Нове життя старим речам

Про матеріал
Слово “апсайклінг” має англійське походження (upcycling — вторинне використання) і означає творче перевтілення відходів у витвори мистецтва, побутові вироби, одяг, аксесуари тощо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Херсонська загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів №54 з поглибленним вивченням іспанської та інших іноземних мов. Херсонської міської ради“Нове життя старим речам”Презентація вчителя вищої категоріїз трудового навчання та технологій. Моісєєвої Ірини Борисівни

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Слово “апсайклінг” має англійське походження (upcycling — вторинне використання) і означає творче перевтілення відходів у витвори мистецтва, побутові вироби, одяг, аксесуари тощо. Важливим є те, що в результаті отримана таким шляхом річ перевершує своїми якостями (як естетичними, так і функціональними) вихідний матеріал. Водночас на відміну від процесу переробки відходів у вторинну сировину не потрібно значних додаткових виробничих витрат.

Номер слайду 4

Найбільш вражаючим є перевтілення старих речей і матеріалів в архітектурі та інтер’єрному дизайні. Мабуть, таке застосування може найдовше продовжити термін їхнього життя. Розкажемо про деякі світові приклади. Скульптурна композиція, відома як Вежі Воттс (Watts Towers) у Лос-Анджелесі, побудована з металобрухту, битої кераміки та уламків скла. Найбільша з 17 веж сягає в висоту 30 метрів.

Номер слайду 5

Будинки з контейнерів користуються популярністю у багатьох країнах світу. За останні роки, зокрема, завдяки динамічному розвитку підприємства “Maga. Homes”, ця технологія знаходить все більше прихильників у Польщі. Такі будівлі є швидкими у конструюванні і відповідають необхідним стандартам.

Номер слайду 6

Уламки старих автомобілів ми бачимо досить часто, тому ресайклінг їхніх деталей в будівництві не особливо дивує. Чого не скажеш про великі транспортні засоби, наприклад, літаки. Надзвичайно оригінальним вийшов дах будинку 747 Wing House у Каліфорнії. Малюнок до проекту дуже нагадував літак, і тому було вирішено скористатися безпосередньо його деталями

Номер слайду 7

Уявімо, нарешті, альтанку з молочних пакетів…

Номер слайду 8

Українські апсайкл-бренди Апсайклінг-бренд з виготовлення дизайнерських сумок і аксесуарів із натуральної вінтажной шкіри. Зокрема Remade продає рюкзаки та поясні сумки, зроблені вручну, зі шкіряних курток.

Номер слайду 9

Бренд дизайнерки Яни Голуб, створений у серпні 2016 року. Компанія займається виготовленням джинсів зі старого деніму. Кожен дизайн існує виключно в одному екземплярі. У продукції бренду часто присутні металева фурнітура, ланцюжки, великі люверси, блискавки.

Номер слайду 10

Бренд заснований у 2013 році дизайнеркою Юлією Кордюковою. Компанія виробляє сумки, рюкзаки, жакети, сорочки з деніму, шкіри, бавовни та інших повторно використаних матеріалів. Також усі охочі можуть надіслати свої старі речі й отримати новий продукт.

Номер слайду 11

Львівська апсайклінг-майстерня, яка робить рюкзаки та бананки з клаптиків з текстильних підприємств і непотрібного одягу. Для виробництва використовують тканину Бонус (складається з поліестеру).

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Приклади апсайклінга у житті

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пащенко Лілія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, 9 клас, Презентації
Додано
3 листопада 2023
Переглядів
924
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку