Оцінка продуктів харчування

Про матеріал

Що таке харчові добавки?

Класифікація харчових добавок.

Шкідливі харчові добавки.

Чорний список харчових добавок.

Екологічна експертиза продуктів харчування.

Цікавий матеріал можна використати як на уроці біології так і для виховної роботи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема Уроку : “Оцінка продуктів харчування за їх хімічним складом”

Номер слайду 2

"Вставити слово" Скарбничка народної мудрості "Було б ________ все інше наживне" (здоров'я) "Без __________ і віл не потягне" (їжі) "Без __________ і хліб не смачний" (солі) "Знайди відповідність" З наведеного списку виберіть: 1 – харчові продукти, 2 – харчові речовини 3 – харчові добавки молоко, оцет, пшоно, білки, яблука, паприка, сіль, вуглеводи, м'ясо, жири, сода, вода, риба, цукор.

Номер слайду 3

Перевірка відповідей харчові продукти харчові речовини харчові добавки молоко білки оцет пшоно вуглеводи паприка яблука жири сіль м'ясо вода сода риба цукор

Номер слайду 4

Епіграфом нашого уроку є вислів, який виконує і функцію проблемного запитання: "Треба пам'ятати про минуле, жити сучасним, а думати про майбутнє“.

Номер слайду 5

Тема Уроку: “Оцінка продуктів харчування за їх хімічним” складом. План уроку 1 Що таке харчові добавки? 2 Класифікація харчових добавок. 3 Шкідливі харчові добавки. 4 Чорний список харчових добавок. 5 Екологічна експертиза.

Номер слайду 6

Природні добавки

Номер слайду 7

Штучні харчові добавки Згідно з системою кодифікування харчових добавок, всі вони згруповані таким чином: — Е100-Е182 — барвники; — Е200–Е280 — консерванти; — ЕЗОО–Е391 — антиокислювачі (антиоксиданти); — Е400–Е481 — стабілізатори, емульгатори, загусники; — Е5ОО–Е585 — регулювальники кислотності, розпушувачі; — Е600–Е699 — підсилювачі смаку та аромату; — Е700-Е899 — запасні індекси для іншої можливої інформації; — Е900–Е999 — глазуруючі агенти, підсолоджувачі, піногасники; — Е1000-Е1521 — емульгатори, герметики, ферменти, влагоудержувачі.

Номер слайду 8

Штучні харчові добавки

Номер слайду 9

Шкідливі харчові добавки

Номер слайду 10

"Чорний список" Алергікам не рекомендується споживати продукти харчування, в яких містяться: Е131, Е132, Е160, Е210, Е214, Е217, Е231, Е239. В астматиків Е102, Е107, Е122, Е155 викликають напади астми. Розлад травлення можуть викликати Е338, Е341, Е407, Е450, Е461, Е463, Е465, Е465, Е466. Барвники Е103, Е105, Е121, Е211, Е125, Е126, Е131, Е142 при великих концентраціях можуть викликати утворення злоякісних пухлин. Вагітним жінкам не рекомендується вживати продукти харчування, які містять Е233,Е211,Е339. Е127 може стати причиною порушення функцій щитоподібної залози.

Номер слайду 11

Підсолоджувач Аспартам.

Номер слайду 12

Натуральні підсолоджувачі Стевія Цикорій

Номер слайду 13

Слідуйте наступним порадам : Уважно читати етикетки, знати розшифровку кодів; Не звертати уваги на квапливих покупців, що хапають все підряд; Не купувати продукти з надмірно тривалим терміном зберігання; Не купувати продукти з неприродньо яскравим забарвленням.

Номер слайду 14

Екологічна експертиза продуктів харчування

Номер слайду 15

Шкідливі продукти харчування

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Для всіх: Проаналізувати продукти харчування, які Ви споживаєте дома (один-три). Результати оформити аналогічно лабораторного досліду. Творче завдання: Підготувати інформацію про історія відкриття аспірину.

Номер слайду 17

Дякую за вашу увагу! Будьте здорові!!!

ppt
Пов’язані теми
Біологія, Виховна робота
Додано
29 січня
Переглядів
81
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку