Презентація до уроку літературного читання «Оксана Радушинська «Я хочу жити, а не існувати»

Про матеріал

Презентація містить відомості з життя та творчості української письменниці, поетеси, журналістки, теле- та радіоведучої Оксани Радушинської. Можна використовувати на уроках літературного читання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Оксана. Радушинська«Я хочу жити, а не існувати»

Номер слайду 2

Оксана. Радушинська -письменниця, поетеса, журналістка, теле- та радіоведуча, громадська діячка.

Номер слайду 3

Радушинська Оксана Петрівна народилась 27 вересня 1979 р. у місті Старокостянтинові, що на Хмельниччині. Середню освіту вона отримала в місцевій ЗОШ №8. Улюбленими шкільними предметами майбутньої письменниці були українська мова та література.

Номер слайду 4

Але невблаганна та страшна хвороба втрутилася у життя дівчинки, перетворила будні родини на постійну боротьбу з недугою. Ангелами-охоронцями юної Оксаночки стали її батьки. Їх підтримка, віра, терпіння стали запорукою того, що донька стала відомою в Україні письменницею, знаною журналісткою.

Номер слайду 5

Успішно здобула кваліфікацію молодшого спеціаліста зі спеціальності “журналістика” в Київському Укртелерадіоінституті, а у 2008 році з відзнакою закінчила інститут соціальних технологій Відкритого Міжнародного університету розвитку людини “Україна”.

Номер слайду 6

У 2006 році молоду письменницю було зараховано до Національної спілки письменників України, адже на її рахунку вже було більше десяти цікавих талановитих поетичних збірок.

Номер слайду 7

Оксана Радушинська - волонтерка. З жовтня 2015 року — голова ГО "Творча сотня «РУХ ДО ПЕРЕМОГИ», котра опікується родинами бійців АТО, демобілізованими військовослужбовцями і родинами загиблих бійців.

Номер слайду 8

Вона уже багато років прикована до інвалідного візка: її ноги повністю нерухомі, її руки понівечені важкою хворобою. Але це не завадило їй мати більше сотні нагород та премій.

Номер слайду 9

О. П. РАДУШИНСЬКА – ЛАУРЕАТКА ТА ПЕРЕМОЖНИЦЯМІЖНАРОДНИХ І ВСЕУКРАЇНСЬКИХ КОНКУРСІВ ТА ПРЕМІЙ

Номер слайду 10

кавалер Ордена княгині Ольги. Оксана Радушинська -

Номер слайду 11

“ У творчості найбільше боюся злукавити... ” Оксана Радушинська

Номер слайду 12

Хтось долі підкоряється, хтось іде їй навперекіс, а хтось бере її в спільниці і творить… Творить з нею життя…ПРО ТВОРЧІСТЬ ОКСАНИ РАДУШИНСЬКОЇ

Номер слайду 13

Слово для неї, як ліки, як життєдайна вода з цілющого джерела. А поезія – це вона, точніше її душа. Викохана росами старокостянтинівських ранків, викупана Божою благодаттю…

Номер слайду 14

ТВОРИ ОКСАНИ РАДУШИНСЬКОЇ ДЛЯ ДІТЕЙ

Номер слайду 15

«ХОЧУ, АБИ МЕНЕ ПОВАЖАЛИ, А НЕ ЖАЛІЛИ» Оксана Радушинська

pptx
Додано
13 квітня 2020
Переглядів
6886
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку