Презентація "Числа в мові програмування Python 8 клас"

Про матеріал
За матеріалами книги «Пришвидшений курс Python», авт. Е.Маттес, вид. Старого Лева, 2022
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Числа в мові програмування Python8 клас. Карпова Г. В. За матеріалами книги «Пришвидшений курс Python», авт. Е. Маттес, вид. Старого Лева, 2022

Номер слайду 2

Числа часто використовують в програмуванні: щоб вести рахунки в іграх, презентувати дані у візуалізаціях, зберігати інформацію в додатках, тощо. Python обробляє числа по різному, в залежності від того, як вони використовуються. Цілі числа в Python (Integer) можна: Додавати ( + ),Віднімати ( - ), Множити ( * ),Ділити ( / )

Номер слайду 3

Показник степеня в Python представлений двома знаками множення: Python підтримує послідовність операцій, тож можна писати багато операцій в одному виразі:

Номер слайду 4

Числа з рухомою комою (Float)У Python число з рухомою комою (рухомою крапкою) – це будь яке число з десятковою комою. Мається на увазі, що десяткова кома може стояти будь-де в числі. Але треба враховувати, що ви не знаєте заздалегідь, скільки знаків після крапки отримаєте в результаті математичної операції:

Номер слайду 5

Якщо числа дуже довгі, то їхні цифри можна групувати нижнім підкресленням – це полегшує читання: Python не розрізняє 1000 та 1_000, чи то пак 10_00. Нижні підкреслення він ігнорує. Такий запис є зручним саме для програміста.

Номер слайду 6

Сталі величини (константи)Стала (константа) – це змінна, значення якої не змінюється протягом життя програми. Python не має вбудованих сталих типів даних, проте програмісти використовують великі літери, щоб показати, що до змінної слід ставитися як до сталої, і ніколи не змінювати:

Номер слайду 7

Домашнє завдання: Завдання 1: Вісімка. Напишіть операції із додавання, віднімання, множення та ділення так, щоб результат завжди дорівнював 8. Запишіть усі вирази всередині функції print (), аби побачити результати. Тож вам потрібно написати 4 приблизно такі рядки коду: Вивід на екран має складатись з чотирьох рядків – по одному числу 8 на кожний рядок. Завдання 2: Улюблене число. Запишіть у змінну ваше улюблене число. Створіть повдомлення з використанням цієї змінної про те, що це за число. Виведіть його на екран.

pptx
Додано
8 травня 2023
Переглядів
319
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку