Новорічна композиція

Про матеріал
Презентація до уроку трудового навчання у 7 класі "Новорічна композиція". Презентація містить теоретичний матеріал для ознайомлення з даною темою (історія виникнення свята, призначення новорічної комопзиції, класифікація видів, конструкційні матеріали та ін.). Матеріали можно використовувати як в умовах очного так і при дистанційному навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Новорічна композиція Проект з трудового навчання. 7 клас

Номер слайду 2

Історія свята Новий Рік – це свято, яке відзначають буквально всі люди Землі. На всій планеті, у кожній країні, у кожній родині діти й дорослі готуються до цього свята, чекаючи нових радісних подій, барвистих подарунків, дивних чудес і виконання заповітних бажань. Традиція зустрічати Новий Рік виникла в дуже давні часи.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Цікаві факти про Новий рік. Перші свідчення про традиції наряджати ялинку відносяться до початку XVII століття. Ялинку вперше почали вбирати в Ельзасі. Тільки уявіть собі, в 17 столітті вже святкували Новий Рік. Ялинку прикрашали трояндами, яблуками та печивом. У Білому домі в 1895-му році вперше було використано гірлянди з лампочками, які служили прикрасою для ялинки

Номер слайду 5

Спочатку Новий рік зустрічали в березні. Ви запитаєте: «Чому саме в березні?» А ось чому: в березні починалися польові роботи. А вже в 46 році до н.е. Юлій Цезар захотів перенести святкування Нового Року на 1 січня. Юліанський календар, котрий був названий в його честь, поширився по всій Європі.

Номер слайду 6

У Франції до 755 року початком року вважали 25 грудня, потім його перенесли на 1-е березня, а з 1564 року за указом короля Карла IX початок року було призначено на 1 січня. В Англії Новий рік святкували 25 березня, і тільки в 1752 році Новий Рік перенесли на 1 січня. А ось в ескімосів взагалі точної дати немає, вони святкують Новий рік з приходом першого снігу.

Номер слайду 7

Цікаво святкують Новий Рік на Кубі. Весь посуд наповнюють водою, а в новорічну ніч воду виливають на вулицю. Вони вірять, що вода змиє всі гріхи. А ось у Греції глава сімї розбиває об стіну гранат. Якщо він розлетиться в різні боки, удача гарантована на цілий рік.

Номер слайду 8

В Італії притримуються незвичайної традиції. В новорічну ніч викидають всі старі речі. Чим більше старих речей викинеться в цю ніч, тим більше багатства і удачі принесе Новий рік.

Номер слайду 9

Під Новий рік в Тибеті всі печуть пиріжки і роздають їх перехожим. Всі свято вірять, що багатство буде залежати від кількості розданих пиріжків. У Таїланді 1 січня Новий рік відзначається неофіційно. Офіційно тайці святкують Новий Рік в квітні і все це супроводжується водяними битвами.

Номер слайду 10

Перша новорічна листівка була надрукована в Лондоні у1843 році. І саме після цього з'явилася та сама традиція з обміном листівок.

Номер слайду 11

Першого січня сучасні українці святкують прихід світського Нового Року, який радісно зустрічається разом з усіма народами світу і відзначається салютами і загальними веселощами.

Номер слайду 12

У наші дні підготовка людей до Нового Року і новорічне святкування перетворили це свято в один із найзначніших і улюблених. За тижні до початку Нового Року людей охоплює радісне очікування прекрасних сюрпризів, готуються подарунки, прикрашаються повсюдно ялинки і репетируються концерти та різні веселі вистави. Краса ошатних вулиць, будинків і ялинок покращує настрій і вселяє надію на прекрасне майбутнє.

Номер слайду 13

Новорічна композиція – альтернатива новорічній ялинці

Номер слайду 14

Моделі аналоги Новорічні віночки

Номер слайду 15

Моделі аналоги Новорічні віночки

Номер слайду 16

Моделі аналоги Новорічні віночки

Номер слайду 17

Виготовлення віночка (приклад)

Номер слайду 18

Моделі аналоги Ялинки

Номер слайду 19

Моделі аналоги Ялинки

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Моделі аналоги. Декоративні пано

Номер слайду 22

Моделі аналоги. Місяць

Номер слайду 23

Моделі аналоги

Номер слайду 24

Моделі аналоги. Композиції в горщиках

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Моделі аналоги Новорічні букети

Номер слайду 27

Завдання 1: 06.12.2022 Проаналізувати моделі аналоги з теми. Виконати ескіз та клаузуру виробу. Записати призначення виробу. Продумати та записати матеріали та інструменти.2. 13.12.2022 Виготовити новорічну композицію із підручних матеріалів у довільній техніці. Придумати назву своїй роботі. Продумати захист проекту

Номер слайду 28

Номер слайду 29

pptx
Додано
6 січня 2023
Переглядів
508
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку