Одяг, як частина нашого образу 5клас (НУШ)

Про матеріал
Презентація "Одяг, як частина нашого образу " , для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво у 5 класі (НУШ). В презентації дано поняття дизайнера-модельєра, дизайну одягу та представлені фото дизайнерів та їх виставок, а також представлені зразки ескізів одягу. Дано творче завдання «Я - дизайнер, я - дизайнерка», та представлені зразки робіт по даній тематиці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Одяг, як частина нашого образу

Номер слайду 2

Як з’явився одяг? Що таке мода? Як працює дизайнер/дизайнерка одягу? Чи всі речі, які ми носимо, є дизайнерськими?Сьогодні на уроці ви дізнаєтесь:

Номер слайду 3

До сьогодні не припинилися суперечки між науковцями про появу першого одягу. Чому з’явився одяг і навіщо? Виставка «Крістіан Діор — кутюр’є мрії»Одяг древніх римлян

Номер слайду 4

Існують дуже різні точки зору. Є думки, що головною причиною відмови людини від наготи була сором’язливість або холод, що змусив нашого пращура накинути на себе шкуру. Звісно, є часи, де ми можемо тільки здогадуватись, яким був одяг, оскільки одяг того часу до нас не дійшов. Інші епохи донесли до нас відомості про одяг і моду на стінописах, малюнках, живописних полотнах, статуях.

Номер слайду 5

Подивіться, як змінювався одяг протягом життя людства. Віктор Васнєцов. Кам’яна доба. Одяг чоловіків і жінок різних соціальних верств Стародавнього Єгипту. Портрет римлянина в тозіЗнайдіть в інтернеті приклади одягу Стародавньої Греції, епохи Відродження, подивіться на однокласників й однокласниць. Чи відрізняється одяг у різні епохи? Який вам подобається найбільше?

Номер слайду 6

Але час не стоїть на місці. І сьогодні ми все частіше говоримо не просто про одяг, а про модних дизайнерів одягу. Дизайн одягу — це один з напрямів творчої діяльності людини, метою якого є проєктування комфортного, функціонального, естетичного одягу, як одного з елементів предметного середовища, який відповідає вимогам споживача. Вас цікавить світ моди? Чи знаєте ви дизайнерів/дизайнерок одягу світового рівня? А українських дизайнерів/дизайнерок? Які б запитання ви поставили дизайнеру/дизайнерці одягу під час зустрічі?Дизайнер–модельєр створює нові моделі одягу, взуття, головних уборів, аксесуарів. Йому потрібен художній смак, глибокі знання в історії костюма, необхідно розбиратися в явищах світової культури. Він має добре малювати, щоб викласти свої ідеї на папір.

Номер слайду 7

Україна може похизуватись заслугами своїх дизайнерів/дизайнерок одягу. Серед них Андре Тан, який створив особливий стиль Smart Couture, Ірина Каравай — дизайнерка перших леді та розробниця корпоративного стилю великих компаній. Андре ТанІрина Каравай

Номер слайду 8

Саша Каневський, Роксолана Богуцька, Любов Чернікова, Вікторія Гресь, Олексій Залевський, Михайло Воронін, Світлана Бевза й інші.

Номер слайду 9

Роботи дизайнерки Любці ЧерніковоїРоботи дизайнера Саші Каневського

Номер слайду 10

Робота дизайнера/дизайнерки творча й відповідальна. Будь-яка ідея спочатку «народжується» на аркуші паперу.

Номер слайду 11

«Я не займаюся модою. Я сама –мода»Коко Шанель

Номер слайду 12

Королева Єлизавета II з'являлася на публіці в кольорах українського прапора

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Завдяки морякам у світовій моді з’явилися не лише брюки-кльош і тільняшки, а й один з найпопулярніших сьогодні елементів одягу — звичайна футболка. Першою почала замовляти футболки для солдатів армія США під час війни з іспанцями в 1898 р., а вже після Другої світової війни ветерани запровадили моду носити футболки в повсякденному житті. Як ви вважаєте, чи може одяг підняти настрій? Який це одяг для вас?

Номер слайду 15

Творче завдання«Я — дизайнер! Я — дизайнерка!»Створіть власну колекцію одягу з 3 моделей (одяг для школи, відпочинку або подорожей), використовуючи шаблони. Етапи роботи над моделлю одягу1. Продумайте, для кого ви бажаєте розробити ескіз одягу? Створіть декілька зарисовок ескізів до кожної моделі одягу (одягу для школи, відпочинку або подорожей) та виберіть найбільш вдалі. 2. Продумайте вид оздоблення та його розміщення.3. Оберіть кольорову гаму для своїх моделей.4. Доповніть ескіз одягу аксесуарами: взуття, капелюх, рукавички, прикраси, якщо в цьому є потреба.5. Акуратно виконайте роботу.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Колективна робота. Робота в групах. Об’єднайтеся в групи. Підготуйте розповідь і презентацію за обраною тематикою: «Визначні світові дизайнери/дизайнерки одягу», «Найвідоміші українські дизайнерки/дизайнери-модельєри», «Шкільна форма в Україні та за кордоном». Зробіть доповідь за опрацьованим матеріалом.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Бажаю приємної творчості та натхнення!Сподобалась презентація, став будь- ласка . Дякую.

pptx
Додано
3 грудня 2022
Переглядів
2115
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку