Особливості музейної роботи та роль учнівського самоврядування у пошуковій роботі.

Про матеріал
Важливою є роль музеїв у формуванні в учнівської молоді громадянських почуттів та світоглядних цінностей, усвідомлення важливості взаємозв’язків поколінь, вихованні любові до рідної землі, мови, культури, моралі, вивченні та пропаганді пам’яток історії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особливості музейної роботи та роль учнівського самоврядування у пошуковій роботі. Підготувала:заступник директора з НВР ПТУ № 4 м. Бердичева. Антонюк О. А.

Номер слайду 2

«Історія - скарбниця наших діянь,свідок минулого, повчальнийприклад для сучасності,застереження на майбутнє.» Сервантес

Номер слайду 3

Музей історії ПТ№-4 розпочав свою роботу 5 квітня 2013року. Науково-дослідницьку та пошукову роботу виконували члени гуртка «Пошук» , представники ради учнівського самоврядування, під керівництвом досвідченого музейного працівника з багаторічним досвідом роботи, Ніни Петрівни Климової.

Номер слайду 4

1 зала - Історичний шлях розвитку ПТУ №-4 м. Бердичева. Розділ «Бердичівський машинобудівний завод “Прогрес” – база ФЗУ». В 1930 році на базі заводу Прогрес в м. Бердичеві відкривається фабрично-заводське училище (ФЗУ) з метою поповнення підприємства висококваліфікованими виробничими кадрами.

Номер слайду 5

Розділ “Пам’ять воєнних років ”, який розповідає про тяжкі роки Великої Вітчизняної Війни. Багаточисленні експонати характеризують найтяжкі події в житті колишніх випускників, працівників училища.

Номер слайду 6

Розділ “Кращі серед кращих” - висвічує трудові досягнення випускниками училища, учнями, педагогами в тяжкі повоєнні роки.

Номер слайду 7

Розділ “По труду і честь” - розповідає про доблесну працю колишніх випускників училища в 60-80рокі минулого сторіччя.

Номер слайду 8

Розділ «Майстер – золоті руки» - фотографії майстрів училища, їх особисті речі, предмети одягу та знаряддя праці дають можливість з повагою згадати людей праці – майстрів виробничого навчання – гордості училища.

Номер слайду 9

В розділі « Працею звеличені» - розміщені світлини ветеранів праці, кращих випускників, серед яких є герої Соціалістичної праці нагороджені вищими державними нагородами, депутати Верховної Ради та місцевого самоврядування, їх ордени та медалі у вітринах.

Номер слайду 10

Розділ “ Майбутньому - сучасна підготовка кадрів” – це свідчення непереривного зв’язку училища з заводом “Прогрес”, який на протязі всього часу був базовим підприємством для училища на всіх його напрямках розвитку.

Номер слайду 11

На щорічній Церемонії відзначення перемог, досягнень, здобутків бердичівлян “ Відзнака року ” в 2013 році музей нашого освітнього закладу був відзначений в напрямку “Історію пише Бердичів”.

Номер слайду 12

4 травня 2017 року ПТУ № 4 відбулось урочисте відкриття 2 зали – музею історії АТО.

Номер слайду 13

Музей історії АТО включає в себе 4 розділи: Розділ «Акт незалежності держави України»Розділ представлений стендом з текстовою частиною Акту, Гімном України та вітриною, де розміщена символіка та обереги України.

Номер слайду 14

Розділ «Випускники училища – учасники АТО»У вітринах розміщені матеріали із газет «Земля Бердичівська», «Чуднівські новини» - про події в зоні АТО. Світлини, що свідчать про надання грошової допомоги учасникам бойових дій поранених в зоні АТО, світлини волонтерів АТО, особисті речі, документи бійців.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Розділ «Повертайтеся живими і з перемогою». На стенді висвітлюються прізвища учасників бойових дій в зоні АТО, колишніх випускників училища, встановлених за підтверджуючими даними. У вітринах - маскувальні сітки, пічки - «буржуйки», виготовлені в майстернях училища та передані в зону АТО, а також кришки, що збирались учасниками освітнього процесу для протезування поранених бійців.

Номер слайду 17

Макет столика в експозиції палатки Листи дітей України, надіслані в зону АТО для військовослужбовців Пічка ”Буржуйка” виготовлена учнями гр.№12 для потреб АТО

Номер слайду 18

Військова каска та кашне Сабецького Вадима Військова тільняшка Бондарчука Богдана “Арафатка” Сабецького Вадима Кулі Граната, гільзи

Номер слайду 19

Питна вода. Військовий посуд Сухий пайок одноденний. Макет стола для прийому їжі Солдатські кварти

Номер слайду 20

Розділ «Світла пам'ять Героям». Подаються світлини воїнів - героїв, випускників училища, загиблих в зоні АТО: Венгера Олександра Анатолійовича, Мельничука Федора Вікторовича.

Номер слайду 21

Результати роботи музею оформляються у вигляді нових виставок, розділів експозицій

Номер слайду 22

Методичні розробки екскурсій

Номер слайду 23

Члени краєзнавчого гуртка «Пошук» постійно беруть участь в конкурсі екскурсоводів «Край, в якому я живу» ( в рамках Всеукраїнського).

Номер слайду 24

Екскурсія «Захист державного суверенітету та територіальної цілісності України в зоні АТО» були запрошені наші випускники, учасники АТО – Юрій Корнійчук (випуск 2015р.), Детинес Сергій (випуск 1998р)

Номер слайду 25

Здобувачі освіти училища постійно беруть участь в благодійних акціях: «П’ять картоплин», Всеукраїнській акції "Збирай кришечки на протези для воїнів", «Листи на фронт»

Номер слайду 26

В ході пошукових робіт було встановлено, що 27-річний Олег Мудрук, випускник 2005 р., доброволець АТО, в бою під Донецьком отримав вогнепальне поранення та 50% опіків тіла. За ініціативою лідерів учнівського самоврядування проведено збір коштів на лікування Мудрука Олега.

Номер слайду 27

Усний журнал на тему "Козацтво та Покрова Святої Богородиці" в гр.№ 8 (кл. керівник Трембовецька С. О.).

Номер слайду 28

Урок мужності : «Герої поряд: мужність українських військових» з представниками 26 артилерійської бригади, серед яких був присутній і наш випускник Олександр Ювженко.

Номер слайду 29

Година спілкування на тему : "Славні імена України"

Номер слайду 30

Урок ранкових зустрічейз представниками 26 артилерійської бригади ст. лейтенантом В.І. Куценко, заступником командира метеорологічної батареї з морально-психологічного забезпечення та офіцером-психологом дивізіону артилерійської розвідки ст. лейтенантом Клочковою О. А.

Номер слайду 31

Національно-патріотичне виховання – це складний і безперервний процес, тому всі заходи проходять у тісній співпраці з усіма учасниками освітнього процесу.

pptx
Додав(-ла)
Антонюк Оксана
Додано
11 лютого 2021
Переглядів
306
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку