Опорний конспект для учнів:« Пристрої для виконання штукатурних робіт на висоті »

Про матеріал
Опорний конспект для учнів з предмету «Технологія штукатурних робіт 2-3 розряд :« Пристрої для виконання штукатурних робіт на висоті »
Перегляд файлу

Опорний конспект для учнів

« Пристрої для виконання  штукатурних робіт на висоті»

  Під час опорядження будь-якого будинку або споруди доводиться виконувані роботу на висоті, тому необхідні пересувні інвентарні столики, риштування і помости,колиски. Штукатурні роботи на висоті до 4 м виконують з помосту, а у разі невеликого обсягу ремонтних робіт-з пересувних інвентарних столиків; ремонтні і реставраційні роботи- з колисок або пересувних вишок; зовнішні і внутрішні роботи- з риштовання.                                                                                       

Пересувні інвентарні столики, їх будова та призначення

 

 Пересувні інвентарні столики конструктивно схожі до помостів, але призначення і виробничі можливості в них відрізняються. Виробляють їх з металевих труб або кутової сталі.

Пересувні інвентарні столики:різновисотний; двовисотний; універсальний.

 

Помости, їх види та застосування.

 

 Під час опорядження будь-якого будинку або споруди доводиться виконувані роботу на висоті, тому необхідні помости. Помости звичайно влаштовують усередині приміщення. Установлюють помости на міцній і щільній спланованій основі. Кінці стояків спирають на підкладки з дощок завтовшки не менше ніж 50 мм і завдовжки на 400 мм більші  ніж поперечна відстань між двома стояками.

Інвентарні помости застосовують для роботи на незначній висоті як у середині будинків,так і на фасадах. Звичайно використовують інвентарні помости з металевих труб. Вони легко збираються і розбираються ,мають піднімальні пристрої, що дає можливість піднімати або опускати їх на ту чи іншу висоту. Настил має вигляд дерев’яного щита.

Дерев’яні помости застосовують, коли немає інвентарних. Помости складаються зі стояків, до яких прибивають прогони. На прогони укладають дошки, утворюючи настил. Замість стояків можна використовувати козли. Їх установлюють на певній відстані від одного, укладають на них прогони. Ці помости потрібно добре розклинювати, щоб вони не хиталися під час роботи.

Універсальні збірно-розбірні пересувні помости витримують навантаження до 150 кгс (15,3 Н). Виготовляють помости з тонкостінних труб. Їхня маса становить 121 кг; висота робочого настилу від рівня підлоги – 2200 мм; довжина площадки – 1950 мм, ширина – 1000 мм. Помости встановлені на колесах, що дозволяє вільно пересувати їх фронтом робіт. Для безпеки робіт помости мають огорожу. За обштукатурювання стель помости варто влаштовувати  такої висоти, щоб робітники не діставали головою до 15-20 см. Це створює найбільш сприятливі умови для роботи.

 

 

 Результат пошуку зображень за запитом дерев'яні помости" Результат пошуку зображень за запитом дерев'яні помости" Результат пошуку зображень за запитом дерев'яні помости"  

 

 

 

 Риштування, їх види та технічна характеристика.

 

Інвентарні риштування бувають трубчасті, струнні (підвісні), рамні, модульні, клинохомутові. Основним параметром для класифікації будівельних риштувань є спосіб з’єднання окремих елементів.
 Відповідно до нього виділяють наступні типи: клинові будівельні риштування,  хомутові будівельні риштування,  рамні будівельні риштування

 

 

Результат пошуку зображень за запитом хомутовіі риштування"

Результат пошуку зображень за запитом хомутовіі риштування" Результат пошуку зображень за запитом хомутовіі риштування" 

Пересувні вишки, їх види та призначення.

 

Пересувні вишки бувають самопідйомні та збірно-розбірні, їх використовують при опорядженні фасадів будівель висотою до 4-х поверхів і для робіт в приміщеннях з високо розміщеною стелею. Будівельні вишки-тури також застосовуються для виконання штукатурних робіт. Використання вишок можливо як зовні будівлі, так і всередині. Серед основних відмінностей будівельних вишок від будівельних риштувань їх простота монтажу.  Є різні будівельні вишки полегшені, універсальні, з полімерним антикорозійним покриттям.

Істотним обмеженням використання вишок служить їх максимальна висота – не більше  20-30 метрів.  Також, крім вище зазначених використовуються  телескопічні вишки.Результат пошуку зображень за запитом Полегшені вишки" 

Люльки самопідіймальні, їх види.

 

 За принципом переміщення вони бувають самопідйомні, обладнані електролебідками та такі, які піднімають за допомогою лебідок, установлених на землі. Самопідйомні  люльки різних марок ЛОС-100-120, ЛС-80-250, ЛЭ-30-250, ЛП-11М, ТП-11 відрізняються одна від одної габаритами та тонажністю.

  Самопідйомна люлька ТП-11 найбільш зручна в експлуатації. Вона призначена  для піднімання двох робітників і 100 кг вантажу на висоту до 100 м. Робоча  площадка колиски розміром 0,97x4,4 м витримує навантаження до 300 кг. Люлька складається з металевого каркаса з поруччям, двох електролебідок, суцільнометалевого настилу із захисним бортом заввишки 15 см

 

 

 

docx
Додано
29 грудня 2020
Переглядів
1965
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку