Художня фотографія 5 клас (НУШ)

Про матеріал
Презентація "Художня фотографія" , для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво у 5 класі (НУШ). В презентації дано поняття художньої фотографії та представлені зразки фото. Дано творче завдання «Я - фотограф», та представлені зразки робіт по даній тематиці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Художня фотографія

Номер слайду 2

Що ви знаєте про зародження мистецтва фотографії? Якими були перші фотоапарати? Чим відрізняється звичайна фотографія від художньої?Що таке фотосушка?

Номер слайду 3

Сучасній людині дуже важко уявити своє життя без фотографій. Вони висвітлюють всі сторінки життя людини, її сім’ї, суспільства.

Номер слайду 4

Сьогодні фотографія стала доступнішою як ніколи. Для того, щоб фотографувати, не треба купувати дорогої апаратури, а можна взяти свій телефон і світлина вже готова.

Номер слайду 5

Нею можна поділитися з друзями, відправивши у будь-який додаток, або роздрукувати вдома на принтері.

Номер слайду 6

Але чи буде така фотографія професійною, художньою? А як цей процес відбувався багато років тому?Фотограф А. Федецький. Світлина 1892 р.

Номер слайду 7

Першу фотографію було зроблено у 1822 році французом Жозефом Нісефором Ньєпсом, яка, на жаль, до нашого часу не збереглася. Проте першою збереженою світлиною цього винахідника є фотографія «Вид з вікна», яка датується 1826 роком і внесена до ста фотографій, які змінили світ за версією Лайф. Фотограф А. Федецький. Світлина 1892 р.

Номер слайду 8

У ті часи фотографів було мало і їх знали всі. Саме таким на теренах України був Альфред Костянтинович Федецький, власник фотоательє в Харкові.

Номер слайду 9

Для допитливих Зробити власний фотопортрет у Альфреда Федецького вважали за честь такі відомі особи того часу, як П. І. Чайковський, М. Л. Кропивницький, М. К. Садовський, М. К. Заньковецька, І. К. Айвазовський та інші. Серед його замовників — «найвищих осіб» — були король Данії та президент Франції. Фотопортрет Марії Заньковецької

Номер слайду 10

Подивіться, як змінювались фотоапарати. Чи зручно було б сьогодні користуватися такими пристроями щодня? А яким буде фотоапарат майбутнього? Найперші види фотоапаратів Фотоапарат 1963 р. Сучасний фотоапарат. Так що ж таке художня фотографія? Чим вона відрізняється від фотографій, які ми робимо своїм телефоном?

Номер слайду 11

Художня фотографія — це вид фотомистецтва, який не передає об’єктивної дійсності, а навпаки, показує сцени, які спеціально були підготовлені для даного типу фотографії. Тобто, художньою фотографією ми можемо називати постановочні зображення, які несуть в собі певну ідею, сенс, характер і настрій фотографа.

Номер слайду 12

У художній фотографії, на відміну від документальної, дозволяється використання подальшої обробки, ретуші.

Номер слайду 13

Фотограф Філіпп Халсман. Dali Atomicus Особливістю художньої фотографії є створення художником-фотографом певного художнього образу, в якому достовірність зображення поєднується з власним баченням цього образу, як наприклад на світлині Філіппа Халсмана. Саме таким фотохудожник побачив світ видатного художника Сальвадора Далі.

Номер слайду 14

Фотографувати можна в різних жанрах: портрет, пейзаж, натюрморт, макрозйомка, вулична фотографія тощо.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

В наш час дуже популярними стають фотосушки. Що це таке?Фотосушка — це захід, на якому як початківці, так і фотографи аматори можуть обмінятися досвідом, фотографіями, натхненням і баченням життя.

Номер слайду 17

Творче завдання«Я фотограф». Використовуючи власні телефони або фотоапарати зробити: портрети своїх однокласників чи однокласниць; створити натюрморт з речей, які є у ваших рюкзаках. Зробити фотографію власного натюрморту; зробити фотографію «Світ за вікном». Роздрукуйте фотографії, які були зроблені на уроці. Зробіть виставку цих світлин або «фотосушку». Дізнайтеся більше про історію української фотографії.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Бажаю приємної творчості та натхнення!Сподобалась презентація, став будь- ласка . Дякую.

pptx
Додано
10 грудня 2022
Переглядів
6282
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку