Опорний конспект для учнів «Штукатурні шари»

Про матеріал
Опорний конспект для учнів «Штукатурні шари» з предмету: » Технологія штукатурних робіт 2-3 розряди»
Перегляд файлу

Опорний конспект для учнів

«Штукатурні шари»

 Обштукатурювати поверхні необхідно пошарово, тобто послідовно, через певний час, накидати шари штукатурки– набризк, грунт та накривку. Накидати одразу товсті шари штукатурки не можна, тому що під час роботи вона може зповзти, а після висихання розтріскатися.

Набризк- перший шар штукатурки. Використовують рідкі „сметаноподібні” розчини, які затікають в усі пори і шорскуватості, ліквідує нерівності та інші дефекти поверхні. Розчин шару набризку, розтікаючись на всій поверхні, міцно зчіплюється з нею й утримує з нею грунт і накривку. Щоб розчин набризку був рівної товщини, його потрібно набирати однаковими порціями та накидати з однієї відстані. Набризк завжди тільки накидають, ніколи не намазують, не розрівнюють, знімають лише надлишок з товстих ділянок.

Грунт– другий і основний шар штукатурки. Виконується густим розчином , вирівнює поверхню, утворює необхідну товщину. Залежно від необхідної товщини штукатурного шару грунт накидається в один, два, іноді в три шари. Перший шар грунту накидають навкидь, другий і третій намазують.

Накривка- третій шар штукатурки. Виконується негустим розчином, який приготовляють на дрібному піску. Товщина накривки не перевищує 2 мм. Наносити її можна накиданням або намазуванням.

Звичайна штукатурка поділяється на просту, поліпшену і високоякісну.

Просту штукатурку застосовують для штукатурення поверхонь у підвалах, тимчасових будівлях, складах, підсобних приміщеннях. Вона складається із двох шарів ( набризк і грунт), товщина штукатурки не більше 12 мм.

Поліпшену штукатурку застосовують у житлових і громадських будівлях (дошкільні заклади, лікарні, школи). Виконується з трьох шарів (набризк, грунт, накривка). Її загальна товщина 15 мм.

Високоякісну штукатурку застосовують у будівлях першого класу: театрах, кінотеатрах, клубах, музеях). Складається із трьох шарів, загальна товщина має бути не більше 20 мм.

Штукатурні шари

 

 

 

 

docx
Додано
29 грудня 2020
Переглядів
2461
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку