостатистичне авто викидає 4,6 тонн вуглекислого газу. Такі дані наводить Агентство охорони довкілля США. Замість використання персональної автівки, можна їздити на роботу на громадському транспорті. А ще краще - на велосипеді або пішки. Це не тільки екологічно, а ще й безкоштовно. Бонус в такому випадку - скинуті калорії. Коли я йду до роботи з дому на велосипеді, трачу 220 калорій, а коли йду пішки – 440 калорій

Номер слайду 6

Економити воду. Свіжа, чиста вода – це обмежений ресурс. 2.1 мільярди людей у світі не мають доступу до безпечної питної води, відповідно до даних Всесвітньої організації охорони здоров’я. Економити воду, насправді, не так важко. Замість ванни, можна прийняти душ. Поки я чищу зуби, я намагаюсь закривати воду. Вимикання води, поки ви чистите зуби два рази на день, може зберегти 30 літрів води на день – а це 900 літрів на місяць – повідомляє Агентство охорони довкілля США.

Номер слайду 7

Сортувати сміття і віддавати на переробку. Замість того, щоб скло, пластик та папір опиниляся на смітнику чи в океані, вони можуть бути перероблені на інші продукти. Для цього ми маємо сортувати відходи та викидати їх у спеціальні смітники для переробки. Віддавати на переробку можна такі речі як папір, батарейки, пластик, скло та багато іншого.

Номер слайду 8

Зменшити ВИРУБУВАННЯ ЛІСІВЗначення лісів у житті людини надзвичайно велике і багатогранне. Вони відіграють найважливішу роль у підтриманні природного стану біосфери. Як чинник культурного і соціального значення ліс для багатьох мільйонів людей є місцем відпочинку, лікування та туризму. Встановлено, що 1 га насаджень затримує за 1 рік 70 тонн пилу, сажі та кіптяви та виділяє 4 тонни кисню. Ліси об’єднують в собі складні системи живих організмів, які взаємодіють між собою та навколишнім середовищем.

Номер слайду 9

Створення заповідників і заказників. Саме створення територій та об’єктів природно-заповідного фонду можна назвати не лише основним, але і найбільш ефективним механізмом в процесі охорони природних екосистем, унікальних природних територій, ландшафтів та рідкісних видів рослин і тварин. Долина нарцисів м. Хуст ,Закарпатська обл., Україна.

Номер слайду 10

Дякую за увагу

pptx
Додано
30 квітня 2020
Переглядів
39159
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку