Німеччина. Перегляд мультиплікаційної казки «Бременські музиканти». 4 клас НУШ від авторів: Т. Рублі, Т. Щеглової, І. Мед

Про матеріал
Презентація до уроку з мистецтва 4 клас НУШ на тему "Калейдоскоп мистецтва Німеччина. Перегляд мультиплікаційної казки «Бременські музиканти». Вона допоможе ознайомити учнів з культурою та мистецтвом Німеччини; дасте поняття що таке «ілюстрація»; допоможе розвивати уміння створювати ілюстрації; а також уяву та фантазію.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Німеччина. Перегляд мультиплікаційної казки «Бременські музиканти». 

Номер слайду 2

Встаньте, діточки, рівненько! Посміхніться всі гарненько! Посміхніться ви до мене! Посміхніться і до себе! Привітайтесь: Добрий день!

Номер слайду 3

Що ви знаєте про Німеччину? Чи відвідували ви цю країну?

Номер слайду 4

Запрошуємо на відеоподорож до Німечині!

Номер слайду 5

Кожен народ плекає власні звичаї і моральні цінності, які відображує в казках. Вони грають важливу роль у житі людини: виховують доброту, чесність, любов до навколишнього світу. У казках втеліні народна мудрість, кмитлівість і поради до життя!

Номер слайду 6

На початку XIX століття у Німеччині брати Якуб і Вільгельм Грімм відомі вчені, казкарі та мовознавці опублікували збірку «Дитячі і сімейні казки» Ми приносимо користь світу, бо в цьому весь зміст, вся радість життя. Брати Грімм Ця книга відразу стала популярною. Теперь казки братив Грим читають в усьому світі!

Номер слайду 7

Якоб Людвіг Грімм і Вільгельм Карл Грімм народилися відповідно 4 січня 1785 року і 24 лютого 1786 року в Ханау поблизу Франкфурта.

Номер слайду 8

Дослідження братів У 20 років брати почали лінгвістичні та філологічні дослідження, які завершиться потім законом Грімм та збором і виданням народних казок.

Номер слайду 9

У 1808 р., Якоб був назначений головним бібліотекарем короля Вестфалії, а в 1812 р. брати Грімм опублікували свої перші томи казок.

Номер слайду 10

Брати Грімм почали збирати народні казки в 1807 р. у відповідь на хвилю інтересу до німецького фольклору.

Номер слайду 11

В 1810 р. Грімм підготували рукопис колекції декількох десятків казок, які вони записали, запросивши казкарів в свій дім.

Номер слайду 12

Вони є одними з найбільш відомих казкарів Європи. Найбільш відомі їх казки: «Мізинчик», «Білосніжка і сім гномів», «Бременські музиканти», «Спляча красуня»,« Червоний капелюшок», «Попелюшка», «Заєць і їжак», «Вовк і семеро козенят», «Шість лебедів», «Шестеро увесь світ обійдуть», «Гензель і Гретель», «Три ледарі», «Розумна Ельза», «Дурень Ганс», «Семеро хоробрих», «Невдячний син», «Розумна дочка».

Номер слайду 13

Які байки з ціх ілюстрацій ти вже знаєш?

Номер слайду 14

Ілюстрація – це малюнок який Прикрашає книгу, образно розкриває і Доповнює зміст літературного твору!

Номер слайду 15

На півночі Германії в місті Бремен є пам’ятник чотирьом героям казки «Бременські музиканти», збудований з бронзи у 1953 році. Також цим героям встановлені пам’ятники в містах Харків, Рига, Відуклє.

Номер слайду 16

Забач разом зі мною фрагмент з мультфільму «Бременські музиканти»

Номер слайду 17

Пам'ятник братів Грімм в Ханау

ppt
Пов’язані теми
Мистецтво, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
28 лютого 2023
Переглядів
525
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку