Особиста гігієна 6 клас

Про матеріал
Презентація для учнів 6 класу на тему "Особиста гігієна" для загальноосвітніх закладів. Розроблена відповідно до підручника І.Д. Бех, Т.В. Воронцова "Основи здоров'я" 6 клас, 2015 рік.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особиста гігієна Основи здоров’я 6 клас

Номер слайду 2

На цьому уроці ми: Пригадаємо, чому гігієна важлива для здоров’я;З’ясуємо, в яких ситуаціях треба мити руки;Дізнаємося про особливості особистої гігієни під час занять спортом;Навчимося правильно доглядати за ротовою порожниною.

Номер слайду 3

Чистота і здоров’я. Нас оточують мільярди мікроорганізмів. Більшість із них не шкідливі для людей, але деякі спричиняють захворювання. З винайденням мікроскопа люди усвідомили, що багатьом небезпекам з невидимого світу можна запобігти за допомогою води і мила. Тоді й виникла галузь медицини, яка має назву «гігієна».

Номер слайду 4

Вибір засобів особистої гігієни

Номер слайду 5

Догляд за руками

Номер слайду 6

Ситуації, після яких треба мити руки

Номер слайду 7

Догляд за шкірою. Шкіра – найбільший орган нашого тіла. Вона виконує багато функцій. Зокрема, завдяки рецепторам шкіри ми відчуваємо дотик, а також тепло, холод, біль. Одна з найважливіших властивостей шкіри – її здатність підтримувати сталу температуру тіла. Влітку треба захищати шкіру від сонячних опіків, а взимку – від обмороження.

Номер слайду 8

Особиста гігієна під час занять спортом. Спочатку відкривай холодну воду, а потім гарячу. Закривай у зворотному порядку. Завжди намилюйся згори донизу: спершу обличчя, відтак руки і тулуб, а насамкінець ноги. Важливо добре вимити частини тіла, де скупчуються мікроби.

Номер слайду 9

Гігієна ротової порожнини

Номер слайду 10

Десять правил здорових зубів1. Вживай достатню кількість сирих овочів і фруктів, нежирного м’яса, сиру і молока.2. Не захоплюйся солодощами, зокрема тими, що застряють у зубах та прилипають до них.3. Постарайся не їсти водночас холодну і гарячу їжу, наприклад морозиво з чаєм.4. Не розгризай зубами горіхи, кістки, олівці та інші тверді предмети. Так ти можеш пошкодити емаль чи зламати зуб.5. Захищай зуби під час занять контактними видами спорту.6. Не кури. Під дією тютюну зуби жовтіють, руйнується емаль, виникають хвороби ясен.7. Щодня чисть зуби після сніданку та вечері зубною пастою, яку тобі порекомендував стоматолог.8. Зубну щітку треба міняти раз на три місяці.9. Один раз на день користуйся зубною ниткою.10. Двічі на рік відвідуй стоматолога. Звертайся до нього за перших ознак захворювання зубів чи ясен.

Номер слайду 11

Підсумки. Охайність допомагає вберегтися від багатьох інфекцій, а також сприяє нашому емоційному та соціальному благополуччю. Брудні руки можуть спричинити небезпечні захворювання. Тому їх треба якомога частіше мити. Заняття спортом потребують додаткових навичок гігієни, зокрема для запобігання зараженню грибком. Ротова порожнина може стати воротами для інфекцій і тому потребує постійного догляду.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чудак Світлана
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
21 листопада 2021
Переглядів
1064
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку