ОДНОКЛІТИННІ ЕУКАРІОТИ

Про матеріал
Одноклітинні еукаріоти – організми, що складаються з однієї еукаріотичної клітини, яка часто зовсім не схожа на клітини багатоклітинних рослин, тварин та грибів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Одноклітинні еукаріоти. Одноклітинні еукаріоти – організми, що складаються з однієї еукаріотичної клітини, яка часто зовсім не схожа на клітини багатоклітинних рослин, тварин та грибів.

Номер слайду 2

В одноклітинних еукаріотів тіло складається з єдиної клітини, яка водночас є самостійним організмом.

Номер слайду 3

Одноклітинні та позбавлені тканин багатоклітинні еукаріоти (рослини, гриби, тварини отримали загальну назву «протисти».

Номер слайду 4

Рухи протистів забезпечують:джгутики;війки;несправжні ніжки (псевдоподії);хвилеподібні скорочення поверхні тіла

Номер слайду 5

Розмноження. Нестатеве розмноженняподіл навпіл, множинний поділ, брунькування. Статеве розмноженнязлиття гамет з утворенням зиготи

Номер слайду 6

Одноклітинні тварини. Амеби. РадіоляріїФорамініфери

Номер слайду 7

Одноклітинні рослини. Хламідомонада

Номер слайду 8

Одноклітинні гриби. Дріжджі

Номер слайду 9

Клітини одноклітинних організмів можуть об'єднуватися у колонії для спільного виконання життєвих функцій, але при цьому кожна клітина може сама виконувати всі функції живого.

Номер слайду 10

Поведінка одноклітинних. Протистам притаманна подразливість – здатність сприймати подразники довкілля і певним чином на них відповідати. Рухові реакції протистів мають назву таксисів.

Номер слайду 11

Роль у природі і житті людини. Одноклітинні водорості є одним з постачальників органічної речовини та кисню; беруть участь у процесі природного очищення водойм; поліпшують фізичні властивості ґрунту.

Номер слайду 12

Одноклітинні еукаріоти, клітина яких має черепашку, відіграють важливу роль в утворенні осадових порід – вапняків, крейди, діатомітів тощо. Різні види мікроскопічних грибів людина використовує для промислового отримання антибіотиків, вітамінів, продуктів спиртового бродіння.

Номер слайду 13

Серед найпростіших є паразити рослин, тварин, людини (малярійний плазмодій, дизентерійна амеба, трипаносома, лейшманії).

pptx
Додано
10 січня 2023
Переглядів
1176
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку