Обробники подій, пов’язаних з елементами керування

Про матеріал
Обробник події — це частина програми, що виконує певні дії у відповідь на подію (спричинену, наприклад, дією користувача).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 2

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцькякі події можна описати командами групи Керувати в середовищі Скретч.

Номер слайду 3

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Як пов’язані елементи керування та подіїЯк у програмі описати елемент керування кнопка. Що таке обробник події

Номер слайду 4

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Середовища програмування. Обробники подій, пов’язаних з елементами керування

Номер слайду 5

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк Алгоритми та програми. Алгоритми та програми. Обробник подій. Обробник події — це частина програми, що виконує певні дії у відповідь на подію (спричинену, наприклад, дією користувача). Описують подію за допомогою функції користувача. Наприклад, подія «натиснуто кнопку» button_click() викликатиме команду print, за якою у вікні середовища отримаємо результат. У вікні середовища отримаємо результат — Привіт

Номер слайду 6

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк Алгоритми та програми. Алгоритми та програми. Обробник подій. Для опрацювання натиснення на кнопку в конструкторі кнопки потрібно встановити параметр command, надавши йому посилання на функцію, яка діятиме при натисненні

Номер слайду 7

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк Алгоритми та програми. Алгоритми та програми. Обробник подій. Зв’язувати об’єкт керування, подію та дію можна й за допомогою методу bind. У функцій-обробників, які викликають через bind, а не через властивість command, має обов’язково бути параметр event, через який передається подія. Тоді виклик цієї функції задається конструкцією: Об’єкт bind('<подія>', назва_функції)

Номер слайду 8

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Домашнє завдання. Вивчити §15 стор. 151-153 Опрацювати всі запитання і завдання з рубрик Заповнити словничок Обробник подій, Button_click()

Номер слайду 9

Розгадайребус. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 10

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. КОЛІРРозгадай ребус

Номер слайду 11

Робота з комп'ютером. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Вправа 2. Перетворення кольору. Завдання. Створіть програму, у якій вікно змінюватиме колір фону на зелений після клацання лівою кнопкою миші й на червоний — після клацання правою.

Номер слайду 12

Робота з комп'ютером. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Вправа 2. Перетворення кольору. Завдання. Створіть програму, у якій вікно змінюватиме колір фону на зелений після клацання лівою кнопкою миші й на червоний — після клацання правою.

Номер слайду 13

Робота з комп'ютером. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Вправа 3. Годинник. Завдання. Дослідіть, що отримують у результаті виконання програми. Як змінюється вікно програми після натиснення кнопки? Яке призначення модуля time?

Номер слайду 14

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Працюємо за комп’ютером

pptx
Додано
5 травня 2023
Переглядів
2084
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку