"Незвичайні пригоди Колобка". (Заняття театрального гуртка)

Про матеріал
Заняття театрального гуртка - це завжди можливість поринути в чарівну атмосферу театру. Мета заняття "Незвичайні пригоди Колобка" - розвивати акторські і творчі здібності дітей, уяву та фантазію, вміння перетворюватись в персонажів знайомої казки; сприяти формуванню моральних якостей, розвитку мовлення, міміки жестів. Вчити дітей визначати емоційний стан за зовнішніми ознаками (мімікою) та передавати емоційний стан казкових героїв за допомогою тембру голосу. Заохочувати дошкільників виготовляти казкових персонажів власноруч; надати можливість придумати нове закінчення знайомої казки з щасливим кінцем. Розвивати емоційну сферу дитини. Пригадати казки, в яких зустрічаються персонажі казки «Колобок». Виховувати інтерес до театрального мистецтва та доброзичливе, товариське ставлення один до одного.
Перегляд файлу

Заняття театрального гуртка

Незвичайні пригоди Колобка

(театр тенісних кульок)

C:\Documents and Settings\Администратор\Рабочий стол\Новая папка (3)\Новая папка (2)\IMG_1129.jpgМета:  розвивати акторські і творчі здібності дітей, уяву та фантазію, вміння перетворюватись в персонажів знайомої казки. Сприяти формуванню моральних якостей, розвитку мовлення, міміки жестів. Вчити дітей визначати емоційний стан за зовнішніми ознаками (мімікою) та передавати емоційний стан казкових героїв за допомогою тембру голосу. Вчити культурі спілкування. Заохочувати дітей виготовляти казкових персонажів власноруч. Надати можливість придумати нове закінчення знайомої казки з щасливим кінцем. Розвивати емоційну сферу дитини. Пригадати казки, в яких зустрічаються персонажі казки «Колобок». Виховувати інтерес до театрального мистецтва та доброзичливе, товариське  ставлення.

Обладнання: клоун Костя зі змінними обличчями, тенісні кульки з прорізаними отворами для пальця, елементи персонажів(вушка, носик, хустинка для баби, паперовий капелюх для діда, ножиці, картон, маркер.

 

C:\Documents and Settings\Администратор\Рабочий стол\Новая папка (3)\Новая папка (2)\IMG_1117.jpg                                  Хід заняття

  В гості з коробкою в руках «приходить»

 клоун Костя. Він дуже засмучений.

Любі діти, клоун Костя

Завітав сьогодні в гості.

Він веселий чи сумний?

Здогадайтеся який.        (Сумний)

 

Муз.кер.   Костя хотів пограти з нами в теніс, але миші прогризли дірки в тенісних кульках. (Одягаю на палець кульку)

 

C:\Users\11111\Desktop\Картинки до книжки\DSC08668.JPG

 - На якого казкового персонажа схоже? (На Колобка)

(Малюю Колобку обличчя)

 

  •         Які ще герої зустрічаються в казці «Колобок»? (відповіді дітей)

C:\Users\11111\Desktop\Картинки до книжки\DSC08669.JPGC:\Users\11111\Desktop\Картинки до книжки\DSC08672.JPG 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •         C:\Documents and Settings\Администратор\Рабочий стол\Новая папка (3)\Новая папка (2)\IMG_1127.jpgКлоун Костя дуже любить казки. Щоб його розвеселити, давайте перетворимось на чарівників і покажемо йому казку.

 (Промовляємо чарівні слова і кульки перетворюються на казкових персонажів. У клоуна сумне обличчя змінюється на здивоване.  Розглядаємо тенісні кульки-заготовки звірів. Прикріплюємо відсутні  деталі казковим героям.

  •         Розподіляємо  ролі, визначаємо характер кожного персонажа та засоби їх передачі).

C:\Documents and Settings\Администратор\Рабочий стол\Презентація ігор\Фото садочка, ігор\шекера 072.jpg Розігруємо казку «Колобок» тенісними кульками.

   Запропонувати дітям придумати щасливий кінець, щоб Лисичка не з’їла Колобка.

Обличчя Клоуна змінюється на радісне.

     Фізкультхвилинка

     Підсумок заняття.

 

docx
Додав(-ла)
Шекера Людмила
Додано
9 лютого 2023
Переглядів
117
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку