Патріотичний урок "Ми-українці: честь і слава героям!"

Про матеріал
Патріотичний урок для учнів 5 класу про незламність духу українців, відданість Вітчізні, волонтерський рух, взаємодопомогу, патріотизм.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала Світлана Валентинівна К. Стійкість та незламність українців на шляху до Перемоги сьогодні захоплюють весь світ.

Номер слайду 2

Ми – українці, наша любов до рідної землі за останній час зросла до неймовірних розмірів, а що ж для вас є Україна?

Номер слайду 3

На жаль, у XXI століття, коли пам’ять про дві криваві світові війни ще жива, коли на міжнародному рівні цінності гуманізму і визнання життя людини проголошуються найвищою цінністю, стала можливою  агресіянебачених масштабів

Номер слайду 4

24 лютого 2022 року рф напала на Україну по всій довжині спільного кордону і з території білорусі. Широкомасштабне російське вторгнення в Україну, відкритий воєнний напад – частина російсько-української війни, розв’язаної рф ще у 2014 року, участь у якій вона постійно заперечувала. Армія ворога обстріляла прикордонні застави, завдала удари з повітря по понад 40 об’єктах військової інфраструктури майже усіх регіонів України. Одночасно розпочався рух танкових колон і живої сили ворога. Російський масштабний напад на Україну став найбільшим випробуванням для нашої країни за весь час її незалежності. Йдеться про існування не тільки незалежної української держави, а й української нації. Для українців боротьба проти російської навали – це боротьба за майбутнє українського народу.

Номер слайду 5

Окупанти, посягнувши на українські землі, сподівались захопити Вільний Народ за декілька днів, забувши про те, що століттями чужинці дивувалися неповторній Звитязі Українського воїна. Так і сьогодні, коли за короткий термін, за підтримки потужного всеохоплюючого волонтерського руху, Збройні Сили України перетворилися на одну з найбільш боєздатних та дієвих армій, а український народ не припиняє дивувати світову спільноту своєю злагодженістю та звитягою. Дякуючи незламному духу наших воїнів, ми з вами маємо змогу розпочати навчання, проводити вільний час із користю, спілкуватись та інше.

Номер слайду 6

Українці – сильна нація, яку ворогу не здолати!

Номер слайду 7

Крім воїнів ЗСУ, волонтерів, допомагає країні також Патрон

Номер слайду 8

Україна зараз потребує не лише військових, а й тих хто своїм прикладом і працею готовий змінювати управління державою на кожному етапі. А ще треба, щоб позитивні вчинки поширювались настільки, аби спочатку стати закономірністю, а потім звичкою. Щоб, окрім історичної традиції державності, у нас була жива управлінська традиція державності сучасної. Щоб влада усіх рівнів поважала своїх людей і закон, щоб усі українці поважали та підтримували один одного. Талановиті натхненні учні – це майбутнє України!Пишаємось тим, що ми українці – незламні і нескорені.

pptx
Додано
22 вересня 2022
Переглядів
282
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку