«Осіннє дерево стояло» (майстер-клас з ліплення)

Про матеріал
Мета: Навчити створювати виразний образ, використовуючи комбінований спосіб ліплення: стовбур – скульптурним методом, крона – конструктивним (прийом стругання пластиліну на терці). З’єднувати деталі за допомогою сірників. Підвищувати якість оздоблення виробу. Закріплювати знання про дерева рідного краю, будову та властивості дерева.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Осіннє дерево стояло»Майстер-класз ліплення

Номер слайду 2

Осіннє дерево. Осіннє дерево стояло. У неба синьому вінку. Осіннє дерево, як лялька. У жовтім платтячку. А жовте зміниться на біле,Воно було — і вже нема. Як жовте платтячко злетіло -Прийшла зима.

Номер слайду 3

Мета: Навчити створювати виразний образ, використовуючи комбінований спосіб ліплення: стовбур – скульптурним методом, крона – конструктивним (прийом стругання пластиліну на терці). З’єднувати деталі за допомогою сірників. Підвищувати якість оздоблення виробу. Закріплювати знання про дерева рідного краю, будову та властивості дерева. Розвивати здатність бачити у шматочку пластиліну образ предмета; активізувати самостійність під час створення елементів виробу. Виховувати працелюбність, любов до природи.

Номер слайду 4

Обладнання: Картон для фону на вибір дитини;набір пластиліну; терка, 3 сірники (без сірки), стеки, дощечка,серветка для рук.

Номер слайду 5

Розминка для рук. Чаклунка. Осінь фарби готувала,У відерця наливала.(Імітація рухів –розмішування, наливання). Змішувала, чаклувала. Придивіться, все довкола(Повороти тулуба ліворуч-праворуч)Стало різнокольоровим!(Стрибки, плескання в долоні.)

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Між дерев гарцює. Я візьму свій олівець,Осінь намалюю. Верби в жовтому вбранніОпустили віти. Відлітають журавлі,Журяться за літом…

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Бажаємо успіхів!

pptx
Додано
7 жовтня 2023
Переглядів
348
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку