Об'єкти Світової спадщини ЮНЕСКО в Північній Америці

Про матеріал
Презентація містить об'єкти Світової спадщини ЮНЕСКО в Північній Америці, що буде цікавою та пізнавальною для учнів 4 класу на уроках я досліджую світ з теми: "Північна Америка"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найвідоміші об’єкти. Північної Америки, віднесені до Світової природної спадщини ЮНЕСКО

Номер слайду 2

Світова́ спа́дщина ЮНЕСКО Світова́ спа́дщина ЮНЕСКО — видатні культурні та природні цінності, що вважаються надбанням усього людства. Ці цінності перелічені в Списку ЮНЕСКО. Головна мета списку Світової спадщини  — зробити відомими і захистити об'єкти, які є унікальними у своєму роді. Регіон ЮНЕСКОКультурний тип. Природній тип. Змішаний тип. Загалом%Африка42333789 %Арабські країни6041657 %Азія і Тихоокеанський регіон12948918621 %Європа і Північна Америка37556944049 %Латинська Америка і Кариби8335312114 %Загалом68917625890100 %

Номер слайду 3

Критерії природніх об'єктів. Об'єкт є природним феноменом . Об'єкт є видатним зразком головних етапів історії Землі, зокрема пам'ятником минулого, символом геологічних процесів. Об'єкт є видатним зразком екологічних або біологічних процесів. Об'єкт включає найважливіше або найзначніше природне місце існування для збереження в ній біологічного різноманіття.

Номер слайду 4

Національний парк НаганніНаціональний парк Канади, заснований у 1976 році в Горах Макені,Наганні означає «душа». Над річкою Саут-Наганні є 4 каньйони, водоспад Вірджинія, висота якого становить 90 метрів. В парку знаходяться сірчані термальні води, тундра, ліси ялини, тополі, а також незначні Туфи (відкладення карбонату кальцію)Водоспад Вірджиніявідкладення карбонату кальціюпарк Наганні

Номер слайду 5

Провінційний парк Динозавр. Парк лежить в долині річки Ред Дір, яка відома своєю незвичною змінною топографією. Це одне з найбільших сховищ скам'янілостей динозаврів у світі. Знайдено 40 видів скам'янілостей та виставлено понад 500 екземплярів у багатьох музеях світу. Знаменита збірка викопних решток, що налічує близько 500 різних скам'янілих живих організмів, від мікроскопічних спор папороті до величезних м'ясоїдних динозаврів,.

Номер слайду 6

Карлсбадські печери Національний парк в горах Гуадалупе на південному сході штату Нью-Мексико, США. Головна визначна пам'ятка парку — ланцюг з 80 карстових Карлсбадських печер, для яких характерна різноманітність і високий естетичний вигляд мінеральних утворень. Вік печер складає 250 мільйонів років, глибина — до 339 м, сумарна довжина всіх проходів і залів — близько 12 км. Найбільший зал має форму літери Т з розмірами в двох напрямках 610 і 335 м, висотою до 87 м і площею 5,7 га. У парку мешкає 16 видів кажанів загальною кількістю до 1 млн особин.

Номер слайду 7

Папаханаумокуакеа. Морська національна пам'ятка, що охоплює 1 510 000 км² океанських вод, у тому числі десять островів і атолів Північно-західних Гавайських островів. Пам'ятка підтримує 7000 видів рослин і тварин, чверть з яких є ендемічними. Вона включає близько 10 % габітату коралових рифів тропічного мілководдя. Це трохи більше, ніж австралійський Морський парк Великого бар'єрного рифу і майже розміром з Німеччину.

Номер слайду 8

Гавайські вулкани Національний парк у США, заснований в 1916 на Гавайських островах, охоплює приблизно 1348 км² їх площі. Тут впродовж сотень тисяч років процеси вулканізму, міграції і еволюції створили унікальну екосистему . Парк містить різноманітні природні середовища, розташовані від рівня моря до вершини найвищого вулкану Землі Мауна-Лоа заввишки 4172 м. Кілауеа. Один з діючих вулканів, наочно показує, як виникли Гавайські острови, і як були створені їх видовищні ландшафти.

Номер слайду 9

Грейт-Смокі-Маунтінс. Національний парк, розташований в центральній частині однойменного хребта (який можна дослівно перекласти як «Великі Димчасті гори») гірської системи Аппалачі. Загальна площа парку становить 2108 км² Через територію заповідної зони проходить так звана Аппалачська стежка— найдовший безперервний пішохідний маршрут у світі, що проходить уздовж цієї гірської системи від штату Мен до Джорджії. Перепад висот — від 256 м в районі струмка Абрамс-Крик до 2025 м на вершині гори Клінгменс-Дом

Номер слайду 10

Національний парк Олімпік. Національний парк знаменитий різноманітністю біологічних видів. Завдяки тривалій ізоляції півострова від великих материкових просторів тут сформувалася своєрідна флора і фауна. Досі тут зустрічається 15 ендемічних видів тварин і 8 ендеміків з царства рослин. На території парку — озера, первинні ліси, альпійські луки, понад 60 льодовиків, місця перебування диких тварин, ділянка узбережжя Тихого океану

Номер слайду 11

Мамонтова печера. Національний парк у США містить частину Мамонтової печери — найдовшої відомої системи печер у світі. Протяжність розвіданих ходів печери в межах парку становить понад 458 км, а поза парком — не менше 128 км. За походженням Мамонтова печера є карстовою. Досліджена частина має 225 проходів, 47 великих куполів, понад 20 глибоких шахт. У печері є річки й озера, якими можна плавати у човні; живуть у ній сліпі павуки й цвіркуни, в річках і озерах — сліпі риби й раки. Відкрита у 1809 р. Є об'єктом туризму.

Номер слайду 12

Еверґлейдс Найбільша природоохоронна територія в субтропічній зоні СШАТериторія парку становить 6104 км², вважаються зоною абсолютно дикої природи. В парку прокладена туристична стежка «Махогані-Геммок» , що йде в глибину лісу., через мангрове болото: у мангрових чагарниках заховані сотні маленьких озер і річок. Це єдине місце в США, де можна попасти на гострорилих крокодилів , американських ламантинів, або морських корів, які часто гріються на поверхні води.

Номер слайду 13

Гранд-Каньйон. На території парку розташований Великий каньйон річки Колорадо, одне з визнаних природних чудес світу. Площа парку — 4927 км². Гранд-Каньйон, включаючи його велику систему суміжних каньйонів, не є ні найбільшим, ні найглибшим у світі, проте він цінується перш за все за своє гармонійне поєднання розміру, глибини і багатобарвних шарів оголених гірських порід, які датуються аж до докембрійського періоду.

Номер слайду 14

Єллоустоунський національний парк. На величезній території (898,3 тис. га.) парку знаходяться озера, річки, каньйони і печери, одне з п'яти існуючих у світі гейзерних полів. Озеро Єллоустон, одне з найбільших високогірних озер в Північній Америці, розташоване в центрі Єллоустонської кальдери, найбільшого супервулкана на континенті. Кальдера вважається дрімаючим супервулканом. Велика частина території парку вкрита застиглою лавою. В парку знаходиться Згідно з археологічними даними люди почали жити на території, яку займає парк, 11 000 років тому.

Номер слайду 15

Парки Канадських Скелястих гір. До їх складу включені чотири національні парки Канади: Банф , Джаспер, Кутені, Йохо . Парки включають гори, льодовики та гарячі джерела, а також витоки основних річкових систем Північної Америки Щоб зменшити ефект від втручання людини в природу, там були побудовані величезні переходи і тунелі, що забезпечило збереження середовища існування та захистило автомобілістів.

Номер слайду 16

Клуоні / Врангеля – св. Іллі / Глейшер-Бей / Татшеншини-Алсек. Міжнародна система парків, що знаходиться в Британській Колумбії Канади і штаті Аляска США. Загальна площа парків і резерватів більше 32 000 000 акрів. Система занесена до списку Світової спадщини ЮНЕСКО в 1979 році через вражаючі льодовики і ландшафт крижаних полів, а також через важливість як місцеперебування ведмедів грізлі, північних оленів, баранів Далля

Номер слайду 17

Вуд-Баффало Найбільший національний парк Канади, заснований в 1922 Головна природоохоронна пам'ятка парку — стадо атабаських бізонів. У 2007 році чисельність атабаських бізонів становила 5 000 особин. Тваринний світ парку включає лосів, вовків, американських чорних ведмедів, бобрів, американських бабаків, американських зайців та рисей

Номер слайду 18

Національний парк Мігуаша. Розташований на території провінції Квебек, Канада. Сьогодні на території парку ростуть береза, осика і хвойні дерева. Однак, близько 380 млн років тому тут на північному узбережжі переважала тропічна рослинність і фауна. Численні викопні рештки тварин були виявлені в 1842 році, після чого кілька тисяч зразків було відправлено до університетів і музеї по всьому світу. У 1892 році палеонтологом Едвардом Дрінкер Коуп були знайдені скам'янілі останки кистеперих риби, яка виявилася сполучною ланкою між рибами і наземними хребетними. Знахідка отримала назву «Принц Мігуаша».

Номер слайду 19

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Левченко Світлана Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Олійник Лариса Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 січня 2022
Переглядів
9378
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку