Пам'ятка "Робота з комп'ютером молодшого школяра"

Про матеріал
Правила користування комп'ютером дуже потрібні сьогодні, тому така пам'ятка стане в пригоді не тільки класним керівникам, а й вихователям ГПД
Перегляд файлу

Картинки по запросу Фізкультурна розвага Веселе літечко мол грРобота з комп’ютером

молодшого школяра

  1. Розташувати комп’ютер слід на столі в кутку кімнати, задньою частиною до стіни. Стіл повинен стояти в добре освітленому місці, так, щоб на екрані не було відблисків.
  2. Для дітей зростом 115-130 см. Рекомендується висота столу 54 см., висота сидіння стільця – 32 см.; для дітей зростом понад 130 см. – відповідно 60 і 36 см., стілець повинен бути обов’язково з твердою спинкою.
  3. Сидіти дитина повинна на відстані не менш як 50-70 см від дисплея. Поза дитини – пряма або злегка похила вперед, з невеликим нахилом голови. Щоб забезпечити стійкість посадки, дитина повинна сидіти на стільці, спираючись на 2/3-3/4 довжини стегна. Між корпусом тіла і краєм столу необхідно зберігати простір не менше 5 см. Руки повинні вільно лежати на столі, ноги зігнути в тазостегновому і колінних суглобах під прямим кутом і розташовуватися під столом на спеціальній підставці (опора для ніг обов’язкова).
  4. У приміщенні, де використовується комп’ютер, щодня робіть вологе прибирання і провітрюйте його.
  5. Поставте недалеко від комп’ютера кактуси: вважається , що ці рослини поглинають шкідливі випромінювання комп’ютера.
  6. Особливо ретельно підходите до відбору комп’ютерних програм для дітей. Вони повинні відповідати віку дитини, як за змістом, так і за якістю оформлення.
  7. Молодші школярі можуть працювати за комп’ютером не більш як 15 хвилин.

Комп'ютери, планшети, мобільні телефони, смартфони… Всі ці сучасні е

docx
Додано
28 травня 2020
Переглядів
792
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку