ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ У КОНТЕКСТІ РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНО-МОРАЛЬНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ОСОБИСТОСТІ ДИТИНИ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ

Про матеріал
ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ У КОНТЕКСТІ РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНО-МОРАЛЬНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ОСОБИСТОСТІ ДИТИНИ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ У КОНТЕКСТІ РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНО-МОРАЛЬНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ОСОБИСТОСТІДИТИНИ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ Підготувала: Ніщета Вікторія Анатоліївна

Номер слайду 2

«Почуття любові до рідного краю, як до органічної цілісності, є необхідною і єдиною можливістю того найтіснішого у світі зв’язку людей, що називається нацією» В. К. Липинський

Номер слайду 3

До основних завдань патріотичного виховання дошкільнят належать:формування любові до рідного краю (причетності до рідного дому, сім’ї, дитячого садка, міста);формування духовно-моральних взаємин;формування любові до культурного спадку свого народу;виховання любові, поваги до своїх національних особливостей;почуття власної гідності як представників свого народу;толерантне ставлення до представників інших національностей, до ровесників, батьків, сусідів, інших людей.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Основні завдання патріотичного виховання дошкільнят

Номер слайду 6

Шляхи та способи розв’язання

Номер слайду 7

Основні напрями патріотичного виховання:

Номер слайду 8

Методи і форми організації патріотичного виховання

Номер слайду 9

Консультації для батьків. Сімейні традиції у вихованні дітей. Формування громадянської компетентності дошкільників. Сім'я – найдорожчі люди для дитини. Діти в період збройного конфлікту. Як залучати дітей до морально – патріотичного виховання вдома.

Номер слайду 10

Національно-патріотичний куточок у середній групі :1. Ляльки - дівчинка і хлопчик - у національному вбранні.2. Український віночок.3. Вироби народних промислів України:посуд: миска, полумисок, горщик, макітра, глечик, куманець, бариль­це, горнятко (посуд можна ставити на рушник-стирок, на святковий рушник у дні свят); іграшки; музичні дитячі народні інструменти ,писанки(виставляють напередодні Великодніх свят).4. Державна національна символіка: Державні герб, прапор, гімн України5. Альбом "Українські казки", у якому розміщуються ілюстрації до народних казок 6. Дидактичні ігри : "Знайди за назвою український посуд", "Збери з частин ціле" (розбилася таця, свищик-іграшка тощо), "Що зайве?" (народні та сучасні народні інструменти; народний та сучасний одяг) тощо.7. Папки ілюстрацій «Рідний край», «Моя Батьківщина».8. Макет подвір'я з українською хатою.9. Твори українського фольклору, народні казки та ілюстрації.

Номер слайду 11

Національнио-патріотичний куточок у старшій групі:1. Мапа України або її макет.2. Ляльки - дівчинка і хлопчик - у національному вбранні.3. Державна національна символіка: Державні герб, прапор, гімн України4. Український віночок.5. Вироби народних промислів України:посуд: миска, полумисок, горщик, макітра, глечик, куманець, бариль­це, горнятко, таріль, таця (посуд можна ставити на рушник-стирок, на святковий рушник у дні свят); іграшки; музичні дитячі народні інструменти • писанки (виставляють напередодні Великодніх свят).6. Альбом "Українські казки7. Дидактичні ігри (орієнтовний перелік): "Знайди за назвою український посуд", "Збери із частин ціле", "Що зайве?" "Дорогами країни" 8. Твори українського фольклору, народні казки та ілюстрації. У вихователів обов'язково повинні зберігатися у шафі тематичні пап­ки або альбоми:"Державні символи України" ,"Національні символи України" , "Визначні дати України»

Номер слайду 12

Поповнення методичних матеріалів

Номер слайду 13

Номер слайду 14

В дитинстві відкриваєш материк,котрий назветься потім — Батьківщина. Ліна Костенко

Номер слайду 15

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
27 листопада 2023
Переглядів
173
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку