Ознайомлення з форматами файлів текстові та графічні

Про матеріал
Формат файлу визначає спосіб збереження та організацію даних в файлі. У галузі інформатики і комп'ютерних наук існує безліч різних форматів файлів, які використовуються для зберігання і передачі різних типів даних. Два загальні класи форматів файлів, з якими можуть стикатися користувачі, це текстові та графічні формати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ознайомлення з форматами файлів: текстові та графічні2 клас

Номер слайду 2

Ознайомлення з форматами файлів: текстові та графічніСьогодні ми дізнаємося :2. Навчимося визначати формати файлів. Зрозуміємо саме понняття формату фалу. Про формати файлів, які використовуються для збереження різних типів інформації.3. Навчимося розрізняти текстові та графічні формати.4. Розберемо приклади використання форматів файлів у повсякденному житті.

Номер слайду 3

Формат файлу визначає спосіб збереження та організацію даних в файлі. У галузі інформатики і комп'ютерних наук існує безліч різних форматів файлів, які використовуються для зберігання і передачі різних типів даних. Два загальні класи форматів файлів, з якими ми найчастіше стикаємося, це текстові та графічні формати. Ознайомлення з форматами файлів: текстові та графічні

Номер слайду 4

Ознайомлення з форматами файлів: текстові та графічніТекстові формати файлів використовуються для зберігання та обміну текстової інформації. Текстові файли містять символи, які відображаються на екрані або друкуються. Найпоширенішими текстовими форматами є .txt (текстовий файл) та .doc/.docx (формати файлів Microsoft Word). Текстові файли можуть містити різні типи даних, такі як букви, цифри, символи пунктуації тощо. Вони можуть бути відкриті та редаговані за допомогою текстових редакторів.

Номер слайду 5

Графічні формати призначені для зберігання зображень, фотографій, діаграм та інших графічних елементів. Вони зберігають інформацію про кольори, форми та розміри зображення. Найпоширенішими графічними форматами є .jpg/.jpeg.png.gif (анимовані зображення)Ознайомлення з форматами файлів: текстові та графічні

Номер слайду 6

Вибір формату файлу залежить від типу даних, які треба зберегти, а також від способу використання цих даних. Наприклад, якщо ви хочете зберегти якийсь текстовий файл, то це буде текстовий формат. Ознайомлення з форматами файлів: текстові та графічніТекстовий формат

Номер слайду 7

У випадку роботи з зображеннями, фотографіями, малюнками, це будуть графічні файли. Тобто графічний формат файлів. Ознайомлення з форматами файлів: текстові та графічніГрафічний формат

Номер слайду 8

Існує багато програм, які можна використовувати для роботи з текстовими і графічними файлами. Ось декілька популярних програм для кожної категорії: Ознайомлення з форматами файлів: текстові та графічніТекстові файли: Microsoft Word: Це один з найпопулярніших текстових редакторів, що надає багатий набір функцій для форматування тексту та багато іншого.

Номер слайду 9

Google Docs: Безкоштовний хмарний сервіс Google, який дозволяє створювати та редагувати документи у режимі реального часу, співпрацювати з іншими користувачами та зберігати файли в хмарі. Ознайомлення з форматами файлів: текстові та графічніТекстові файли:

Номер слайду 10

Блокнот, безкоштовний текстовий редактор що також призначений для роботи з тектовими форматами файлів. Блокнот вбудований у операційну систему Windows. Ознайомлення з форматами файлів: текстові та графічніТекстові файли:

Номер слайду 11

Microsoft Paint — простий растровий графічний редактор компанії Microsoft, який входить до усіх операційних систем Windows, починаючи з перших версій. Ознайомлення з форматами файлів: текстові та графічніГрафічні файли:

Номер слайду 12

Tux Paint - це багатоплатформовий графічний редактор створений спеціально для дітей. Ознайомлення з форматами файлів: текстові та графічніГрафічні файли: Також онлайн графічні редактори з якими ми уже знайомилися на попередніх уроках.

Номер слайду 13

Ознайомлення з форматами файлів: текстові та графічніФайли якого формату тут зображені?Дай відповідь і поясни чому ти вважаєш саме так, а не інакше?123456

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Додано
22 травня 2023
Переглядів
530
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку