Патріотично-виховний захід до Дня козацтва. «Козацькому роду нема переводу».

Про матеріал

Патріотично-виховний захід до Дня козацтва. «Козацькому роду нема переводу».

Козацтво вчора, сьогодні, завтра; козаки – як захисники Батьківщини на сході України…

Повагу до минулого і надії на майбутнє вчителі повинні виховувати в учнів в різний спосіб, в тому числі і за допомогою спортивно-розважальних свят.


Перегляд файлу

Патріотично-виховний захід до Дня козацтва. «Козацькому роду нема переводу».

 

Мета: ознайомити учнів з історією українського козацтва; учити цінувати традиції збройного чину; виховувати патріотичні почуття; виробляти навички діяти колективно, підпорядковувати особисті

інтереси спільним, розвивати творчі та фізичні здібності учнів.

Інвентар та спорядження: музичний супровід, козацькі обладунки, обручи, м»ячи.

Місце проведення: спортивний зал _______.

Дата проведення: ___________.

 

                                                                  Хід заходу.

Журі ( адміністрація школи, представники позашкільних закладів та представники ППКВЗ(н)).

Представлення команд: назва куріня та його дивіз.

Розповідь вчителя. Історія України- це значним чином історія визвольних воєн та запорізького війська. Зі зброєю в руках починали наші предки історичне минуле, тоді, коли організовували свою державу над Дніпром та визначали її кордони від Чорного моря до північних лісів і від Карпат до Кавказу. Сьогодні ми зібралися в цій залі, щоб показати, що ми гідні слави наших предків, що є ще порох у наших порохівницях.

Служити в козацькому війську вважалося найпочеснішою справою: матері гордилися синами, а ті, зокрема, відзначалися мужністю, побратимством та іншими хорошими рисами. Відтоді Україна не знала згуртованішої та й масовішої армії.

Саме у час відродження нашої держави за зброю взялись Українські Січові Стрільці, Укра­їнська Галицька Армія, Наддніпрянська Армія, Повстанські загони- усі виконували свій обов'язок, а зараз ми - їх нащадки, повинні захистити Державу та примножити славу пращурів. Кожне наступне покоління повинно берегти пам'ять про тих, хто відстояв та відстоює Україну, шанувати прадідів, дідів та сучасних воїнів, які загинули на фронтах, і брати приклад з їхньої мужності.

Козацтво вчора, сьогодні, завтра; козаки – як захисники Батьківщини на сході України… Про це нам розповідатимуть наші гості. (Представлення гостей.)

Бесіда з козаками.

 

ПРЕДСТАВЛЕННЯ КОМАНД. (Назва куріня, девіз).

                                                                     Козацьки забави»:

  1.  «Гопак» - учні по одному представнику від куріня під музику танцюють Гопак. По завершенню музики учні повинні сісти на стілець і потягнути кушак, який лежить на землі, до себе. Перемагає той учень, який був найспритніший.
  2.  «Забери папаху» - учні, по одному представнику від команди, стоять один проти одного тримаючи одну з рук за спиною. За командою вони повинні зняти з соперника папаху. Перемагає той учень, який не порушуючи правил, зміг зняти папаху з голови соперника.
  3.  «Утримай шаблю» - учні повинні якомога довше утримати шаблю на одному пальці руки. Перемагає учень - який довше всіх балансував шаблею без порушення правил.
  4.  «Влучний кидок» - з визначеної відстані учні повинні влучити в ціль м»ячем. Кожне влучання - додатковий бал команді.
  5.  «Біг по купинах» - переставляючи «купини» учні долають визначену відстань, та повертаючись передають їх наступному учаснику. Перемагає курінь, представники якого швидше закінчили естафету.
  6. «Кашовари» - на столи висипаються зерна кукурудзи та квасолі(однакова кількість для кожної команди). За командою судді, учні (2-3 учасника змагані від кожної команди) розбирають зерна по видам на купки. Перемогає команда, яка першою справилась з завданням.
  7.  «Вершники» - утримуючи м»яч між ногами учасники змагань долають маршрут, та повертаючись передають естафету наступному учаснику. Перемога за найспритнішими.
  8.  «Переправа». Ройовий починає естафету, забираючи обруч-«човен» на фінішу. Повернувшись до рою від підхоплює наступного учасника и т.д. ... Коли передостанній та останній учні добігають фінішу - вся команда хапається за обруч та повертається на старт. Перпемагає команда, яка раніше виконала завдання.

Керівник гуртка пішохідного туризму   проводе інтелектуальний конкурс.

 

Журі підводе підсуши, та оголошує результати конкурсів.

 

Нагородження переможців.

doc
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
6 жовтня 2018
Переглядів
1010
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку