Пам'ятка для учнів "Як написати твір"

Про матеріал
Часто коли перед нами стоїть мета написати твір, ми не можемо визначитись "що писати?" та "як писати?", саме тому на допомогу вам прийде цей матеріал який містить вказівки як написати різні види твору.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як скласти твір опис?1. Визначити предмет, який потрібно описати, виділити його основні ознаки.2. Придумати слова для змістовного і точного опису предмету.3. Вирішити про що написати в кожній частині твору.4. Висловити власне ставлення до описаного предмету.5. Прочитати та редагувати твір.

Номер слайду 2

Як написати твір розповідь?1. Визначте про яку подію ви будете розповідати.2. Доберіть назву твору.3. Складіть план твору, вкажіть в ньому основні елементи, що допомагають розкрити зміст події.4. Напишіть твір відповідно складеного плану.5. Перечитайте твір, за необхідності доповніть.

Номер слайду 3

Як написати твір роздум?1. Визначте своє ставлення “згоди чи незгоди” до вибраної теми.2. Аргументуйте свою точку зору.3. Визначте план за яким писатимете твір.4. Пишіть твір використовуючи такі слова, щоб він був емоційним і цікавим.

Номер слайду 4

Як написати есе?1. Визначте про що писатимете.2. Подумайте, що спонукає вас саме на цю тему.3. Пишіть все, що думаєте, не бійтеся помилитися.4. Постарайтеся найяскравіше виразити свої емоції і ставлення за допомогою слів.

pptx
Додано
12 квітня 2020
Переглядів
6186
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку