Образотворче мистецтво Презентація Жарни образотворчого мистецтва

Про матеріал
Презентація на тему "Жанри образотворчого мистецтва". Тест для самоперевірки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Жанри образотворчого мистецтва. Виконала: Шапошнікова Ю. М. Група:201(і)

Номер слайду 2

Портре́т або портре́тний жанр — мальоване, скульптурне або фотографічне зображення людини або групи людей, а також відповідний жанр образотворчого мистецтва. автопортрет

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Пейза́ж — жанр в образотворчому мистецтві, в якому об'єктом зображення є природа. Пейзажем називають також окремий твір цього жанру. Як самостійний різновид образотворчого мистецтва пейзаж виник у китайському мистецтві, китайському живописі.

Номер слайду 5

Натюрмо́рт  мертва природа) — різновид малярства, що зображає зірвані плоди, квіти, спійману рибу та здобич мисливців, пізніше додались предмети, з часом букети квітів, композиції овочів, фруктів, посуд тощо.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Бата́льний жанр— жанр образотворчого мистецтва, що відображає військові дії, походи і життя армії, та пов'язані з цим події.

Номер слайду 8

Побутовий жанр  — розділ образотворчого мистецтва, різновид живопису, що зосереджений на відтворенні сцен повсякденного, буденного життя, зазвичай сучасного художника. Побутовий жанр має також відтворення у скульптурі, графіці, фото.

Номер слайду 9

 Історичний жанр — важливий жанр живопису, спеціалізований на зображенні значущих для окремого народу чи людства подій минулого.

Номер слайду 10

Анімалісти́чний жанр, анімалі́стика — різновид образотворчого мистецтва, зображення тварин у живописі, скульптурі, графіці.

Номер слайду 11

Мари́на (Мариністика, Маринізм;«морська») — різновид образотворчого мистецтва, що спеціалізується на зображенні подій на морі — баталій, спортивних змагань, природних явищ тощо. 

Номер слайду 12

Автопортре́т — портрет художника, виконаний ним самим. Значного розвитку автопортрет набуває в епоху Відродження і розквітає в 17 ст. Видатні зразки автопортретів дав великий голландський художник Рембрандт. Одним із зачинателів автопортрету в українському мистецтві був Т. Шевченко.

Номер слайду 13

Архітектурний стиль — сукупність основних рис та ознак архітектури певного історичного часу і місця, яка проявляється у функціональних, конструктивних, мистецьких особливостях будов.

Номер слайду 14

Релігійний жанр — зображення релігійних сюжетів в образотворчому мистецтві.

Номер слайду 15

Міфологічний жанр — зображення подій і героїв міфів і легенд різних народів світу в образотворчому мистецтві. 

Номер слайду 16

Тестові питання для самоперевірки1. Анімалістичний жанр -- це зображення: Рослин. Тварин. Навколишніх предметівhttps://learningapps.org/view48616302. До якого виду образотворчого мистецтва належить писанкарство?До живопису. До декоративно-прикладного. До архітектури3. Якого виду образотворчого мистецтва не існує?Графіка. Живопис. Ескіз 4.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Голояд Марія Ярославівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 січня 2022
Переглядів
1056
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку