Найцінніша книга життя - Біблія

Про матеріал

Конспект заняття з духовно - морального виховання дітей дошкільного віку на християнських цінностях. Мета якого ознайомити дітей з Біблією та її значенням для духовного розвитку; дати дітям розуміння добра та зла; виховувати щирісь та любов .

Перегляд файлу

Конспект заняття з духовно – морального виховання до розділу

                                       «Світ – чудовий задум творця».

Тема: Біблія - найцінніша книга життя .

Мета: запропонувати діткам для огляду різноманітні  книжечки, ознайомити дітей з Дитячою Біблією. Донести до дітей , що ця Книга особлива та свята, адже в ній йдеться про Бога, його творіння, перших людей, гріхопадіння; про добро та зло в житті людей. Біблія допомагає пізнати красу рідної землі, велич її Творця, вчить любити, прощати, співчувати;  бути добрими, слухняними та чесними .

Матеріал: різноманітні книжки, дитяча Біблія з гарними ілюстраціями, ілюстрація «Ісус Христос з дітьми».

Словник: Біблія – найцінніша книга життя, Творець, Боже слово, Господь, Ісус Христос».

Приказка: « Книга вчить як на світі жити».

                                                     Хід заняття

Вихователь. Добрий день любі малята,гарні хлопчики й дівчата! Рада  тут я вас  вітати. адже пришли ви в особливу кімнату ! Тут проводяться заняття  духовно - морального виховання дітей на християнських цінностях, які називаються « Перлинки Біблії».

Розпочнемо нашу зустріч гарним вітанням!

Я вам кажу: - «Слава Богу», а ви мені відповідаєте: -  « Навіки Богу слава». Гарно ми вітаємось, Бога прославляємо!

А тепер зручно всі сіли і на мене подивились( тримаю в руках різні книги).

Діти, ви . напевно всі любите розглядати книжечки, особливо з яскравими малюнками. Адже малюнок допомагає  зрозуміти , що навчає , та розповідає нам  книга. Пропоную вам розглянути, та визначитись про що дана книга( почергово показую дітям книжку з геометричними фігурами. книжечку з казками,  книжечку з колисковими віршами та піснями,книжку  для вивчення кольорів, книжку про тварини, книжку про рослини).

Книжок у світі є багато, всі вони дуже цікаві , повчальні та корисні. Та серед усіх книжок найцінніша книга життя – Біблія, тому що вона не лише повчальна.  а й свята, адже Боже вчення має вона.

Книги є для дорослих і  дітей, і книга Біблія також є доросла і дитяча. Дитяча  Біблія відрізняється тим, що  має яскраві ілюстрації до кожної розповіді. Дайте ми її розглянемо ( показую ілюстрації дітям).

У цій книжці написано про Бога, його творіння, перших людей, гріхопадіння. На наших заняттях ми послідовно будемо ознайомлюватись зі змістом цієї мудрої книги. яка допоможе нам розібратися, що таке добро, а що зло, і засилятиме в ваші душі любов та милосердя.

Все, що бачимо навколо –

Це Господь нам дарував,

Й Боже Слово – Біблію

Бог з небес нам дав.

  • А хто з вас вже бачив таку книжку? Можливо ви маєте таку ж саму й  вдома?(відповіді дітей)

 Також з Біблії  ми дізнаємось про Божого сина – Ісуса Христа, його жертовну любов до всіх  людей, та особливо дітей.

В нашій кімнаті знаходиться велика картина на якій зображено Ісуса Христа в оточені дітей, давайте підійдемо і роздивимось цю картину.

  • Погляньте. які добрі в Ісуса очі! Це тому, що він дуже добрий і  з особливою любов’ю ставиться до дітей, адже відчуває від них щирість. Він і дорослим радить бути як діти, тобто справжніми, щирими і добрими .

Звісно, сучасні діти трішки інші, і новітні технології впливають не завжди на користь розвитку дитини, але якщо ми будемо з малку засиляти в наші душі добро. любов та щирість в поєднанні з вченням Божим, там зовсім мало місця залишиться для не доброго і не потрібного.

Запитання:

Які книжки ми сьогодні з вами розглядали?

Як називається наймудріша книга?

Про що ця книга?

Чим відрізняється доросла Біблія від дитячої?

Хто зображений на картині?

А як ви гадаєте, чи знає Бог, як звуть кожного з вас?

Бог знає , бачить і чує кожного з нас. А ось я ще не знаю! Давайте познайомимось під час гри.

Рухлива гра « Як тебе звати?» (гра з м’ячем) – діти ловлять м’яч та називають своє ім’я.

Д/гра «Добрі вчинки». Вихователь називає вчинки, а діти відповідають «добре це – так», або «добре це – ні».

                  (  Розробила К. С. Кавас)

 

 

docx
Додано
18 серпня 2021
Переглядів
2012
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку