Passive Voice_Have something done

Про матеріал
Презентація до теми з граматики "Структура Have something done" для учнів старших класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

HAVE SOMETHING DONE PART 1

Номер слайду 2

Britain Конструкція to have something done використовується для вираження дій, які мовець виконує не самостійно, а замість нього їх виконує хтось інший.  Ця конструкція є різновидом Passive Voice, але її особливістю є те, що дія виконується замість нас та для нас кимось іншим. Також така конструкція може передавати значення небажаної дії, що сталася з людиною (пограбування, аварія тощо).  Конструкція to have something done може бути використана в усіх часових формах, а також з модальними дієсловами, конструкціями to be going to, it is worth. В такому випадку тільки дієслово have змінює свою форму.

Номер слайду 3

He will be having his car checked at 10 a.m. tomorrow.  You should have your wisdom tooth removed.  I’m going to have my back examined. It is worth having your hair colored.  Mr. Jenkins had his shop robbed last night. Його машину (йому) будуть перевіряти завтра о 10-й ранку. Тобі варто видалити зуб мудрості. Я збираюся зробити огляд спини. Це варто того, щоб тобі пофарбували волосся. Магазин містера Дженкінса пограбували минулої ночі.

Номер слайду 4

Britain Стверджувальне речення Для того, щоб утворити стверджувальне речення з цією конструкцією, необхідний підмет (хто? що?), після якого стоїть дієслово to have в потрібній часовій або особовій формі, далі вживається прямий додаток (об'єкт, над яким відбувається дія) та смислове дієслово в третій формі (Past Participle).

Номер слайду 5

Мені відремонтували черевики. Джейн хоче, щоб їй пофарбували волосся. Нам ремонтують квартиру (вже) протягом 3-х місяців. Смислове дієслово в третій формі обов'язково повинно стояти після об'єкта (додатка), інакше така конструкція буде мати форму та значення часової групи Perfect.

Номер слайду 6

I didn’t have my shoes repaired.  Jane will not have her hair colored.  We haven’t had our flat repaired yet.   Мені не відремонтували черевики. Джейн не пофарбують волосся. Нам ще не відремонтували квартиру. Заперечне речення Для утворення заперечного речення перед have в першій формі використовуються допоміжні дієслова (do, have, be), свій для кожного граматичного часу, після якого ставиться заперечна частка not. Загальний порядок слів в реченні не змінюється.

Номер слайду 7

Тобі відремонтували черевики? Джейн пофарбують волосся? Їм вже відремонтували квартиру? . Питальне речення Для утворення загального питання допоміжні дієслова (do, have, be), свій для кожного граматичного часу, ставиться на початок речення перед підметом.

Номер слайду 8

Спеціальне питання для have something done утворюється за допомогою питального слова або ж фрази, що ставиться в самому початку речення перед допоміжним дієсловом. Подальший порядок слів такий самий, як і в загальному питанні для have something done. Коли тобі відремонтували черевики? Чому Джейн пофарбують волосся? Скільки вам вже ремонтують вашу квартиру?

Номер слайду 9

HAVE SOMETHING DONE PART 2

Номер слайду 10

Мені вигулюють собаку кожного дня. Джеку вилікували його хворобу в цій клініці. Використання to have something done Послуга Конструкція to have something done використовується для вираження спланованої дії або ж послуги, яку виконують за бажанням людини для неї (часто спеціалістом та за певну платню).

Номер слайду 11

У Метта вкрали всі гроші. Мені зламали руку в бійці. Нещасний випадок, небажана дія Конструкція to have something done також використовується для вираження непередбачуваної поганої або небажаної дії, що відбулася з кимось.

Номер слайду 12

Друже, тобі потрібно підстригти волосся. Ура, мені зроблять сьогодні манікюр. To get something done В розмовному мовленні замість to have something done може також використовуватися конструкція to get something done.

Номер слайду 13

Britain Britain

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1.  Natalia
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
12 квітня 2020
Переглядів
1116
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку