НУШ Цифровий кейс 22 тиждень "Транспорт"

Про матеріал
Шановні коллеги! Пропоную до Вашої уваги «Цифровий кейс» (1клас) В основу «Цифрового кейсу» покладено Модельну навчальну програму для першого класу, розроблену учасниками проекту «Нова українська школа» під керівництвом Р. Шияна та сконструйовано на основі потижневого планування освітнього процесу з окресленням теми тижня. Увага! Данні матеріали взято з мережі Інтернет та мною упорядковані. 22 тиждень «Транспорт» 1. Ти – велосипедист (презентація) 2. Громадський транспорт (презентація) 3. Транспорт України (презентація) 4. Загадки про види транспорту (відео) 5. Транспортні загадки (відео) 6. Загадки про засоби пересування (відео)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ти - велосипедист

Номер слайду 2

Велосипед, найбільш популярний засіб транспорта зі всіх винайдених, розвився та отримав сучасний вигляд усього за 70 років, але якщо згадати, що колесо було винайдено близько 6 000 років тому, то здається дивним, що велосипед не винайшли раніше. Коли ж з’явився перший велосипед?

Номер слайду 3

Перший попередник сучасного велосипеда з’явився в 1790 році. Це був винахід графа де Сіврака (Франція), який представляв собою дерев’яну раму на двух колесах та називавя «celerifere» («самокат»).

Номер слайду 4

В 1839 році шотландський кузнець Керкпатрик Макміллан винайшов перший велосипед, який приводився в рух механічним способом.

Номер слайду 5

Масовий випуск велосипедів з педалями розпочався в 1867 році. П’єр Мішо та його син, які винайшли педалі, власне і придумали назву “велосипед”.

Номер слайду 6

Rover – «Скиталець» - перший велосипед, схожий на сучасні. Він був зроблений англійським винахідником Джоном Кемпом Старлі в 1884 році. Вже через один рік налагодився масовий випуск цих велосипедів. Rover мав цепну передачу, однакові за розміром колеса, місце водія будо між заднім та переднім колесом.

Номер слайду 7

Наразі велосипед – це зручний та модний вид транспорту, що отримав світове визнання та популярність завдяки пропаганді здорового способу життя.

Номер слайду 8

Пам’ятай правила дорожнього руху для велосипедистів

Номер слайду 9

1. Велосипеди повинні бути обладнані звуковим сигналом та світловідбивачами: спереду — білого кольору, по боках — жовтогарячого, ззаду — червоного.

Номер слайду 10

2. Рухатися по дорозі на велосипедах дозволяється особам, які досягли 14річного віку.

Номер слайду 11

3. Якщо велосипедна доріжка перетинає дорогу поза перехрестям, водії велосипедів зобов'язані дати дорогу іншим транспортним засобам, що рухаються по дорозі.

Номер слайду 12

4. Водії велосипедів можуть перевозити лише такі вантажі, які не заважають керувати транспортним засобом і не створюють перешкод іншим учасникам дорожнього руху.

Номер слайду 13

Ці прості правила допоможуть тобі стати гідним учасником дорожнього руху – ВЕЛОСИПЕДИСТОМ!

Номер слайду 14

Роботу виконала учениця 11-б класу. Петрова Анастасія

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила користування Громадським транспортом

Номер слайду 2

 В синім небі путь моя,     Швидше всіх літаю я.     Маю крила, хоч не птах.     Люди звуть мене ...

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Біжить корова -Гладка,здорова;За нею телятаусі близнята.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Біжить візокчерез струмокІ слід за собою замітає.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Я не їм вівса, ні сіна, дайте випити бензину, усіх коней обжену, кого хоч наздожену.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Маленькі хатиночки по місту біжать,Хлопчатка й дівчатка в хатиночках сидять

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Пасажирський транспорт чекай на зупинках

Номер слайду 13

 *Небезпечно переходити дорогу біля зупинки, особливо на вузьких дорогах, коли здається, що протилежний тротуар дуже близько;*не слід обходити транспорт, що стоїть на зупинці, ні ззаду, ні спереду. Треба дочекатися, поки він поїде;*на зупинці не слід підходити близько до краю тротуару, особливо взимку, а також тоді, коли на зупинці багато людей.

Номер слайду 14

  Посадку й висадку пасажирам дозволяється здійснювати після зупинки транспортного засобу. У задні двері автобуса пасажири заходять, а у передні виходять. Якщо є треті, середні двері, у них можна входити та виходити. Якщо у транспорт заходить інвалід, жінка з маленькою дитиною, літні пасажири, слід пропустити їх уперед, допомогти увійти. Якщо вони виходять, допомогти вийти. Входити у транспортний засіб можна тільки в тому випадку, якщо він остаточно зупинився, І тільки з того боку тротуару чи узбіччя проїжджої частини. Протягом темного часу доби слід уникати порожніх зупинок. Очікувати транспорт краще в багатолюдних місцях, на добре освітленій зупинці. У салоні передбачено все необхідне. Є аварійні та запасні виходи, вогнегасники, аптечка. Стоячи у транспорті, необхідно надійно триматися за поручні чи спеціальні ручки. Це допоможе не впасти під час гальмування. Стояти в салоні краще обличчям у бік руху. У громадському транспорті можуть бути злодії. Щоб не стати їхжертвою, треба тримати на очах свій портфель чи сумку, треба бути уважним, особливо при виході.

Номер слайду 15

. У громадському транспорті учень тихо розмовляє зі своїми товаришами, щоб не заважати іншим пасажирам. Поступається місцем людям старшого віку, інвалідам, дошкільнятам. Хлопчики і юнаки поступаються місцем дівчаткам, дівчатам і жінкам. Вони "сильна стать" і тому поступаються місцями "слабкій статі".

Номер слайду 16

Знаки, якими позначають зупинки

Номер слайду 17

Місце зупинки автобуса

Номер слайду 18

Місце зупинкитрамвая

Номер слайду 19

Місце зупинки тролейбуса

Номер слайду 20

Місце зупинкимаршрутного таксі

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТРАНСПОРТ УКРАЇНИ Загальна характеристика Мартинюк Т.С.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Види транспорту за об'єктом перевезення – ПАСАЖИРСЬКИЙ ВАНТАЖНИЙ за середовищем переміщення НАЗЕМНИЙ ВОДНИЙ ПОВІТРЯНИЙ за особливим призначенням – МІСЬКИЙ АВАРІЙНИЙ

Номер слайду 4

Види транспорту наземний водний Залізничний Морський Повітряний Автомобільний 2Річковий інші види Гужовий Міський

Номер слайду 5

сформувався на початку XX ст. займає провідне місце; висока вантажопідйомність; надійність; не залежить від кліматичних умов; масовість перевезень; потребує спеціальних шляхів; забруднює територію навколо проходження залізниці. Залізничний

Номер слайду 6

Автомобільний швидкий та маневрений; доставляє вантажі безпосередньо споживачам; головний у перевезеннях на короткі відстані; висока собівартість; розвивається рівномірно по всій території; залежить від пори року; найбільший забруднювач навколишнього середовища

Номер слайду 7

Морський висока вантажопідйомність; високі витрати на обслуговування суден; забезпечує зовнішні економічні зв'язки; низька собівартість перевезень; характеризується як забруднювач акваторії

Номер слайду 8

Річковий невеликі витрати на облаштування і утримання; низька собівартість; залежність від пори року; низька швидкість; можливість транспортування лише в певному напрямку;

Номер слайду 9

Повітряний обсяг вантажів невеликий; перевезення на великі відстані; найбільша швидкість; відсутні витрати на облаштування шляхів; високі витрати на утримання; охоплює всі напрямки й акваторії світу

Номер слайду 10

Який вид транспорту найстаріший? 1880 1892 1901 1925 1906

Номер слайду 11

Міський маневрений; значний забруднювач атмосфери; забезпечує функціонування населеного пункту;

Номер слайду 12

Гужовий

Номер слайду 13

Транспорт особливого призначення

zip
Додано
16 лютого 2019
Переглядів
2502
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку