пам'ятка "Пам’ятка на період карантину/дистанційного навчання для батьків"

Про матеріал
пам'ятка "Пам’ятка на період карантину/дистанційного навчання для батьків". Матеріал пам'ятки допоможе класному керівнику організувати діяльність батьків під час дистанційного навчання в умовах пандемії ковід-19.
Перегляд файлу

Пам’ятка на період карантину/дистанційного навчання

Шановні батьки!

Відповідальність за життя та здоров’я Ваших дітей під час перебування вдома/дистанційного навчання в умовах карантину несете саме ВИ!!!

 Нагадую про необхідність дотримання дітьми  наступних правил поведінки під час перебування вдома/карантину/дистанційного навчання:

  • 1. У громадських місцях будь ввічливим і уважним до дітей і дорослих, дотримуйся норми моралі і етики. Одягайте маски та користуйтесь антисептиками.Пам’ятай про соціальну дистанцію (1,5 — 2 м).
  • 2. Будьте уважним і обережними на проїжджій частині дороги, дотримуйтесь правил дорожнього руху. Використовуйте світловідбивачі .
  • 3. При використанні велосипедів дотримуйся правил дорожнього руху. При використанні роликових ковзанів, скейтів, самокатів пам'ятайте, що проїжджа частина не призначена для їх використання.
  • 4. У громадському транспорті будь уважним і обережним при посадці і виході, на зупинках.Використовуйте даний вид транспотрту за необхідності. Не забувайте використовувати індивідуальні засоби захисту.
  • 5.Нагадуйте дітям про ризики контакту із незнайомцями та сторонніми людьми, щоб діти не йшли на їх умови і не ходили з ними де інде. Перевіряйте смартфони дітей (з ким вони спілкуються, як і коли).
  • 6. Проконтролюйте щоб діти не грали в темних місцях, на звалищах, будмайданчиках, пустирях і в покинутих будівлях, поруч із залізницею та автомагістраллю.
  • 7. Зверніть увагу на рід занять Вашої дитини у вільний від занять час.
  • 8. Спілкуйтеся із дітьми так, щоб вони Вам довіряли у будь якій ситуації. Виробляйте у них корисну звичку, щоб вони повідомляли Вам куди вони йдуть гуляти, с ким,де будуть гуляти, у кого вдома будуть і коли вони повернуться додому.
  • 9. Приділяйте дітям більше уваги, незалежно від віку дитини. Виходьте частіше на прогулянки, не відпускайте дітей самих до водойми, в ліс, інших населених пунктів (щодня статистика про зниклих дітей оновлюється і ця цифра невтішна!!!).
  • 10. Одягайтесь відповідно до погодних умов . Модні тенденції і комфорт — повністю сумісні)))
  • 11. Будьте прикладом для Ваших дітей по відношенню до тварин! (не дражніть і не гладьте безпритульних собак та інших тварин).Пам’ятайте, знущання над тваринами карається Законом України.Також, тварини можуть бути хворі на сказ ,  COVID-19.
  • 12. Перебуваючи вдома, наголошуйте про уважність при поводженні з гострими, ріжучими, колючими предметами і електронагрівальними приладами; не грати з сірниками, запальничками.
  • 13. Необхідно обмежити час перебування у гаджетах та соціальних мережах без належної необхідності. Контролюйте й своє онлайн-життя у мережі, показуйте позитивний приклад для дітей та дотримуйтесь УСІ  правил цифрового етикету.
  • 14. Запам’ятайте, БУЛІНГ та КІБЕРБУЛІНГ — це насильство! І все починається просто із прізвиська, дражніння, образ, заздрощів. Знущання над людьми (булінг) різного віку, а тим паче зняте на відео (кібербулінг) — карається Законом України. І якщо дитина неповнолітня, то батьки повинні відповідати перед Законом за скоєне.
  •  15. Нагадую, що сумлінне і старанне ставлення до навчання під час карантину у режимі онлайн , таке ж важливе, як і в режимі офлайн. Здобувати знання і зберегти своє здоров’я — це головні завдання учнів у цей непростий час.
  • 16. Не забувайте, що  COVID-19 – це дуже небезпечне вірусне захворювання, яке не має кордонів, віку чи статі. Будьте обережні, дотримуйтесь особистої гігієни, дотримуйтесь протиепідеміологічних заходів, будьте завжди позитивним прикладом для своїх дітей!

 Я, як класний керівник, провела профілактичну роботу серед учнів щодо попередження усіх видів дитячого  травматизму під час перебування вдома/дистанційного навчання/карантину.

 

ПАМ’ЯТАЙТЕ: “ПРОСТІ РЕЧІ РЯТУЮТЬ ЖИТТЯ!” Бережіть себе та близьких!

Класний керівник _____________

 

Батьки: ознайомлений (-а) ________________________________________________________________________

 

 

doc
Додано
21 грудня 2022
Переглядів
326
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку