Онлайн-захід "ШевченкоFEST- 2023"

Про матеріал
Кожний учнівський колектив разом зі своїм класним керівником ретельно готувався до цього фестивалю. Учні конструювали, малювали, вчили поезії, створювали, рекламували та досліджували.
Перегляд файлу

       «ШевченкоFEST- 2023» (онлайн)

 

Добрий день,любі учні, дорогі колеги та шановні гості нашого святкового заходу, який  присвячений генію українського народу, великому патріоту України, Пророку,  митцю на всі часи, на всі віки, для всіх людей на землі -Тарасові  ШЕВЧЕНКУ. 

 

10 березня в Україні відзначається  День пам*яті  славетного Кобзаря  та День Державного Гімну .   Сьогодні, коли нові герої воюють за територіальну цілісність нашої країни, гімн має особливе значення для всіх і є тою духовною ланкою, що єднає нас із попередніми поколіннями борців за свободу,таких як великий Пророк.                                                             Захід  «ШевченкоFEST- 2023» оголошується відкритим.

Гімн

 

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково : щороку навесні Великий Шевченко  приходить до нас щоразу  новим і неповторним.

Отож, ласкаво запрошую усіх, залюблених у творчість Кобзаря,   на фестиваль  «ШевченкоFEST 2023».

 

Кожний учнівський  колектив разом зі своїм класним керівником  ретельно готувався до цього фестивалю. Учні конструювали, малювали, вчили поезії, створювали, рекламували та досліджували. Усі класні проекти,  просякнуті любов*ю до Шевченка та його творчості.

 

Отож ми розпочинаємо наш гала-концерт «ШевченкоFEST 2023».

 

 

Прийшла весна. Такого ж березневого дня, 9 березня  1814 року, принесли лелеки до кріпацької хати маленького хлопчика. Його назвали Тарасом. А сьогодні Тарасове слово  лунає з вуст  наших першокласників.

                                                       1 клас

 

Біографія Шевченка відома всім.   Ми багато знаємо про його дитячі роки, кріпаччину, навчання,  перебування у засланні .   Дещо знаємо про батьків . А ось про   братів та сестер Тараса  нам розкажуть учні 5 класу.

                                  5 клас

 

Нині українські діти починають навчання з української абетки, але колись про подібне годі було й думати! Українською дозволялося співати пісні, розмовляти селянам, але не більше того. У 1861 році Тарас Шевченко видав "Буквар" – це була остання прижиттєва книжка поета. Він видав її власним коштом. «Буквар» коштував лише три копійки і був найдешевшим з усіх існуючих на той час підручників. Шевченко хотів, щоб якомога більше людей могли купити собі цю книжечку.

Сьогодні ж , учні 6 класу створили свою Абетку на основі творів Кобзаря. 

                                                           6 клас

 

 

Тарас Шевченко є  одним з класиків світової літератури. сотні спроб перекладу Шевченка були зроблені практично на всі основні мови світу. Англійська мова, якою зараз говорять і яку розуміють на всіх континентах, представила Шевченка для світової читацької громади найбільше. До цього долучилися й учні 4 класу нашого закладу освіти. Вони вирішили продекламувати "Заповіт" англійською мовою, бо певні, що європейській спільноті, яка обов'язково прийме Україну  до своєї родини, цікаво буде почути  твори наших майстрів слова у виконанні майбутніх, можливо, студентів європейських університетів.

                                               4 клас 

 

Тарас Григорович Шевченко не лише всесвітньо відомий поет. Крім того, він ще й талановитий художник і має почесне звання «Майстер гравюри». Учні 2 класу створили галерею малюнків за творами Шевченка.

                                                              2 клас

 

 

Вагоме значення для кожного з нас, українця, має Великий Кобзар. Він – пророк, вчитель,взірець, приклад. Змалку Тарас любив учитися. А чого навчилися ми, зараз перевірять учні 7 класу. Вони підготували для нас цікаві завдання.

                                                     7 клас

 

 

Великі дороги  в широкий світ завжди починаються від стежки біля рідної оселі, а багатство й краса поезії – від материнської пісні, співаної над колискою. Мати, звертаючись, до сина Тараса, молилась, щоб доля оберігала його від хвороби, злих людей, від нещастя і  смутку.

Учні 3 класу теж не мають часу для смутку, вони завжди творчі і позитивні. Вашій увазі «Калейдоскоп творчості » від учнів 3 класу.

                                                 3 клас

 

Звернімося до найпотаємніших сторінок   життя Кобзаря. Будучи емоційною і чутливою натурою, Т.Шевченко часто закохувався. То хто ж вони були, ті музи, які надихали поета, які давали йому втіху і навівали смуток, які любили його, яких любив він, розкажуть учні 10 класу.

                                                                10 клас

 

Осмислення постаті Шевченка змінюється із кожним поколінням.

  Кобзаря XXI століття зображують захисником зі зброєю та у військовій формі, Шевченків портрет був на трибуні Майдану Незалежності як головна ікона Революції гідності.  Нинішня молодь створює сучасні арт-проєкти, головною метою яких є  популяризація  ідей життя та творчості Пророка. А учні 8 класу нашого закладу освіти  розробили власну рекламно-сувенірну продукцію.

                                                                  8 клас

 

 

Великий Кобзар  сьогодні, як ніколи,незримо присутній у нашому житті.  Нині, в умовах колосальної історичної напруги, яка приводить в рух, прокидає націю, тексти Шевченка починають звучати без посередництва - прямим голосом кожному в вуха… Це нам доводять учні 9 класу.

                                                                 9 клас

 

 

Український народ свято вшановує пам'ять свого безсмертного пророка, поета. Линуть над світом вірші та пісні, написані Шевченком. Звисока споглядає Тарас на свою Україну. Бо  безсмертна слава народного поета – патріота.  Здобувачі освіти 11класу підготували проект « Пам*ятники Шевченку в Україні і світі»

 

                                                                   11 клас ?

 

Найкращим пам’ятником Великому Кобзареві, сьогодні і навіки , буде будівництво нової, вільної, очищеної кров’ю боротьби, України!

 

Шевченко продовжив  свій  родовід  не  в прямих  нащадках ,  а  в  Слові  , увічнив  себе як  єство  всього  народу.  Тож  хай  назавжди у  наших серцях  горить  іскорка  любові  до України  , яку засвітив  Великий  Кобзар.

 

Слово для підведення підсумків  заходу  «ШевченкоFEST 2023»  надається ЗДВР  Гончаровій Т.О.

 

Дякуємо нашим талановитим учням, творчим учителям, турботливим батькам за  подароване свято  та чудово  проведений  час!!!

 

docx
Додано
28 травня 2023
Переглядів
140
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку