Презентація "Пам'ятки історії та культури Африки"

Про матеріал

Презентація до уроку за темою "Пам'ятки історії та культури Африки" розповідає про об'єкти Усесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Матеріал розрахований на учнів 4 класу, що навчаються за програмою "Інтелект України".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пам'ятки історії та культури Африки

Номер слайду 2

Африканські народи створили своєрідну культуру, яка й сьогодні має досить великий вплив на розвиток сучасної цивілізації. Неповторність та загадковість відомих пам'яток Африки приваблюють на цей континент туристів з усіх куточків світу.

Номер слайду 3

Більшість африканських пам'яток ніби повертає нас у давні часи. Так, на плато Тассилін-Аджер в Алжирі, де сьогодні панує Сахара, науковці виявили наскельні малюнки. Давні художники зобразили сцени полювання, танців, випасання худоби. Вивчаючи ці зображення, науковці дійшли висновку, що раніше тут буяла природа.

Номер слайду 4

Численні об'єкти культурної спадщини розміщені в північній частині материка, де панували давні цивілізації Єгипту, Карфагену, Римської імперії.

Номер слайду 5

Піраміди Ґізи. У Єгипті під охороною ЮНЕСКО перебувають величні піраміди Ґізи. Комплекс пірамід у Ґізі знаходиться на плато Ґіза в передмісті Каїру. Цей комплекс стародавніх пам'ятників знаходиться на відстані близько 8 км по напряму в центр пустелі від старого міста Ґіза на річці Ніл, приблизно в 25 км на північний захід від центру Каїра. 

Номер слайду 6

Єгипетські піраміди — найбільша архітектурна пам'ятка Стародавнього Єгипту, одне з семи чудес світу. Піраміди — це величезні кам'яні споруди пірамідальної, ступінчатої чи баштоподібної форми, збудовані ягробниці для фараонів Давнього Єгипту. Всього в Єгипті знайдено 118 пірамід (на 2008 рік). За іншими даними кількість пірамід, що збереглися, сягає 238.Єгипетські піраміди-гробниці фараонів розташовані серед пісків мертвої Лівійської пустелі до Фаюмського оазису. Найбільш відомими є три Великі Піраміди поблизу Ґізи, на західному берегу Нілу, неподалік від Каїру.

Номер слайду 7

Скеля з піщанику Абу-Сімбел. Абу-Сімбел - скеля на західному березі Нілу, в якій висічені два знаменитих давньоєгипетських храми під час правління Рамзеса II (прибл. 1298-1213 до н. Е.). Знаходиться в Нубії, в 280 км на південь від Асуана. Вхід до них охороняють гігантські фігури фараонів.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Руїни Карфагена. У Тунісі туристів приваблюють руїни Карфагена.  Протягом своєї історії Карфаген був столицею заснованого фінікійцями в Північній Африці міста-держави Карфаген, однією з найбільших держав Середземномор'я.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Тріумфальна арка римського імператора Марка Аврелія У Лівії береглася тріумфальна арка римського імператора Марка Аврелія, яка ділить столицю країни на Старе та Нове місто. Розташована в Лівії, в місті Тріполі, біля північно-східного входу в Старе місто. Арка, названа на честь римського імператора Марка Аврелія, насправді була встановлена ​​в ознаменування перемог його брата і співправителя Луція Вера в римсько-парфянській війні 161-166 років.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Бібліотека міста Томбукту в МаліСеред об'єктів культури, розташованих на південь від Сахари, найвідомішими є глиняні споруди й знаменита бібліотека міста Томбукту в Малі. Ця бібліотека містить понад 100 тисяч давніх рукописів! Колекція включає рукописи про математику, астрономії, мистецтві, медицині і філософії, а також про релігію.

Номер слайду 15

Бібліотека міста Томбукту в МаліТомбукту — стародавнє місто в Малі на північ від річки Ніґер. Було одним із найбільших центрів караванної торгівлі в північно-західній Африці, мало стратегічне положення на південному кордоні Сахари. Поблизу Томбукту розташовано багато руїн, що свідчать про колишню велич цього центру цивілізації.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Марракеш - місто, в якому багата історія і самобутність сходу поєднується із сучасною культурою заходу. Тож, беззаперечно Марракеш - це надзвичайно захоплююче місто для туризму. Марракеш, Червоне місто або місто Бога, складається з старого зміцненого міста (Медина), і нового, сучасного міста, яке нещадовно тільки почало розвиватися (Гулеш). Місто Марракеш

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Водоспад Вікторія. Також туристи відвідують природний об'єкт Усесвітньої спадщини ЮНЕСКО – водоспад Вікторія на річці Замбезі. Раніше водоспад був відомий серед місцевого населення як «Гримлячий Дим». Водоспад Вікторія є однією з головних визначних пам'яток Південної Африки. Розташований на межі двох національних парків — «Гримлячий Дим» («Mosi-oa-tunya») у Замбії і «Водоспад Вікторія» в Зімбабве. Вікторія — єдиний у світі водоспад заввишки понад 100 метрів і завширшки понад 1 км.

Номер слайду 22

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Dracheva Elena
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 квітня 2020
Переглядів
7790
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку