Найбільші досягнення України у спорті за 30 років незалежності.

Про матеріал
Презентація підходить до виховної години присвяченої 30 річчю незалежності України. Стисло говорить про досягнення в спорті за 30 років незалежності нашої країни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найбільших досягненя України у спорті за 30 років незалежності.

Номер слайду 2

1992 рік. На Олімпіаді світ вперше почув гімн України. Віктор Петренко став першим олімпійським чемпіоном часів незалежності України з фігурного катання. Вперше гімн України пролунав після того, як Олег Кучеренко став олімпійським чемпіоном з вільної боротьби. 

Номер слайду 3

1994 рік«Вічний" світовий рекорд, протяжністю у 26 років. Бубка встановив світовий рекорд і у стрибках : українець стрибнув на 6,15 м . Втім, у 2014-му році на тих самих змаганнях представник Франції Рено Лавіленні підкорив висоту 6,16 м. І лише у вересні 2020 року в італійському Римі шведський легкоатлет Арман Дюплантіс побив рекорд Бубки. Представник Швеції стрибнув на один сантиметр вище, ніж Бубка. Золота медаль з фігурного натання Оксани Баюл на зимовійї Олімпіаді в Норвегії у 1994 році.

Номер слайду 4

1995 рікрекорд, протяжністю у 26 років. Українська легкоатлетка Інеса Кравець на чемпіонаті світу-1995 продемонструвала неймовірний результат у потрійному стрибку в довжину - 15,50 м. Це стало світовим рекордом і дозволило українці виграти золоту медаль. Через рік Кравець у цій самій дисципліні здобула золоту нагороду на Олімпійських іграх в Атланті.І лише цим літом на Іграх в Токіо венесуельська спортсменка Юлімар Рохас побила рекорд нашої співвітчизниці.1995 - Жіноча збірна України з баскетболу стала найкращою на континентальній першості. Українки у фіналі обіграли італійську команду з рахунком 77:66.

Номер слайду 5

1996 рік. Олімпійські ігри В'ячеслав Олійник став тим самим "щасливчиком", який виграв першу золоту медаль для України на літніх Олімпіадах. Наш борець греко-римського стилю став олімпійським чемпіоном у ваговій категорії до 90 кг. Приголомшливий успіх Лілії Подкопаєвої в Атланті. Українська спортивна гімнастка Лілія Подкопаєва змогла виграти на Олімпіаді-1996 аж три нагороди. Зіркова донеччанка стала олімпійською чемпіонкою у багатоборстві та у вільних вправах, а також виборола срібну медаль у вправах на колоді. Україна встановила свій національний рекорд в медальному заліку Олімпіади

Номер слайду 6

1999 рік"Динамо" зупинилося за крок до фіналу Ліги чемпіонів1999 рік "Динамо" у півфіналі Ліги чемпіонів змагалося з німецькою "Баварією" за вихід у фінал. У першому домашньому матчі кияни вели з рахунком 3:1, але втратили перемогу на останніх хвилинах і зіграли 3:3. А у себе вдома "Баварія" з мінімальним рахунком здолала команду Лобановського - 1:0. Це досягнення залишається найвищим для українських клубов у Лізі чемпіонів. Брати Клички розпочали тотальне домінування у професійному боксіВіталій Кличко у 1999 році здобув перший свій титул чемпіона світу за версією WBO (Всесвітньої боксерської організації). Кличко-старший у другому раунді нокаутував британця Хербі Хайда та вперше став чемпіоном.

Номер слайду 7

2000 рік«Золота рибка» Початок великих досягнень Яни КлочковоїУ 2000 році на Олімпіаді в Сіднеї Яна Клочкова не лише виграла дві золоті медалі, а й встановила світовий рекорд. У комплексному плаванні на дистанціях 200 м та 400 м на той момент 18-річна українка не знайшла конкуренції та фінішувала першою. До того ж Яна встановила світовий рекорд - 2:10,68 хв. У Сіднеї Клочкова ще й виборола срібло бонусом до двох золотих медалей. Яна на Олімпіаді-2004 в Афінах продовжила розривати суперниць і здобула дві золоті медалі. Клочкова дотепер єдина в історії України чотириразова олімпійська чемпіонка. А ще Яна 10 разів була чемпіонкою світу.

Номер слайду 8

2004 рік«Золотий м’яч» та «Кубок стенлі» Андрій Шевченко здобув нагороду "Золотий м'яч" та став найсильнішим футболістом планети. У 2003 році Шевченко у фіналі Ліги чемпіонів забив переможний гол в серії післяматчевих пенальті й допоміг "Мілану" перемогти "Ювентус". У 2004 році український хокеїст Руслан Федотенко виграв Кубок Стенлі у складі команди "Тампа". У вирішальній грі фінальної серії Руслан закинув переможну шайбу. А в 2009 році Федотенко ще раз виграв Кубок Стенлі, але вже у складі "Піттсбурга".

Номер слайду 9

2004 рік. Олімпійські ігри Історична бронзова медаль жіночої збірної з гандболу на Олімпіаді в Афінах. Жіноча збірна України з гандболу стала першою та єдиною вітчизняною командою з ігрових видів спорту, яка змогла виграти олімпійську нагороду. Олена Костевич виграла першу з чотирьох олімпійських нагород. В Афінах-2004 Олена Костевич виграла золоту медаль й розпочала свою видатну кар'єру. Після цього Костевич стрімко йшла до статусу української олімпійської легенди. Після успіху в Греції, Олена двічі виграла бронзу на Олімпіаді в Лондоні-2012, а потім ще раз стала третьою на Іграх в Токіо-2020. 

Номер слайду 10

"Найсильніша людина світу"У 2004 році титул "Найсильніша людина світу" виграв Василь Вірастюк. 

Номер слайду 11

2006 рік. Збірна України з футболу потрапила у вісімку найкращих команд світу. На груповому етапі українці поступилися Іспанії, але обіграли Туніс й Саудівську Аравію. В 1/8 фіналу у серії післяматчевих пенальті наша збірна перемогла Швейцарію. Основний час завершився з рахунком 0:0, а по пенальті 3:0 виграли українці. Олександр Шовковський став першим в історії воротарем, який не пропустив у серії післяматчевих пенальті. До півфіналу команду Блохіна не пустили майбутні чемпіони світу. Італія перемогла українців з рахунком 3:0.

Номер слайду 12

2007 рік. Абсолютною чемпіонкою світу21 вересня 2007 року Анна Безсонова стала абсолютною чемпіонкою світу з художньої гімнастикина що проходив в Патрах чемпіонаті світу. Найвдалішим її виступом стало вправу з обручем під музику з фільму "Аврора", після якого глядачі аплодували стоячи і скандували її прізвище.

Номер слайду 13

2008 рік. Ольга Харлан стала олімпійською чемпіонкою, а потім 6 разів виграла першість світу. Ольга Харлан - одна з найбільш титулованих спортсменок України. Наша фехтувальниця 6 разів тріумфувала на чемпіонатах світу та 8 разів на першості Європи. Олімпійська чемпіонка Пекіна-2008, бронзова та срібна призерка Ріо-2016, бронзова медалістка Лондона-2012 - послужний список Ольги вражає. На Олімпіаді в Пекіні Василь Ломаченко у ваговій категорії до 57 кг виграв золоту медаль. На той момент 20-річний Василь став другим в історії України олімпійським чемпіоном з боксу. Першим був Володимир Кличко в Атланті-1996.

Номер слайду 14

2009 рік переможці Кубку УЄФА"Шахтар" став переможцем Кубку УЄФАУ 2009 році "Шахтар" виграв останній Кубок УЄФА, адже після цього турнір перейменували на Лігу Європи. Донецький клуб став першим за часів незалежної України, який зміг завоювати єврокубок. Донеччани, яких тоді тренував Мірча Луческу, у фіналі Кубку УЄФА здолали німецький "Вердер" - 2:1. Гра тривала 120 хвилин і лише в овертаймі переможний м'яч за "гірників" забив бразилець Жадсон.

Номер слайду 15

2012 рік Чемпіонат Європи в УкраїніУУ 2012 році вперше у своїй історії Україна стала господаркою престижного форуму. Наша країна провела спортивний турнір серйозного калібру - чемпіонат Європи з футболу. Спільно з Польщею Україна була господаркою змагань. Поєдинки Євро-2012 приймали Київ, Львів, Донецьк й Харків. 

Номер слайду 16

2014 рік. Українські біатлоністки стали олімпійськими чемпіонами. Золоті медалі на зимових Олімпійських іграх для України - це рідкість. За останні дві Олімпіади таких нагород було всього дві. У 2014 році на зимовій Олімпіаді у російському Сочі збірна України у складі Олени Підгрушної, Валі Семеренко, Віти Семеренко та Юлії Джими виборола золото у командній естафеті.

Номер слайду 17

2016 рік. Юрій Чебан вдруге поспіль став олімпійським чемпіоном. Веслувальник Юрій Чебан на Олімпіаді-2016 здобув свою третю олімпійську медаль. У Ріо-2016 українець став олімпійським чемпіоном, повторивши успіх чотирирічної давнини. Тріумф Олега Верняєва. Золото в Ріо вдалося здобути лише гімнасту Олегу Верняєву у змаганнях на брусах. Він став одним з небагатьох українських спортивних гімнастів з двома олімпійськими нагородами, одна з яких - золота. На тій самій Олімпіаді Олег виборов срібло у багатоборстві. До того ж Верняєв є шестиразовим чемпіоном Європи, а також чемпіоном світу в 2014 році.

Номер слайду 18

Українські паралімпійці «Жога до перемоги»Паралімпійська збірна України у Ріо-де-Жанейро здобула 117 нагород. Це третій результат в загальному заліку Паралімпіади. Наша команда здобула рекордні 41 золоту, 37 срібних та 39 бронзових нагород. Україна зокрема випередила США (115 медалей), а пропустила вперед лише збірні Китаю (239 медалей) та Великобританії (147 нагород).

Номер слайду 19

2018 рік. В 2018 році на зимових Іграх у Південній Кореї (Пхьончхан) Олександр Абраменко став першим олімпійським чемпіоном з фристайлу та єдиним, хто здобув нагороду на Олімпіаді-2018. Тенісистка Еліна Світоліна стала першою українкою, яка перемогла на Підсумковому турнірі в одиночному розряді в Сінгапурі. У фіналі українка в непростому протистоянні обіграла американку Слоан Стівенс. Дар'я Білодід встановила світовий рекорд. Дзюдоїстка Дар’я Білодід у 2018 році у віці 18 років і 11 місяців стала наймолодшою в історії дворазовою чемпіонкою світу серед дорослих. 

Номер слайду 20

2019 рік. Молодіжна збірна України стала чемпіоном світу з футболу. Юніорська збірна України (U-20) стала чемпіоном світу з футболу. У фіналі наші хлопці обіграли збірну Південної Кореї з рахунком 3:1. 

Номер слайду 21

2020 рікЄдине золото в Токіо на рахунку Жана Беленюка. На Олімпіаді в Токіо Україна завоювала лише одну золоту медаль, і тим ціннішою є ця нагорода. Впасти кудись ближче до підвалу медального заліку Україні не дозволив борець греко-римського стилю Жан Беленюк, який впевнено виграв золоту медаль.

Номер слайду 22

"Найсильніша людина планети" В 2020 році найсильнішою людиною планети став Олексій Новіков.

Номер слайду 23

Пишаємося НАШИМИ чемпіонами!

pptx
Додано
31 серпня 2021
Переглядів
1382
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку