Пам'ятки історії та культури Азії

Про матеріал
Презентація до уроку за темою "памятки історії та культури Азії" розповідає про об'єкти Усесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Матеріал розрахований на учнів 4 класу, що навчаються за програмою "Інтелект України".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пам’ятки історії та культури азії

Номер слайду 2

Азія – найбільш населена частина світу. Це регіон зародження давніх цивілізацій, тому його вважають колискою сучасних релігій та писемності. Азія вирізняється величезним культурним різноманіттям та численними пам'ятками історії й культури, до яких дуже дбайливо ставляться.

Номер слайду 3

Більшість азіатських об'єктів Усесвітньої спадщини ЮНЕСКО знаходиться в Китаї та Індії.

Номер слайду 4

Великий китайський мур. Гостей Китаю вражає Великий Китайський мур, споруджений для захисту країни від нападів кочових племен. Упродовж багатьох століть його будували раби, солдати, селяни – загалом два мільйони осіб. Його загальна протяжність становить 21196, 18 км.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Заборонене місто. У центрі Пекіна розташоване Заборонене місто – найбільший палацовий комплекс у світі. Звідси протягом шести століть Китаєм правили 24 імператора династій Мін та Цин.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Теракотова армія. Туристів приваблює й Теракотова армія – поховання понад 8 тисяч статуй воїнів у бойовому шикуванні. Фігури вояків і коней створені у повний зріст, зріст вояків коливається в межах 1.70 см — бл. 2.00 м. Але кожна фігура — індивідуальна, як за характером, так і за виразом обличчя, за обладунками. Реалістично відтворені — деталі одягу, зачісок, вуса, обладунки.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Тадж-махал. Усесвітньо відомою пам'яткою Індії є пишний мавзолей Тадж-Махал у місті Аґра, зведений одним із правителів на згадку про кохану дружину.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Золотий храм бога шиви. Величний Золотий храм бога Шиви в місті Варанасі індуси вважають центром Всесвіту. Тут боги спускаються на землю, а смертні отримують блаженство.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Імператорські палаци в ЯпоніїНайцікавішими архітектурними об'єктами Японії є імператорські палаци в Токіо і Кіото (колишній столиці країни).

Номер слайду 17

Імператорський палац у токіо

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Головні ворота імператорського палацу в кіото

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Велике історичне, духовне й культурне значення мають об'єкти Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Ізраїлі: Старе місто в Єрусалимі, де розташована Стіна Плачу й Храм Гробу Господнього; священні місця в Хайфі та Галілеї, а також «біблійні пагорби», де виявлено сліди біблійних подій.

Номер слайду 23

Старе місто в Єрусалимі

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Стіна плачу – рештки муру Другого храму в Єрусалимі

Номер слайду 26

Храм гроба господня

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Біблійні пагорби. Руїни стародавніх міст, де виявлено сліди біблійних подій.

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Храми Бахаї або Будинки Поклоніння побудовані в різних частинах світу. Двері цих Храмів відкриті для кожної людини, яку б віру вона не сповідувала, а також для тих хто не належать до жодної з конфесій. В них поклоняються єдиному Богу.

Номер слайду 31

Священні місця в Хайфі та Галілеї

Номер слайду 32

У Туреччині не можна не відвідати собор святої Софії(сьогодні – музей) та одну з найкрасивіших споруд – Блакитну мечеть в історичному центрі Стамбула.

Номер слайду 33

Храм святої софіїПонад тисячу років Софійський собор у Константинополі залишався найбільшим храмом у християнському світі — до будівництва Собору святого Петра в Римі. 1985 року храм занесений до переліку Світової спадщини ЮНЕСКО та називається «восьмим чудом світу». Зараз це музей.

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Блакитна мечеть. Блакитна мечеть, або мечеть Султанахмет (тур. Sultanahmet Camii) — одна з найбільших і одна з найгарніших мечетей Стамбула. Мечеть нараховує шість мінаретів: чотири, як зазвичай, по боках, а два трохи менш високих — на зовнішніх кутах. Вона вважається одним з найвидатніших шедеврів ісламської та світової архітектури. Мечеть розташована на березі Мармурового моря в історичному центрі Стамбула в районі Султанахмет навпроти мечеті Ая-Софія. Мечеть є одним з символів міста.

Номер слайду 37

pptx
Додано
24 квітня 2020
Переглядів
2343
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку