Основні відмінності тварин від рослин та грибів.

Про матеріал

Цікава презентація про відмінності різних типів клітин. Дітям значно простіше розуміти відмінності, побачивши їх наочно.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основні відмінності тварин від рослин та грибів

Номер слайду 2

Тварини, рослини, гриби представники еукаріотів. У клітинах рослин і грибів над мембраою розташована щільна клітинна оболонка з вуглеводів, яка обмежує рухливість тіла.

Номер слайду 3

Відммінності рослин. Наявність у цитоплазмі органел- пластид. Клітини рослин і тварин пластид не мають, тому їм властиве гетеротрофне живлення. У цитоплазмі рослинних клітин і грибів є вакуолі, які заповнені клітинним соком. В рослині вони великі, у грибів менші. У клітинах тварин теж є вакуолі, але виконують інші функції( наприклад перетравлювання речовин)Клітини рослин, тварин, та грибів відрізняються включеннями. Це непостійні структури, які виконують запасаючу функцію. У клітинах рослин запасається такий вуглевод, як крохмаль, у клітинах тварин та грибів- глікоген.

Номер слайду 4

Відмінності тварин на рівні тканин, органів та систем органів. Найбільш суттєвою ознакою організму тварин є спеціалізація тканин і системорганів на здвйснення життєвих функцій. РОСЛИНИ Твірні, покривні, основні, провідні, механічні Тканини

Номер слайду 5

Основна відмінність стосується живлення й руху. Рослини - автотрофне живлення - прикріплений спосіб життя. Гриби- гетеротрофне живлення -прикріплений спосіб життя. Тварини - гетеротрофне живлення- прикріплений спосіб життя.

Номер слайду 6

Життєдіяльність тварин. Поява органів дихання. Транспорт речовин. Виділення. Ріст. Регуляція процесів. Подразливість

Номер слайду 7

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Розробки уроків
Додано
16 вересня 2020
Переглядів
36162
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку